Hoe filter je je eigen water thuis?


filter je eigen water

Maak je je wel eens zorgen over de kwaliteit van het water dat je drinkt? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen maken zich zorgen over de zuiverheid van hun drinkwater, en met goede reden. Er zijn allerlei dingen die in onze watervoorziening terecht kunnen komen, van bestrijdingsmiddelen tot zware metalen.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om je eigen water thuis te filteren – en je hebt er geen dure apparatuur of chemicaliën voor nodig! In deze blogpost bespreken we hoe je je eigen water kunt filteren met eenvoudige huishoudelijke artikelen.

Water filteren met koffiefilter

Een van de gemakkelijkste manieren om thuis water te filteren is met een koffiefilter. Koffiefilters zijn gemaakt om onzuiverheden uit water te verwijderen, en ze kunnen uitstekend werk doen door ongewenste deeltjes eruit te filteren. Om een koffiefilter te gebruiken om je water te filteren, giet je je water gewoon in de bovenkant van het filter en laat het erdoor druppelen in een schone container.

Water filteren met kaasdoek

Je kunt het water ook filteren met een schone doek. Een stuk kaasdoek of een andere fijngeweven stof werkt goed voor dit doel. Maak de doek gewoon nat en wring hem uit zodat hij vochtig is, en drapeer hem dan over een schone bak. Giet je water in de bovenkant van de doek, en laat het erdoor druppelen.

Water filter systemen

Wil je dagelijks je drinkwater filteren en het gefilterde water bewaren in de koelkast? Dan is het slim om een waterfilter aan te schaffen. Dit kan een heel eenvoudig, goedkoop systeem zijn, of een heel duur systeem. 

Waterfilterkan

Een waterfilterkan kun je vullen met kraanwater. Deze filtert chloor, kalk en andere smaakverstorende stoffen. Je hebt er wel filterpatronen voor nodig die je maandelijks vervangt. Bekijk hier de meest recente prijs van deze BRITA waterfilterkan.

Waterfiltersysteem op kraan

Wil je direct gefiltert water uit je kraan kunnen halen? Dan is een waterfiltersysteem wat voor jou. 

De betaalbare, eenvoudige versie van BRITA zet je simpelweg op de kraan. Regelmatig ververs je het filterpatroon. Bekijk het product hier.

brita waterfilter systeem review

Een duurdere, luxere variant is de 3-in-1 multi tap kraan van 3M. Hiermee filter je het water, maar je kunt er ook nog eens direct kokend water uithalen. Met kinderbeveiliging, energiebesparende vakantiemodus en 7 temperatuurstanden. Bekijk de 3M waterfilterkraan hier. 

waterfilter systeem 3m

 

Waterzuiveringstabletten

Als je op survival gaat, of naar een plek waar geen toegang is tot schoon drinkwater, dan is het verstandig om waterzuiveringstabletten mee te nemen. Deze maken en houden je water veilig, zodat je het gerust kunt drinken. 

De tabletten van Aquatabs doden gevaarlijke micro-organismen binnen 30 minuten. Een must-have in elk survival pakket. 

Water ontharden thuis

Als je in een gebied met hard water woont, kun je investeren in een waterontharder. Deze verwijdert mineralen uit je water, waardoor het beter smaakt en de levensduur van je kraan en apparaten wordt verlengd. Er zijn veel verschillende soorten water ontharders op de markt, dus doe wat onderzoek om degene te vinden die geschikt is voor jou.

Welke methode je ook gebruikt om je water te filteren, zorg ervoor dat je het bewaart in een schone, afgedekte bak. En vergeet niet om elke dag veel gefilterd water te drinken om gehydrateerd en gezond te blijven!

Lees ook ons artikel: water filteren: slim of onzin?

Recent Posts