De werking van Jade


Jade is een prachtige edelsteen met een mooie betekenis. Momenteel is de steen razend populair doordat deze gebruikt wordt in de populaire jade gezichtsmassage roller. 

In dit artikel bekijken we wat de mogelijke werking is van jade. Let op, wij zijn geen dokter of holistische genezer. Deze informatie is puur gevormd door middel van grondige research en mag absoluut niet gezien worden als medisch advies.werking van jade

Over jade – in het kort

Jade is een prachtige steen die in vele verschillende kleuren groen te vinden is. Zo heb je lichtgroene jade stenen die naar mint kleur neigen, maar ook hele donkere groene stenen en zelfs stenen met een gele gloed of bruinige tint. De meeste jade is afkomstig uit China, Rusland of de Verenigde Staten.

De naam is kort voor Jadeïet, de originele naam van de steen. Deze naam is afkomstig van het Spaanse woord piedra de ijada wat “steen voor de lendenen” betekent. De steen werd zo genoemd omdat men geloofde dat het nierkwalen kon genezen.

In China wordt de steen al vanaf 5000 v.Chr.. Gebruikt om voorwerpen van te maken om te gebruiken tijdens rituelen. De steen gaf volgens de oude Chinezen goede gezondheid en geluk. Ook bij de Maya’s en Azteken was de jade steen belangrijk. Jade werd in deze culturen vaak als grafgift meegegeven aan de doden.

De steen wordt gebruikt voor het stimuleren van je hart chakra. Het is een steen die goed bij het sterrenbeeld weegschaal past. (lees ook ons artikel: welke edelsteen past bij jou?)

De 10 (mogelijke) doeleinden van jade

  1. Geeft harmonie, innerlijke rust en evenwicht
  2. Brengt geluk en voorspoed
  3. Stimuleert de hart chakra
  4. Bevorderd liefde en connectie
  5. Geeft bescherming
  6. Brengt lichaam in balans
  7. Ontgift het lichaam
  8. Positieve werking op de nieren en bijnieren
  9. Positieve werking op de blaas, het zenuwstelsel
  10. Positieve werking op de vruchtbaarheid en bevallingen

Hoe gebruik je jade?

Je kunt een beeldje van jade in je huis neerzetten voor bescherming, harmonie en geluk. Maak er een mooi feng shui hoekje van!

Draag een jade hanger of sieraad bij je voor bescherming, of het in balans brengen en ontgiften van je lichaam.  Een jade hanger of armband dragen is ook zeer geschikt als je meer innerlijke rust zoekt.

Je kunt een jade trommelsteen of driehoek kopen om te gebruiken tijdens meditatie, reiki of massage. Dit kun je doen om je hart chakra te stimuleren of om jouw doel of passie in het leven te vinden.

In het Boeddhisme wordt jade tijdens de mediatie ook gebruikt om innerlijke rust te geven en je energieveld te reinigen van negatieve energie.

Daarnaast staat jade ook gewoon heel erg mooi in je interieur!

Onderhoud van de jade steen

Sommige feng shui masters geloven dat de jade steen negatieve energieën “vangt” en vasthoudt in de steen. Zij zeggen dat het belangrijk is je jade steen af en toe goed te reinigen door deze onder koud, stromend water te houden of de steen boven de rook van brandende salie te houden. (bron)

Houdt de jade van een jade gezichtsmassage roller goed schoon. Tijdens het masseren met de jade roller klampen oliën, vuil en huidschilfers zich vast aan de steen. Je gezicht masseren met een vieze steen is natuurlijk zonde.

Conclusie

Jade is vandaag de dag ontzettend populair door de jade roller. In China wordt jade echter al vanaf 5000 v.Chr.. Gebruikt. De steen wordt vooral gebruik voor de nieren, innerlijke rust, geluk en vruchtbaarheid. Daarnaast staat deze steen ook gewoon heel mooi in je interieur. Maak een leuk feng shui hoekje met deze steen!

Recent Posts