10 Life Hacks: Wat Kun Je Doen Met Bananenschillen?


wat kun je doen met een bananenschil

Na het eten van een banaan gooien we de schil vaak linea recta in de gft bak. Maar wist je dat je bananenschillen nog voor allerlei doeleinden kan gebruiken. Daarom hier een aantal tips over wat kun je doen met bananenschillen.

  1. Schoenpoets
  2. Splinter verwijderen
  3. Natuurlijke plantenmest
  4. Anti-bladluis
  5. Jeuk- of insectenbeten
  6. Zilverwerk poetsen
  7. Vlees bakken
  8. Glanzende plant bladeren
  9. Kopje thee
  10. Smoothie

1. Banenschillen als schoenpoets

Zijn je schoenen toe aan een poetsbeurt? Neem de schil van een banaan en wrijf hiermee over het leer van je schoenen. Hierna pak je even een doekje van zacht materiaal. Hiermee wrijf je nog even de schoenen na.

Op die manier haal je de kleine stukjes banaan die mogelijk achter zijn gebleven weg. Door het wrijven gaan je schoenen weer mooi glanzen zonder gebruik van schoensmeer.

2. Bananenschillen tegen een splinter

Het is heel vervelend als er een splinter in je vinger zit. Het is vaak lastig om deze met een pincet weg te halen. Een bananenschil kan hierbij helpen. Het is heel eenvoudig neem een bananenschil en deze leg je bovenop de plek waar de splinter zit.

In de banaan zitten stoffen (enzymen) die ervoor zorgen dat de splinter loskomt. Waardoor deze veel gemakkelijker weg te halen is.

3. Bananenschillen als natuurlijke planten mest

Wist je dat een bananenschil ook prima te gebruiken is als mest voor je planten? Ook geschikt voor al je bloeiende planten. De schil van een banaan bevat magnesium en calcium. Deze stoffen kunnen je bloeiende planten goed gebruiken.

Wat kun je doen met de bananenschillen om te zorgen voor extra bemesting van je planten? Snijd de bananenschil in kleine reepjes of blokjes. Daarna stop je deze in de grond of aarde bij je planten. Meer hoef je er niet aan te doen.

4. Bananenschillen tegen bladluis

Heb je last van bladluizen op je planten? Heel vervelend maar ook hiervoor kan je bananenschil gebruiken. Neem een bananenschil en snijd deze in stukjes.

Stop deze bij de plant die bladluis heeft in de grond. De bladluizen verplaatsen zich naar de bananenschil en zitten niet meer aan of op je plant. Werkt heel snel en doeltreffend.

5. Tegen uitslag op je huid, jeuk of insecten beten

Heb je vreselijke jeuk, is je huid rood en gevoelig of ben je net door een insect gebeten? Hier kan een bananenschil je de oplossing bieden. Bij al dit soort problemen neem je een bananenschil en wrijf deze op de geïrriteerde of aangedane huid.

De jeuk en roodheid worden snel minder of verdwijnen helemaal. Mocht je wondjes hebben dan is het wel belangrijk om deze eerst grondig te ontsmetten voordat je er met een bananenschil erover heen gaat wrijven.

6. Laat het zilver weer mooi blinken

Zilver kan na verloop van tijd wat dof en vlekkerig worden. Maar wil je het weer mooie laten glimmen dan is een bananen schil de oplossing. Neem het zilverwerk wat je wil gaan poetsen.

Pak een bananenschil en wrijf met de binnenkant van de schil over het zilver. Pak een doekje van zacht materiaal en wrijf het zilver nog even goed na. Ook om de achtergebleven banaan even weg te kunnen halen. Met als eindresultaat prachtig glimmend zilverwerk.

7. Een lekker mals stukje vlees

Ben je een stukje lekker vlees aan het bakken. Uiteraard wil je voorkomen dat het vlees tijdens het bakken droog wordt of taai. Om dit te voorkomen leg je een bananenschil bij het vlees in de pan. Gegarandeerd dat je stukje vlees lekker mals en sappig blijft.

8. De bladeren van je kamerplanten mooi laten glanzen

Kamerplanten kunnen na een tijdje echt wel wat doffe en stoffige bladeren krijgen. Natuurlijk wil je ze weer mooi laten glanzen en op een of andere manier schoonmaken. Om het blad weer zijn glans terug te geven.

Dat kan op een heel simpele manier pak een bananenschil. Je hoeft niets anders te doen dan even over de bladeren gaan met de schil. Deze neemt namelijk het stof op en geeft er ook nog een mooie glans voor terug.

9 en 10. Een heerlijke kopje thee of een lekkere smoothie maken

Wat kun je doen met bananenschillen? Je kan er ook thee of een smoothie van maken. Let er wel even goed op dat je dan wel de schillen van biologische bananen gebruikt. Je gaat het namelijk echt consumeren daarom is het wel van essentieel belang dat je bananen neemt die echt gifvrij zijn.

Je kan de schil eerst koken en daarna van de schil theezetten of de schil in kleine stukjes aan je smoothie toevoegen.

Nu hoef je niet meer zo vaak een bananenschil weg te gooien! Ik hoop dat je wat aan deze tien tips hebt. Heb je nog een leuke tip? We zijn heel benieuwd! Je kunt ons altijd mailen op info@doemaarnatuurlijk.nl 

Recent Posts