Feng Shui voor meer liefde in je leven


liefde feng shui

Heb je niet veel geluk in de liefde en wil je hier wat aan doen? Probeer dan eens Feng Shui.

Feng Shui kan toegepast worden voor rijkdom, carrière en natuurlijk gezondheid. Maar ook kun je Feng Shui voor meer liefde toepassen.

Alles draait om de kracht van de levensenergie. Als de levensenergie, ‘Chi-flow’, geblokkeerd wordt in je woonomgeving of je werkomgeving dan kun je dit merken. Als je de energiegebieden in je huis weer activeert dan komt de Chi op dat gebied in je leven weer in beweging en kan de energie weer vrij en positief vloeien.

Bij Feng Shui gaat het om positieve energie creëren. Op die manier kun je Feng Shui voor meer liefde gebruiken en zal je meer geluk in de liefde krijgen.

Het activeren van de noordoosthoek van je huis

Het noordoosten staat voor innerlijke wijsheid en is hier dan ook het energiecentrum van. Je kunt hier dan ook yoga of meditatie beoefenen. Omdat het noordoosten staat voor wijsheid is dit ook de perfecte plek om je boeken te bewaren of om bijvoorbeeld foto’s van leermeesters of personen op te hangen die voor jou een inspiratiebron zijn.

Alles wat voor jou bijdraagt om je zelfkennis, je zelfinzicht en daardoor je zelfvertrouwen te vergroten is het noordoosten van je huis de perfecte plek. Als je goed in je lichaam zit en je hebt meer zelfvertrouwen bij het uitvoeren van de dingen in je leven dan straal je dit ook uit en dit maakt je aantrekkelijk. Voor vriendschappen maar ook voor eventuele relaties.

Het zuidwesten van je huis activeren

Het zuidwesten staat voor liefde en relaties. Kijk eens naar dit gedeelte van je huis en wat je zoal tegenkomt. Wat valt je op? Is het opgeruimd of juist rommelig? Is het donker of licht? Ook kan dit gedeelte van je huis ontbreken bijvoorbeeld als je in een L-vormige woning leeft.

Stel jezelf de vraag, in hoeverre is dit met je liefdesleven te vergelijken?

Als dit gedeelte van je woning ontbreekt dan heeft het vinden of het onderhouden van een relatie die liefdevol is extra aandacht nodig. Als het zuidwesten hoekje donker, somber en rommelig is, bijvoorbeeld doordat je het gebruikt als opslagplaats, dan is dit ook vaak in je relaties de rode draad.

Zorg er bij het activeren van de ‘relatie-Chi’ voor dat de zuidwest kant altijd schoon en opgeruimd is. Als dit in je woning ontbreekt zal je het moeten compenseren door middel van veel licht binnen te laten grenzend aan deze plek en het plaatsen van levende planten.

Als je deze twee dingen toepast dan activeert dit de energie. Hang op deze plaats ook foto’s of kunst wat voor jouw symbool staat voor liefde en liefdevolle relaties.

feng shui voor liefde

Vermijd water- en vuur kleurcombinaties

Als je in een relatie zit en je hebt veel ruzie en/of conflicten, is het een goede handeling om eens te kijken naar de kleuren van je slaap- en/of woonkamer. Kleuren hebben namelijk een grotere invloed op ons dan dat we in eerste instantie zelf weten.

Hoe vaak komt bij jou de kleurencombinatie rood/zwart voor. Gebruik je deze combinatie regelmatig? Rood is een vuurkleur die valt onder de Yang, de Yang is het mannelijke dus dit betekent dat de kleur rood de man reprensent.

Zwart is een waterkleur die valt onder Yin. En omdat Yin vrouwelijk is, betekent dit dat de kleur zwart de man reprensent. Als deze twee kleuren worden gecombineerd dan worden water en vuur in dezelfde ruimte gebruikt. Deze 2 zijn tegenovergesteld dus misschien kun je begrijpen dat deze combinatie niet zal werken.

Als je deze kleurencombinatie niet wilt of kunt veranderen dan kun je in minimaal dezelfde hoeveelheid een houtkleur toevoegen. Houtkleuren staan voor de planten en de bomen en als je deze kleur toevoegt dan geleidt dit het vuur- en waterkleur.

Voeg groen toe aan je keuken

Doordat water en vuur ook in de keuken lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan, kunnen hierdoor ook conflicten en ruzies ontstaan tussen man en vrouw.

Als je fornuis, dus het element vuur, recht tegenover of pal naast je gootsteen, het element water, hebt zitten kun je dit ook geleiden door een houten element te plaatsen. Verf het wandje frisgroen of plaats levende plantjes, bijvoorbeeld potjes met kruiden, tussen het fornuis en de gootsteen.

Dit is een manier om botsingen te geleiden tussen water en vuur, man/vrouw, en hiermee kun je de aanvaringen verzachten.

Recent Posts