Courgette Brood – Vegan Recept


vegan-courgette-brood

Maak dit heerlijke recept voor een gezond en heerlijk veganistisch courgettebrood. Het is luchtig, vochtig en verassend lekker, ook voor mensen die niet vegan zijn. Ze zullen verrast staan. 

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 60 minuten
Vegan

Ingrediënten

Voor dit vegan courgette brood heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1/2 tl zout
  • 1 Lijnzaadei (1 eetlepel gemalen lijnzaadmeel + 3 eetlepels heet water)
  • 140 gram geraspte courgette
  • 75 gram geprakte banaan
  • 60 ml soja melk (of andere plantaardige melk)
  • 60 ml kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram walnoten

Instructies

Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 – Vet een cakevorm in en leg een velletje bakpapier op de bodem van de vorm. 

Stap 3 – Zeef de bloem in een mengkom en voeg de suiker, lichtbruine basterdsuiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout toe. Mix de ingrediënten door elkaar.

Stap 4 – Bereid je lijnzaadei door 1 eetlepel gemalen lijnzaadmeel te mengen met 3 eetlepels heet water en een minuutje te laten staan ​​om klonterig te worden.

Stap 5 – Voeg het lijnzaadei, de geraspte courgette, de geprakte banaan, de sojamelk, de gesmolten kokosolie en het vanille-extract toe aan de mengkom en roer kort door elkaar.

Het zal lijken alsof er niet genoeg natte ingrediënten zijn om goed te kunnen mengen, maar maak je geen zorgen. Laat de mengkom een ​​paar minuten staan. Daarna heeft heeft het vocht van de courgette zich vermengd met het mengsel en zou je er een dik beslag van moeten kunnen maken. Meng het goed door elkaar, maar overmix het niet. 

Stap 6 – Voeg de walnoten toe en roer het geheel nog eens door. 

Stap 7 – Giet het mengsel gelijkmatig in de bakvorm en strijk het glad. 

Stap 8 – Strooi nog een paar walnoten over de bovenkant van het mengsel. 

Stap 9 – Bak het brood in 60 minuten af. Het brood is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en deze eruit komt, zonder dat er beslag aan zit. 

Stap 10 – Laat het brood een paar minuten afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. Laat het brood daarna helemaal afkoelen, liefst op een rooster. 

Opmerkingen

Courgette – Ik versnipper de courgette meestal in een keukenmachine. Dit is de snelste manier om je courgette te vermalen. 

Kokosolie – Deze kan worden vervangen door een andere olie of zelfs gesmolten veganistische boter.

Bewaren

Bewaar het brood in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur. Het brood is dan 2-3 dagen houdbaar.

Je kunt het tot 3 maanden invriezen. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het invriest en wikkel het dan in plasticfolie en vervolgens in folie voordat je het invriest. Ontdooi het brood een nacht in de koelkast en laat op het aanrecht op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

Voedingswaarde

  • Per portie
  • Caloriën: 249
  • Suiker: 17.7g
  • Sodium: 229mg
  • Vet: 10.4g
  • Verzadigde vetten: 4.3g
  • Koolhyraten: 36.2g
  • Vezels: 1.7g
  • ProteIne: 3.9g

Recent Posts