De werking van amethist


amethist amethyst werking doeleinden

Als Waterman ben ik gek op amethist. Het is tevens mijn geboortesteen. Ik heb een stukje steen voor de sier in de slaapkamer staan en wordt er blij van elke keer dat ik er naar kijk. 

Elke edelsteen zou zo zijn eigen werking en kracht hebben. De één gelooft er in, de ander vindt het onzin. Zelf ben ik vooral nieuwsgierig en denk ik dat als je gelooft in de kracht van edelstenen deze ook daadwerkelijk iets bij kan dragen. Zo draag ik een bepaalde hanger die ik van mijn oma heb gekregen als ik het gevoel heb extra steun nodig te hebben. Dit geeft me een fijn gevoel en dat is nou juist de kracht.

In dit artikel bekijken we wat de mogelijke werking is van amethist. Let op, ik ben geen dokter of holistische genezer. Deze informatie is puur gevormd door middel van grondige research.

Over amethist – in het kort

Amethist is een edelsteen met een prachtige, paarse binnenkant. De kleur varieert van een lichte lila kleur tot een prachtige, donker paarse kleur. De steen wordt over de hele wereld gevonden, maar de meestvoorkomende vindplaatsen zijn in Brazilië en Uruguay.

Amethist is de geboortesteen van vissen en Waterman. De steen wordt gebruikt voor de voorhoofdschakra en de kruinchakra en is zeer populair voor gebruik bij meditatie.

De steen wordt vaak verkocht in de ruwe versie of geode versie, maar is ook verkrijgbaar in bolvorm, als beeldje of als sieraad.

De 11 doeleinden van amethist

Amethist zou volgens holistische genezers de volgende werking hebben (bron):

 1. Hoofdpijn en migraine verlichten

 2. Slapeloosheid verminderen

 3. Nachtmerries verjagen

 4. Beschermen tegen dronkenschap en verslavingen

 5. Beschermen tegen stress en psychische overbelasting

 6. Reiniging van het immuunsysteem

 7. Reiniging van de lymfeklieren

 8. Reiniging van het bloed

 9. Reiniging van de aura

 10. Keelchakra en kruinchakra stimuleren

 11. Brengt wijsheid, kalmte en innerlijke rust

In de Griekse oudheid werd amethist al gedragen om mensen te beschermen tegen de roes van wijn. Een wijndrinker zou amethist bij zich dragen, of wijn drinken uit een kelk die vervaardigd was uit amethist.

 

Hoe gebruik je amethist?

Je kunt een mooie amethist geode kopen en deze bij je computer zetten om stress en psychische overbelasting te verminderen. Of bij je bed tegen slapeloosheid en nachtmerries.

Je kunt een steentje bij je dragen in je zak of als ketting en deze gebruiken als seintje voor jezelf om positief te denken. Telkens als je de steen aanraakt kun je aan iets denken waar je dankbaar voor bent. Amethist zou liefdevolle gevoelens stimuleren en innerlijke rust en vrede geven.

amethist stenen

Door amethist als armband of ketting te dragen zou je de edelsteen kunnen gebruiken voor reiniging van het immuunsysteem, de lymfeklieren, het bloed en je aura.

Ook zou je de steen bij je kunnen dragen tijdens meditatie om je kruinchakra en keelchakra te stimuleren, innerlijke rust en vrede te ontvangen en je aura te reinigen.

Deze steen wordt door healers ook gebruikt voor amethist healing therapie. De steen wordt tijdens deze therapie gebruikt bij psychische en emotionele problemen. De therapeut wil hiermee meer energie, liefdevolle gevoelens en innerlijke rust geven aan de cliënt.

Daarnaast staat een amethist geode natuurlijk prachtig in je interieur. Het past vrijwel in elk interieur!

Onderhoud van amethist

Amethist kan verkleuren in zonlicht. Leg de steen dus niet op een plek waar het in contact komt met direct zonlicht.

Een amethist geode bestaat uit allerlei kleine hoekjes en vangt snel stof. Zonde van de prachtige steen. Maar hoe maak je deze schoon zonder dat je de steen beschadigd? Meng een beetje lauwwarm water met een (vriendelijk) wasmiddel. Maak de geode met een tandenborstel schoon. Spoel de geode na met lauwwarm, stromend water of laat de steen een tijdje onder water staan. (bron)

Daarnaast zou de steen ook gereinigd en opgeladen moeten worden bij spiritueel gebruik. Een sieraad of trommelsteen die je bij je draagt kun je aan het eind van de dag met lauwwarm water afspoelen.

Om de steen op te laten kun je hem een uurtje in ochtendlicht leggen. Leg hem niet in fel zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Conclusie

De amethist steen is dus niet alleen prachtig om te zien, het zou ook vele geweldige doeleinden hebben. Zet een prachtige amethist geode in je woonkamer of slaapkamer of draag een mooi amethist sieraad bij je en kijk of de steen iets voor jou doet. Wij geloven dat als je zelf gelooft dat de steen je kan helpen, het ook voor je werkt.

Recent Posts