Recept: Fris gevulde, zoete aardappel


vegetarisch recept zoete aardappel gevuld

Best lastig toch, het maken van een goed vegetarisch recept? Veel problemen die ontstaan: manlief vindt het net konijnenvoer, je hebt tientallen ingrediënten van allemaal bijzondere winkeltjes nodig of je staat urenlang in de keuken en het resultaat valt tegen.

Daarom ben ik de laatste tijd bezig met het ontwikkelen van recepten waar je iedereen (dus ook manlief) blij mee maakt, waar je niet gek veel ingrediënten voor nodig hebt en je niet urenlang voor in de keuken hoeft te staan. Om het spits af te bijten deel ik graag mijn recept ‘fris gevulde zoete aardappel’ met jullie.

Mijn vriend complimenteerde me met de woorden ‘Nina, je hebt jezelf overtroffen!’. Wil jij ook een succesvol vegetarisch recept op tafel zetten? Probeer dit dan zeker eens uit!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 oranje zoete aardappels
 • 250 ml griekse yoghurt
 • 1 bosje peterselie
 • 50 gram fetakaas
 • 1 teentje knoflook
 • Bakje rode bessen
 • Halve avocado
 • Halve citroen
 • Handje sesamzaadjes
 • Rucola
 • Aluminiumfolie
 • Olijfolie
 • Peper & zout

Instructies:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200*C

Stap 2: Was de zoete aardappels goed en verwijder rotte plekjes. Droog ze goed af met een schone theedoek en olie ze in. Prik met een vork gaatjes in de aardappel en pak de aardappels in als een pakketje van aluminiumfolie. Let op: wikkel ze niet helemaal in de folie, maar zorg dat er nog lucht in het pakketje zit. Sluit de aluminiumfolie goed af, zodat er geen lucht kan ontsnappen. Doe de aardappels in de oven voor ongeveer 45 tot 60 minuten.

Stap 3: Maak de frisse vulling: prak de halve avocado, snijd de feta in stukjes, pers de halve citroen en het teentje knoflook en hak de peterselie. Mix de Griekse yoghurt met de avocado, feta, knoflook, het citroensap, de peterselie, peper en zout.

Stap 4: Rooster een handje sesamzaadjes in een pan.

Stap 5: Controleer of de aardappels gaar zijn door met een mes in de aardappel te prikken. Glijdt het mes er soepel in en uit? Dan zijn ze klaar! Snijd de aardappels doormidden en bestrooi ze met peper en zout. Laat ze een beetje afkoelen en doe de frisse vulling op de helften. Garneer met rode besjes en sesamzaadjes en serveer met rucola.

Tip: Wil je toch wat vlees toevoegen aan dit recept?  Bak chorizoworst of spekjes uit en sprankel deze over je gevulde zoete aardappels.

Ik ben erg benieuwd naar jouw resultaat! Vergeet niet om je resultaat met me op Instagram (@ninadapperlifestylecoach) te delen. Ik ga snel weer de keuken in voor een nieuw makkelijk én gezond recept!

Hoi! Mijn naam is Nina Dapper en ik ben afgestudeerd als Gezondheid- en Levenswetenschapper en leefstijl coach. Als leefstijl coach richt ik me specifiek op (jong)volwassen vrouwen en de focus ligt op het gebied van voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning en uiterlijke verzorging. Ook ontwerp ik zelf gezonde recepten. Naast het afronden van mijn studies ben ik al zeven jaar werkzaam als Internationaal High Fashion Model. Ik heb geshoot voor tijdschriften als Vogue, Elle, Numéro, Grazia en L’Officiel en werk met merken als Armani, Jean Paul Gaultier, Moncler, Vivienne Westwood en Ralph Lauren. De combinatie van mijn wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaring gebruik ik tijdens mijn coaching. Ik weet als geen ander hoe het is om alle balletjes hoog te houden: goed presteren op je werk, er goed willen blijven uitzien, je fit voelen en je sociale contacten onderhouden. Als blogger voor doemaarnatuurlijk.nl hoop ik jullie te kunnen inspireren in het krijgen van een gezonde leefstijl en de balans in het drukke leven.
Ben jij benieuwd naar wat ik te bieden heb als leefstijl coach? Neem een kijkje op mijn website (www.ninadapper.com). En heb je wat gezonde inspiratie voor recepten nodig of voor een workout die je makkelijk thuis kan doen, ga dan naar mijn Instagram (https://www.instagram.com/ninadapperlifestylecoach/)

Recent Posts