15 Leuke Duurzame Cadeaus


duurzame cadeaus

Ben je op zoek naar leuke, duurzame cadeau ideeën? Het is soms even lastig om iets te vinden wat duurzaam is én leuk. Daarom ben ik voor jou (en voor mezelf) gaan speuren. En heb ik een lijstje gemaakt met 15 leuke duurzame cadeaus! 

15 leuke duurzame cadeaus zijn:

 1. Digitaal cadeau
 2. Massage of facial
 3. Droogbloemen boeket
 4. Duurzaam DIY boek
 5. Blossombs bloembollen
 6. Een activiteit
 7. Workshop
 8. Whisky DIY pakket
 9. Duurzaam notitieboek
 10. Handgemaakt kraamcadeau
 11. Handgemaakt baby mobile
 12. Abonnement cadeau
 13. Goed doel
 14. E-reader of e-book
 15. Waterfles met edelsteen

Lees snel verder om meer details te lezen! En mijn persoonlijke aanraders te zien.

1. Digitaal cadeau

Door een digitaal cadeau te geven koop je geen product en gebruik je geen cadeaupapier. Er zijn vandaag de dag genoeg leuke, digitale cadeaus te vinden. 

Ik zou zelf heel blij zijn met een abonnement voor Netflix, Videoland, Spotify of Blendle (online tijdschriften lezen). 

2. Massage of facial

Geef eens een massage of facial, bij voorkeur van een (zelfstandige) masseur of schoonheidsspecialiste die je kent. Zo geef je niet alleen de ontvanger een heerlijk cadeau, maar bezorg je jouw kennis ook werk. 

Ik vind het zelf heerlijk om een massage of facial te ontvangen. Vooral omdat je dit niet snel voor jezelf aanschaft. Ook leuk om een duo behandeling te boeken. Dan kun je zelf ook mee!

3. Droogbloemen boeket

droogboeket duurzame cadeaus

Klik hier voor de prijs van dit product

Een droogbloemen boeket is net weer even iets anders als een bosje bloemen. Een bos verse bloemen wordt vaak geïmporteerd vanuit Zuid Amerika of andere verre landen. En na een week is de bos uitgebloeid en kan je ‘m weggooien. Een droogbloemen boeket gaat jaren mee!

Zelf geef ik regelmatig een boeketje droogbloemen weg. En ik zie deze boeketjes vaak jaren later nog terug in het interieur van mijn vriendinnen. 

Ik maak ook zelf regelmatig droogboeketjes. Niet zo creatief of gewoon geen zin? Heyhej heeft een ruime keuze aan boeketjes. 

4. Het Groene Beauty boek

Dit leuke boek staat boordevol recepten om zelf natuurlijk beauty producten te maken. Het boek ziet er ook nog eens uit als een snoepje.

Het bevat onder andere recepten voor Chai bodybutter, Frisse deocrème, een make-up remover, een haarserum, gezichtspeeling en dag- en nachtcrème. Dit alles voor een hele bescheiden prijs zodat het een leuk kleinigheidje is.

Dit leuke boekje bestel je via Bol.com 

5. Blossombs

duurzame cadeau ideeen blossems

Dit is een ontzettend leuk en razend populair cadeau en perfect als je op zoek bent naar een kleinigheidje. Bijvoorbeeld om iemand te bedanken, of zomaar. 

De Blossombs zijn kleine bolletjes met bloemzaden en komen in een super schattige verpakking. De ontvanger kan de bolletjes in de tuin strooien, of in de berm, of op elke andere plaats. Er zullen kleurrijke bloemen groeien, die goed zijn voor de bijen en vlinders. 

Shop de Blossombs hier. 

6. Plan een activiteit

Je kunt ook een leuke activiteit geven, die je zelf helemaal organiseert. Denk aan een middagje strand, waarbij jij voor heerlijk eten en drinken zorgt. 

Of plan een lekker avondje waarop jij kookt en een leuk filmpje regelt. Of een gezellig picknick. Of ga samen naar een zomer festival waarbij jij alle drankjes betaald. 

7. Workshop

Dit is vaak iets prijziger, maar als je een leuk budget hebt en jullie vinden het leuk om wat te ondernemen en te leren, dan is een workshop een goed cadeau. 

Denk aan een kookworkshop, een massage workshop, een workshop kaarsen maken of een cursus pottenbakken. Ontzettend leuk en je leert ook nog eens een nuttige skill. 

8. Zelf Whisky maken

snippers duurzame cadeaus

Bekijk hier de recente prijs

Geef je graag een feestelijk drankje cadeau? Dan is dit een leuke keuze. Ik vind dit een ontzettend leuk cadeau voor mijn vriend, die gek is op Schotse Whisky. 

De glazen fles is gevuld met snippers, afkomstig uit Schotse Whisky vaten. De ontvanger kan er simpelweg jenever of wodka bij in schenken en de fles laten rijpen. 

Na een paar weken is je eigen Whisky klaar, maar hoe langer je wacht hoe meer smaak de drank krijgt. 

Dit product koop je hier. 

9. Notitieboek van steenpapier

notitieboek duurzame cadeaus

Dit notitieboekje is letterlijk bijna niet kapot te krijgen. Het is namelijk gemaakt van steen. Ja, ook het papier is gemaakt van steen. Hoe cool is dat? 

Hierdoor is het product super duurzaam en natuurlijk. Er wordt geen boom voor gekapt. Steen maakt het product gelijk waterproof, dus een koffie kring is geen partij voor dit boekje!

Het boekje is er in zwart en wit, via Heyhej. 

10. Duurzaam kraamcadeau

babyschoentjes duurzaam kraamcadeau

Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau? Deze babyschoentjes zijn gemaakt van kwalitatief goed leer en zien er super schattig uit!

Ze zijn met veel liefde, handgemaakt in Nederland. De schoentjes zijn stoer te stylen voor jongetjes, maar ook heel leuk te stylen voor een meisje. 

Shop deze babyschoentjes via Rogue Label. 

11. Handgemaakt baby mobile

duurzaam kraamcadeau

Heb je iets meer te besteden? Dan is deze prachtige, handgemaakte baby mobile met vilten bosdiertjes iets voor jou. 

Ook dit cadeau wordt met veel liefde, handgemaakt in Nederland. Bestel wel op tijd, want het product wordt op bestelling gemaakt. Je moet dus 1-2 weken wachten. 

Bestel dit product hier. 

12. Abonnement cadeau

Je kunt iemand ook blij maken met een abonnement. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement voor het zwembad, de sportschool of een maaltijdbox. 

Vandaag de dag bestaat er voor bijna elk product wel een abonnement. Zo is er een abonnement voor ondergoed, wijn, chocola en zelfs voor koffie of granola (De granola van Naturally Granola is heerlijk!). 

13. Goed doel

Als je een cadeau zoekt voor iemand die alles al heeft is een donatie aan een goed doel misschien een idee. Saai? Dat hoeft niet. Via ChildsLife kun je bijvoorbeeld een geitje cadeau geven aan een school in Kenia. Of een moestuintje aan een (zieke) moeder. Hoe mooi is dat? 

Ik heb overigens zelf bij ChildsLife gewerkt en weet hoe betrokken zij zijn en hoe goed het werk is dat ze leveren. Ze “droppen” bijvoorbeeld niet zomaar ergens een watertank, maar gaan een duurzame samenwerking aan met de gemeenschap, zodat zij in de toekomst zelfredzaam worden. 

Een geitje, koe of moestuintje doneren? Ga naar ChildsLife.nl

14. E-reader of e-book

e-reader duurzaam cadeau

Heb je wat meer te besteden en is de ontvanger gek op lezen? Dan kun je hem of haar een e-reader geven. Of als diegene al een e-reader heeft, een paar leuke e-books. Bijvoorbeeld over duurzaamheid of minimalisme. Of gewoon een lekker leesboek. 

Bekijk de meest recente prijs van deze Kobo e-reader op Bol.com

15. Waterfles met edelsteen

waterfles edelsteen duurzaam cadeau

Nog zo’n leuk cadeau, deze waterfles met edelsteen. De fles is gemaakt van luxe kwaliteit glas met een zuiverende edelsteen, in dit geval een rozenkwarts. 

De rozenkwarts zou zorgen voor liefde, vergeving, balans en romantiek. Een mooi cadeau om te geven, toch? 

Naast rozenkwarts zijn er vele andere varianten beschikbaar met elk hun eigen kwaliteiten. De fles kan trouwens in de vaatwasser gewassen worden (haal de steen er wel eerst uit). 

Deze mooie waterfles shop je hier. 

Nu heb je een hele rits met mooie, duurzame cadeau ideeën. Ik heb een aantal persoonlijke favorieten met je gedeeld. Mijn favoriet voor mannen is de Snippers Whisky fles. Voor mezelf vind ik het droogboeket of een beauty behandeling erg leuk. Ook het handgemaakte baby mobile van bosdiertjes vind ik echt helemaal geweldig!

Recent Posts