8x Duurzame Overnachting in Nederland – Unieke Plekjes


duurzame-overnachting-in-nederland-unieke-plekjes

Op vakantie in eigen land is sowieso een duurzamere keuze dan een vakantie waarbij je een eind moet rijden of vliegen. En eerlijk is eerlijk, ons eigen kikkerlandje kan ook ontzettend mooi zijn.

Ben je op zoek naar een duurzame overnachting op een mooi en uniek plekje in Nederland? Dan zit je hier goed! We hebben een aantal mooie accommodaties voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Natuurhuisje aan het water Drenthe

natuurhuisje-cabin-drenthe

Een klein natuurhuisje op een prachtige, rustige en privé locatie aan het water. Het huisje is voorzien van twee slaapplekken, een wc, douche en WiFi. Koken kan in een dichtbij gelegen gebouw. Ook krijg je een kano of roeiboot bij het huisje.

Je zit niet helemaal moederziel alleen, want het huisje is gelegen op een landgoed waar ook de eigenaren wonen en 7 natuur kampeerplekken zijn. Het huisje is op duurzame manier gebouwd, zo is de isolatie gemaakt van schapenwol, wordt de elektriciteit opgewekt met zonnepanelen en is er een warmtepomp.

Bekijk het huisje hier.  

Max Brown Eco Hotel Amsterdam

duurzame-overnachting-nederland-max-brown

Wil je liever in een luxe hotel in Amsterdam overnachten, maar toch het oog op duurzaamheid houden? Dan is het Max Brown Canal District hotel wat voor jou. Een duurzaam initiatief dat Green Key Certified is.

Ze werken met organisch en/of lokaal eten, gebruiken ecologisch schoonmaakmiddel en hebben verschillende initiatieven om water te besparen. Het hotel is gelegen in de Herengracht in hartje Amsterdam. Een goed initiatief dus als je een duurzame stedentrip wilt maken.

Boek je via Eco hotels, dan wordt er per boeking ook nog eens een boom gepland. Bekijk het hotel via deze link.  

Oud pakhuis Saenliefde in Wormer

saenliefde-bnb-overnachting-in-nederland

Een prachtig en uniek plekje: de B&B in dit Oud-Zaanse pakhuis uit 1680. Saenliefde is direct gelegen aan de rivier de Zaan, wat een prachtig uitzicht geeft. Het interieur is modern ingericht, waarbij rekening is gehouden met de originele architectuur van het gebouw.

De B&B en het tapwater worden verwarmd met een warmtepomp. De elektriciteit komt van hun eigen zonnepanelen. En het heerlijke ontbijt wordt door de eigenaren met liefde bereid met streekproducten uit de omgeving.

Bekijk de B&B hier.

Boomhut Landgoed Tolhek Drenthe

overnachting boomhut landgoed drenthe

Foto’s door: Guido Rikkers

Gelegen aan de rand van een prachtig landgoed, verscholen tussen de bomen met waanzinnig uitzicht, vind je boomhut Tolhek. Deze boomhut ziet er niet alleen prachtig uit, maar is van alle gemakken voorzien. Je boekt deze boomhut hier.

Een mooi rustig en rustiek, maar toch modern interieur. De boomhut is geschikt voor maximaal 6 personen. Je kunt deze boomhut het hele jaar door huren. Er is ook WIFI aanwezig, dus het huisje is ook prima te boeken om in alle rust te werken.

Lees ook ons artikel: 10x overnachting in een boomhut in Nederland

Vijverhof Familiehuis op Texel

texel-overnachting-in-nederland-duurzaam

De Vijverhof staat aan de rand van het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit huis is geschikt voor grote gezinnen of families. Het heeft maar liefst drie verdiepingen waar totaal 12 personen kunnen overnachten.

Het huis heeft een grote tuin die compleet omgeven is door bomen en hagen, waardoor je lekker privé zit met je familie. Het dak van dit huis bestaat volledig uit zonnepanelen en zonnereflectoren. Deze zorgen samen voor de elektriciteitsvoorziening van het huis en voor warm tapwater en vloerverwarming.

Bekijk het familiehuis op Texel hier.

Duitse telefoonbunker in Hoek van Holland

duurzame-overnachting-telefoon-bunker-duinen-nederland

Wil je werkelijk overnachten op een uniek plekje met rijke geschiedenis? Dan is deze Duitse telefoonbunker uit 1943 in de Hoek van Holland wat voor jou. De bunker is twee jaar lang in gebruik geweest.

De bunker is geschikt voor 4 personen en ligt in de duinen, vlakbij zee. Het gebouw is compleet verbouwd met circulaire bouwmaterialen. Daarnaast biedt de omliggende duin een goede, natuurlijke isolatie. Voor de elektriciteit wordt groene energie uit Nederland gebruikt.

Bekijk dit unieke plekje hier.   

Natuurhuisje op wielen in Geesteren

Natuurhuisje-geesteren

Een prachtig natuurhuisje in Geesteren, Overijssel, op de rand van het landgoed van een boerderij. Dit huisje op wielen is volledig verbouwd waardoor het een moderne, maar knusse uitstraling heeft. Het huisje is volledig geïsoleerd waardoor je er ook in de winter terecht kunt.

Het huisje is geschikt voor 4 personen. (1x een tweepersoonsbed, 1 stapelbed) Het bevindt zich aan de bosrand, dus het is heel goed mogelijk om sterren te kijken en reeën te spotten.

Bekijk het huisje hier.

Park Centraal Den Haag

duurzame-overnachting-den-haag-park-centraal

Als je een stedentripje naar Den Haag wilt maken, dan is dit Eco hotel een goeie keuze. Het Park Centraal hotel ligt aan het randje van het centrum van Den Haag.

Het hotel is Green Key Certified. Ze gebruiken organisch en/of lokaal eten, maken schoon met ecologische schoonmaakmiddelen en doen meerdere dingen om afval en water te besparen.

Boek je via Eco Hotels, dan wordt er ook nog eens één boom gepland per boeking. Bekijk het hotel hier.

Dit waren 8 leuke en unieke, duurzame plekjes in Nederland! Wij vinden elk plekje stuk voor stuk oprecht ontzettend leuk. En voor ieders wat wils, of je nu een stedentrip wilt maken, wilt overnachten op een eiland, in een bunker of in een boomhut. 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Check dan onze pagina over duurzaam reizen. 

Recent Posts