Recept: Italiaanse Tarte Tatin


Italiaanse-tarte-tatin-vegan-recept

Deze tarte tatin met tomaat is een heerlijk vegan, Italiaans recept die perfect geschikt is als lunch of als bijgerecht. Origineel, lekker en gezond!

Kooktijd: 45 minuten
8 porties
Vegan

Benodigdheden:

  • Kommetje
  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Pan ø 28-29 cm, geschikt voor de oven
  • Pan
  • Oven

Ingrediënten

  • 230 gram bladerdeeg
  • 50 gram zwarte olijven
  • 8 trostomaten
  • 1 el kappertjes
  • Verse oregano
  • Pinda olie
  • Extra virgin olijfolie
  • Arachide olie
  • Zout

Instructies

Verwarm de oven voor op 190° C.

Stap 1 – Laat een lepel kappertjes in een kom met water weken.

Stap 2 – Schil de tomaten en snijd ze verticaal doormidden (om twee gelijke helften te krijgen) en verwijder de zaden.

Stap 3 – Vet een pan (ø 28-29 cm, geschikt voor de oven) in met extra vierge olijfolie en bestrooi deze met een snufje zout. 

Stap 4 – Verdeel de tomaten, met gesneden kant naar boven, over de pan. Breng op smaak met zout en een scheutje extra virgin olijfolie.

Stap 5 – Bedek de tomaten met het bladerdeeg deeg, de randen naar binnen duwend. 

Stap 6 – Besprenkel het deeg met een beetje olijfolie en zout. En prik er even in met een vork. 

Stap 7 – Bak het geheel dan 15 minuten op 190° C.

Stap 8 – Haal de bakvorm uit de oven, keer de tarte tatin ondersteboven met behulp van een bakplaat of een groot deksel en zet hem terug in de pan.

Stap 9 – Bak het nog eens 7-10 minuten in de oven. 

Stap 10 – Giet de kappertjes af en maak ze droog met een stukje keukenpapier. 

Stap 11 – Frituur ze 1-2 minuten in een hete pan met arachide olie, totdat ze knapperig zijn. 

Stap 12 – Haal de tarte tatin uit de oven en serveer het met de kappertjes en gehakte olijven, en maak het af met oregano. 

Eetsmakelijk! Ben je op zoek naar meer heerlijke, vegan recepten? Bekijk al onze vegan recepten hier.

Recent Posts