Glutenvrije lunch met boerenkool, avocado en rijst


Ben jij altijd op zoek naar nieuwe, creatieve recepten zonder gluten? Het is niet altijd makkelijk om makkelijke en lekkere glutenvrije recepten te vinden. Helemaal als je net nieuw bent in het hele glutenvrije wereldje is het soms even goed zoeken en lezen. Dit recept met rijst, avocado en boerenkool is verassend lekker, super gezond en glutenvrij. En het is heel snel en simpel om te maken!

glutenvrije lunch met boerenkool rijst

De ingrediënten: (voor 1 persoon)

  • 100 gram basmati rijst
  • 1 avocado
  • 100 gram boerenkool
  • 1 rode ui
  • soja saus (glutenvrij)
  • Optioneel: sesamzaad en/of een paar plakjes chorizo worst

Meer informatie

Glutenvrij? Ja
Vegetarisch? Ja, laat de chorizo worst weg.
Vegan? Ja, laat de chorizo worst weg. 
Caloriën: 780 caloriën (635 caloriën zonder de chorizo)

Instructies:

Stap 1 – Zet een pan water of het fornuis en breng het water aan de kook. 

Stap 2 – Voeg de basmati rijst toe aan de pan met kokend water en kook de rijst in 10 minuten gaar. 

Stap 3 – Snipper de rode ui. Zet een bakpan op fornuis en doe er een beetje olie of bakboter aan toe. Fruit het uitje een paar minuten. 

Stap 4 (optioneel) – Snijd een paar plakjes chorizo af en snijd deze in stukjes. Bak deze tegelijk met de rode ui mee. 

Stap 5 – Voeg de boerenkool toe aan de ui, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan zodat de boerenkool rustig gaar kan ‘stomen’. 

Stap 6 – Giet de rijst af en voeg deze toe aan de pan met boerenkool en ui en schep het door elkaar. 

Stap 7 – Giet wat soja saus door het rijst, boerenkool en ui mengsel. Roer het geheel nog even door en schep het vervolgens op een bord. 

Stap 8 – Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees op het gerecht. Optioneel: verdeel wat sesamzaadjes over het lunch gerecht. 

Je glutenvrije lunch is nu klaar om geserveerd te worden! De chorizo is optioneel en kan worden toegevoegd om het gerecht wat extra pit te geven. Ben je vegetarisch? Laat de chorizo dan lekker weg! Deze glutenvrije lunch is tevens geschikt voor veganisten.

Eetsmakelijk 🙂 

Wil je het recept uitprinten en bewaren of weggeven? Bekijk de handige printversie hieronder! 

Glutenvrije lunch met boerenkool, avocado en rijst

Heerlijk en gezond recept, met vegan en vegetarische optie.
Totale tijd12 min
Gang: lunch
Porties: 1 persoon
Auteur: Masha

Equipment

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Dunschiller
  • Lepel

Ingrediënten

  • 100 gram basmati rijst
  • 100 gram boerenkool
  • 1 rijpe avocado
  • een flinke scheut soja saus
  • een paar plakken chorizo (optioneel)
  • een theelepel sesamzaadjes (optioneel)

Instructies

  • Zet een pan water of het fornuis en breng het water aan de kook. 
  • Voeg de basmati rijst toe aan de pan met kokend water en kook de rijst in 10 minuten gaar.
  • Snipper de rode ui. Zet een bakpan op fornuis en doe er een beetje olie of bakboter aan toe. Fruit het uitje een paar minuten.
  • (optioneel) Snijd een paar plakjes chorizo af en snijd deze in stukjes. Bak deze tegelijk met de rode ui mee. 
  • Voeg de boerenkool toe aan de ui, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan zodat de boerenkool rustig gaar kan 'stomen'. 
  • Giet de rijst af en voeg deze toe aan de pan met boerenkool en ui en schep het door elkaar. 
  • Giet wat soja saus (naar smaak) door het rijst, boerenkool en ui mengsel. Roer het geheel nog even door en schep het vervolgens op een bord.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees op het gerecht. Optioneel: verdeel wat sesamzaadjes over het lunch gerecht.
  • Je gerecht is nu klaar om geserveerd te worden, eetsmakelijk!

Notities

780 caloriën (635 caloriën zonder de chorizo)

Recent Content

WIN Etherische oliën en andere prijzen!

Wij verloten elke maand leuke prijzen onder iedereen die ingeschreven staat voor onze mailinglijst.