2 Heerlijke Poké Bowl recepten


pokébowls

Hoi allemaal, in dit artikel geef ik je twee lekkere poké bowl receptjes. Één pittige variant met gamba’s en één vegetarische variant met tofu. Benieuwd? Lees snel verder. 

Recept 1: Vegetarische poké bowl

Deze heerlijke poké bowl is gezond en vegetarisch. Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • 300 gram sushi rijst
  • 1 klein blikje maïs
  • 1/2 tofu
  • 1 radijs
  • 1 klein rood uitje
  • 1 avocado
  • 200 gram rode kool
  • Handje geroosterde cashews
  • Sesamzaad
  • Marinade optioneel: honing, ketjap manis, chili saus

Instructies:

Stap 1 – Volg de aanwijzingen op het pak rijst om je rijst te koken. Ik was de rijst altijd goed uit met koud water. Daarna kook ik de rijst tien minuten. Ik zet het vuur uit en laat de rijst met deksel op de pan vijftien minuten staan. Maar elk merk heeft andere instructies, dus volg die vooral. 

Onderaan de pagina heb ik een filmpje toegevoegd met instructies voor de perfecte sushi rijst. 

Stap 2 – Snijd de halve tofu in blokjes. Voor een pittig gerechtje marineer je de tofu eerst in een mengsel van 1 deel ketjap manis, 1 deel chilisaus en een beetje honing. 

Stap 3 – Frituur de tofu 3 minuten. 

Stap 4 – Verwarm de maïs een paar minuten in een pannetje. Spoel de maïs daarna af met heet water. 

Stap 5 – De rode kool kun je rauw toevoegen. Wil je dit niet? Dan kun je het koken voor 20-25 minuten. 

Stap 6 – Snijd een rode ui en een radijsje flinterdun in plakjes. 

Stap 7 – Snijd een avocado doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in blokjes. 

Stap 8 – Hak een handje geroosterde cashews in stukjes. 

Stap 9 – Verdeel de rijst over 2 kommetjes. Leg de maïs, tofu, avocado en rode kool mooi verdeeld over de kommetjes.

Stap 10 – Garneer met de rode ui, radijs, cashews en sesamzaadjes.

 

poké bowl vegetarisch tofu

 

Recept 2: Pittige gamba bowl

Deze poké bowl is lekker pittig, met een pepertje en gamba’s. Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • 300 gram sushi rijst
  • 8 gamba’s 
  • 1 rode peper
  • 1 avocado
  • 1 wortel
  • 1 lente ui
  • 30 gram zeewiersalade (bijv. bij AH)
  • Handje geroosterde cashews
  • Sesamzaadjes
  • Optioneel: plakjes (roze) gember

Instructies:

Stap 1 – Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. (of zie de video onderaan deze pagina)

Stap 2 – Was de wortel en verwijder het groen. Rasp de wortel of snijd ze julienne. 

Stap 3 – Verwijder eventueel de staartjes van de gamba’s. Bak de gamba’s in een pan olie in 3-4 minuten gaar. Draai de gamba’s telkens om. 

Stap 4 – Was de rode peper. Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in dunne plakjes. Gebruik zoveel als je wilt. (en aankunt hihi)

Stap 5 – Was de lente ui. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. 

Stap 6 – Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in blokjes. 

Stap 7 – Hak de geroosterde cashews in stukjes. 

Stap 8 – Verdeel de rijst over twee kommetjes. 

Stap 9 – Leg daarop in mooie, gelijke delen de gamba’s, wortel, zeewier salade en avocado. 

Stap 10 – Garneer de bakjes met de rode pepertjes, lente ui, cashews, sesamzaadjes en plakjes gember. 

 

poké bowl gamba chili rode peper

 

Natuurlijk zijn er vele verschillende variaties mogelijk. Vervang de cashew bijvoorbeeld voor een ander nootje. Of voeg wat zalm of tonijn toe. Geef er je favoriete draai aan. Ik ben zelf gek op de combinatie van gamba, avocado, chili en mango. Ook echt een aanrader! Succes!

Recent Content

WIN Rituals producten, etherische oliën en andere prijzen!

Wij verloten elke maand leuke prijzen onder iedereen die ingeschreven staat voor onze mailinglijst.