Pizza met Aardbei en Roomkaas


pizza aardbeien roomkaas munt

Ben je een zoetekouw? Dan is dit pizza receptje echt wat voor jou! Gemaakt met wilde aardbeitjes, roomkaas en verse munt. In dit artikel lees je het recept.

Ik ben geen professionele kok, dus mijn maten zijn heel simpel. Ik kook zelf vooral op gevoel.

Benodigdheden:

  • Verse pizzabodem
    Wil je dit zelf maken? Lees het recept onderaan de pagina.
  • Handje wilde aardbeien (of 5 hollandse aardbeien, in stukjes)
  • 1/2 pakje Philadelphia roomkaas
  • Takje munt
  • Poedersuiker

Instructies:

Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2 – Maak het pizzadaag (zie onderstaand recept) of haal de verse pizzabodem uit de verpakking.

Stap 2 – Besmeer de pizzabodem met roomkaas.

Stap 3 – Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Gebruik je grote aardbeien, snijd ze dan in stukjes.

Stap 4 – Verdeel de aardbeien over de pizzabodem.

Stap 5 – Bak de pizza in de oven. Kijk op de verpakking hoe lang de bodem moet bakken, verse pizzabodems zijn gemiddeld in 10 minuten klaar. Vers pizzadeeg heeft zo’n 15 minuten nodig.

Stap 6 – Strooi wat poedersuiker over de pizza en garneer met munt blaadjes.

En je zoete pizza is klaar! Eetsmakelijk.

Hoe maak je vers pizzadeeg?

Het recept hieronder is gebaseerd op het recept van Simon Giaccotto, pizzabakker en auteur van De Pizzabijbel. (Dit boek shop je hier)

  • 500 gram bloem
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 2 el olijfolie
  • 2,5 gram gist (bij 24 uur rijzen) 7 gram gist (bij 1-5 uur)

Simon adviseert om het deeg 24 uur te laten rijzen. In dat geval heb je weinig gist nodig. Heb je niet zoveel tijd? Korter laten gisten, 1 tot 4-5 uur, kan ook. Je hebt dan meer gist nodig.

Instructies:

Stap 1 – Voeg alle ingrediënten samen en mix ze eerst met een vork.

Stap 2 – Als alles goed gemixt is, kun je met je handen gaan kneden. Kneed het deeg zo’n 5-6 minuten.

Stap 3 – Laat het deeg 15 minuten afgedekt op de werkbank rusten.

Stap 4 – Deel het deeg in vieren.

Stap 5 – Bol het deeg op. Dit doe je door eerst een platte cirkel van je deeg te maken en daarna de buitenkanten naar onderen vouwt, tot een gladde bol.

Stap 6 – Plaats de deegbollen nu in een bak. Zorg dat ze elkaar niet raken.

Stap 7 – Zet de bak in de koelkast.

Meer instructies nodig? Bekijk het filmpje van Foodtube hieronder. Hierin laat Simon Giaccotto stap voor stap zien hoe hij bovenstaand recept maakt.

Recent Posts