5 Tips voor een goed gevoel vandaag!


tips voor een goed gevoel

Gisteravond zat je op de bank en dacht je: ‘Ja, vandaag was echt een goede dag!’ Vanochtend werd je wakker en dacht je: ‘Kan deze dag geannuleerd worden?’

Op zich is er niets mis mee. Dat is het natuurlijke leven. Door de mindere dagen leer je de goede dagen nog meer waarderen. Maar hoe fijn zou het zijn als je de dag een beetje kon sturen? Zodat je op mindere dagen niet denkt “deze dag is toch al verloren” maar juist een beetje bij kan sturen en de dag toch nog met een beetje goed gevoel kunt eindigen.

Daarom in dit blog 5 tips voor een goed gevoel vandaag!

1. Iets nuttigs

Iets nuttigs doen, zijn over het algemeen niet de meest leuke klusjes maar wel altijd een waarvan je heel blij wordt. Als het klaar is. Denk aan de afwas doen, boodschappen doen, papieren uitzoeken, de administratie doen of iets regelen.

2. Iets leuks

Iets leuks is vooral wat JIJ leuk vindt. Dat kan lekker in de tuin zitten zijn, plantjes kopen voor je balkon, de podcast van DoeMaarNatuurlijk luisteren, iets creatiefs doen.

3. Iets sociaals

Wij zijn nu eenmaal sociale wezens dus menselijk contact is belangrijk. Ook voor de introvert die graag op zichzelf is. We hoeven niet altijd mensen letterlijk en fysiek te zien. Een telefoontje, WhatsAppje, chatbericht of e-mail is ook goed. Het gaat niet altijd om de mensen die het dichts bij je staan. Het kunnen ook mensen zijn die je minder goed kent. Misschien kun je zelfs eens denken aan iemand die je al een tijd niet hebt gesproken.

4. Iets ontspannends

Waar ontspan je van? Met aandacht een kopje thee drinken, een tijdschrift lezen, jouw favoriete Netflix-serie kijken, alleen of samen met je kinderen.
Bij ontspanning denken we vaak aan zitten en liggen en vooral heel zen zijn maar bewegen zoals wandelen in de natuur is ook uitermate ontspannend. Of een creatieve hobby zoals koken, haken, tekenen of bij welke activiteit je ook gewoon helemaal de tijd vergeet.

5. Iets zingevends

Iets zingevends is soms wat lastiger te bedenken. De meningen zijn hierover verdeeld: moet alles zin hebben? Ik zie het meer als
‘wat geeft jouw leven betekenis?’ of ‘waarbij voel je de connectie met je hart en je gevoel?’

Het hoeft niet altijd een grote, meeslepende levensmissie te zijn. Het kunnen kleine acties of momenten zijn waarbij een goed gevoel en een gevoel van dankbaarheid ervaart.

Dat kan in je werk zijn, als je bijvoorbeeld een klant hebt geholpen. Of je hebt even een oudere buurman geholpen met het sjouwen van zijn boodschappen naar de tweede verdieping van het appartementsgebouw waar jullie wonen.

Maar ook bijvoorbeeld yoga en meditatie of zelfs ademhalingsoefeningen kunnen je zingeving brengen doordat het manieren zijn om te voelen wat er in je om gaat.

Klopt dit voor jou?
Als je denkt aan de laatste keer dat je dacht ‘ja, dit was een leuke, goede of zelfs heerlijke dag’, wat waren dan de ingredienten?

Mijn tip:

Zeg na het opstaan tegen jezelf:

“Vandaag is een mooie dag voor een goede dag” en glimlach erbij😊

Gastblog door: Maren Spanjer

Ik ben Maren en ik ben ProductiviteitsCoach voor ondernemers. Ik help jou (vrouwelijke bewuste ondernemer) om uit te zoeken waar je uitstelgedrag vandaan komt zodat je met meer vertrouwen en meer focus je bedrijf kunt runnen. Zodat er ook nog vrijheid en vrije tijd overblijft voor jezelf. Ik geloof in doen wat bij je past: jouw leven, jouw business en jouw regels.

Website         www.marenspanjer.nl

Email              info@marenspanjer.nl

LinkedIn         https://www.linkedin.com/in/marenspanjer/

Instagram      https://www.instagram.com/marenspanjer_official

Recent Posts