Heerlijke Glutenvrije Churros Maken


glutenvrije churros

Vind jij churros ook zo’n heerlijke snack? Ik ook! Als je geen gluten mag, dan is dit het perfecte recept voor jou. Glutenvrij en heel makkelijk te maken. Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 240 ml water
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
  • 1 el olie
  • 100 gr. Rijstbakmix (zie recept hieronder)
  • Snufje kaneelsuiker (½ poedersuiker ½ kaneel)
  • 100 gr. Glutenvrije chocola

Benodigdheden:

  • Pan
  • Spuitzak
  • Frituurpan met olie

Rijstbakmix:

Maak een grote batch rijstbakmix waar je koekjes, cake en andere baksels mee kunt maken. Je hebt hiervoor onderstaande producten nodig.

  • 350 gr. Volkorenrijstmeel
  • 350 gr. Witterijstmeel
  • 150 gr. Kleefrijstmeel
  • 150 gr. Aardappelzetmeel
  • 60 gr. Psylliumvezels

Instructies:

Stap 1 – Zet de frituur vast aan op 180 °C.

Stap 2 – Meng in een pan het water, suiker, zout en olie en warm het op. Maar laat het niet koken.  

Stap 3 – Haal het pan van het fornuis en roer de rijstbakmix erdoor.

Stap 4 – Roer totdat zich een deeg bol vormt.

Stap 5 – Doe de deeg in de spuitzak.

Stap 6 – Spuit drie strepen in de frituurpan en bak ze lekker goudbruin.

Stap 7 – Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken.

Stap 8 – Bestrooi ze met kaneel suiker.

Stap 9 – Maak alle deeg op in de frituurpan. Maak ze telkens per 3 stuks.

Stap 10 – Smelt een beetje glutenvrije chocola om de churros in te dippen.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek Met Zonder Gluten van Alexandra Besel. (shop via Bol.com)

Natuurlijk kun je de chocola ook vervangen voor slagroom, karamel of iets anders lekkers om je churros in te dippen. Mmmmm!

Benieuwd naar andere, glutenvrije recepten? Ga hier naar de pagina met Glutenvrije Recepten.

Recent Posts