12 Tips voor Feng Shui in de Slaapkamer


slaapkamer feng shui

Voor velen is de slaapkamer een van de belangrijkste en meest bijzondere kamers in huis. Het is immers daarin dat wij onze rust verrichten en zo het evenwicht van onze energieën vernieuwen. Maar als deze vibraties zwaar zijn en stagneren, wat dan te doen? Geconfronteerd met dit scenario, proberen veel mensen zich te verdiepen in de praktijk van Feng Sui slaapkamer.

Chinese techniek die op grote schaal wordt gebruikt om de energie die in een omgeving stroomt te harmoniseren, de Feng Shui kreeg geleidelijk meer en meer aanhangers en vandaag de dag zijn de praktijken van deze techniek op verschillende plaatsen te zien.

Daarom, als je wilt verhogen en verbeteren van de circulatie van goede trillingen in deze kamer moet oefenen in de praktijk de acties van Feng Shui hieronder gedeeld:

1. Let op de positie van het bed in de slaapkamer

Het bed kan rechtstreeks invloed uitoefenen op de uitwisseling van energie die door de slaapkamer circuleert. Daarom is het aan te bevelen een stevig hoofdeinde te gebruiken, om bescherming en veiligheid te bieden.

Bovendien moet het bed tegen een stevige muur worden geplaatst, in een positie waarbij de voeten niet naar de deur wijzen. Het idee is dat mensen die in bed liggen, een goed zicht hebben op wie de kamer binnenkomt en verlaat.

2. Schoonmaak en organisatie

Houd je slaapkamer schoon en georganiseerd, want de aanwezigheid van rommel zendt niet alleen negatieve vibraties uit, maar heeft ook een direct effect op je gevoelens. Kapotte voorwerpen genereren ook dichte en stagnerende energieën, dus de regel binnen de feng sui slaapkamer: repareer ze of gooi ze weg.

Ook interessant: Opruimen met de Kon Marie methode

3. Aandacht voor voorwerpen en foto’s uit het verleden

Het is gebruikelijk dat wij voorwerpen en portretten bewaren van familie en geliefden die reeds lang overleden zijn.

De aanwezigheid van bepaalde stukken of beelden kan ons echter droevige herinneringen brengen en zo onze energie naar beneden halen. Daarom moet, waar mogelijk, de aanwezigheid van deze voorwerpen in de ruimte opnieuw worden geëvalueerd.

4. Bewaar geen voorwerpen onder het bed

Begrijp dat alle voorwerpen een energie hebben. Als we dus veel voorwerpen in de slaapkamer verzamelen, blijft er weinig ruimte over voor de circulatie van onze eigen energie.

En dit proces van opeenstapelen en opbergen van spullen onder het bed kan zelfs onze nachtrust schaden.

feng shui voor de slaapkamer

5. Planten vernieuwen en verbeteren energie

Planten in de slaapkamer zijn altijd welkom, maar pas op voor overdaad. Veel beoefenaars van Feng Shui raden aan potplanten van de soort Zamioculcas of Lelietje van Vrede op te nemen.

Het is vermeldenswaard, dat planten met doornen moeten worden vermeden, omdat zij discussies in de ruimte stimuleren.

6. De kleuren zijn essentieel

De slaapkamer is een omgeving van rust en moet het gevoel van vrede en rust doorgeven, dus bij het toepassen van de techniek van Feng Shui in deze omgeving wordt aanbevolen de voorkeur te geven aan lichte en zachte tinten zoals blauw, groen, roze en lila.

7. Afsluiten van elektronische apparaten

Elektronische apparaten zenden elektromagnetische golven uit en verstoren daardoor de energiestroom in de omgeving.

In de Feng Shui is de tip dan ook om ze zo ver mogelijk van het bed weg te laten, omdat hun voortdurende aanwezigheid slapeloosheid en angst kan veroorzaken.

8. Vermijd het gebruik van meubels of planken boven het bed

Vermijd het plaatsen van meubels en planken, vooral boven het hoofdeinde van het bed, aangezien deze voorwerpen verstikkend werken en de energetische circulatie blokkeren, waardoor de geestelijke rust wordt bemoeilijkt en de slapeloosheid problemen worden verergerd.

9. Let op de positie van de spiegels

Begrijp dat spiegels bronnen zijn van versnelde energie, dus afhankelijk van de plaats in de slaapkamer, kunnen ze de slaap verstoren.

Daarom mogen, volgens de praktijken van Feng Shui, de spiegels het bed niet weerspiegelen, dus wordt aanbevolen om ze in de kast of de deur te plaatsen.

10. Houd de deuren gesloten

Het open laten staan van de meubels met de deuren en laden schaadt niet alleen de esthetiek van de slaapkamer, maar heeft ook een negatieve invloed op de energie van het milieu.

Om deze reden, om Feng Shui in deze omgeving toe te passen, moeten de laden en kastdeuren altijd gesloten blijven.

11. Investeer in decoratieve voorwerpen die comfort brengen

De decoratieve voorwerpen geven niet alleen persoonlijkheid en stijl aan de ruimte, maar zorgen ook voor comfort en gezelligheid voor degenen die van de slaapkamer genieten. Daarom is de tip om te investeren in elementen als tapijt, gordijnen en kussens.

12. Gebruik natuurlijke elementen om de energiebalans te handhaven

Om de energieën in de slaapkamer in balans te houden, raden Feng Shui beoefenaars aan dat bewoners de aanwezigheid van natuurlijke elementen zoals water, hout, aarde, vuur en metaal cultiveren.

Ik hoop dat je nu voldoende handvatten hebt om je slaapkamer in balans te brengen en beter te slapen. Heb je slaap problemen? Dan is het wellicht ook verstandig om te werken met geuren. Lees onze blog: Etherische oliën voor een betere nachtrust. Slaap lekker!

Recent Posts