Recept: Lasagne soep (vegan)


recept-lasagne-soep-vegan

Een leuke variatie op een “gewone” lasagne en een heerlijke soep! Deze soep is vegan en dus geschikt voor iedereen die gezellig komt eten. Heerlijk als voorgerecht, maar ook goed vullend als lunch. 

Porties: 4
Kooktijd: 20 minuten
Vegan

Ingrediënten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 tl olijfolie
  • 1 gele ui 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 100 gram kikkererwten
  • 200 gram champignons 
  • 1 courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 el basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 400 gram tomatensaus
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 950 ml vegetarische bouillion
  • 350 gram lasagnebladen
  • Scheutje citroensap
  • Zout en peper
  • 100 gram verse spinazie
  • Verse basilicum

Kookgerei

  • Wokpan
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Soepkommen
  • Lepels

Instructies

Stap 1 – Plet de teentjes knoflook. 

Stap 2 – Schoon en snijd de uien, champignons, courgettes en spinazie. 

Stap 3 – Breng een pan water aan de kook.

Stap 4 – Verhit de olijfolie in een wokpan. 

Stap 5 – Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is. 

Stap 6 – Voeg de kikkererwten, champignons, courgette, gele pompoen, gedroogde basilicum, oregano en peterselie toe en bak zo’n 5 minuten mee. Roer het geheel goed door.

Stap 7 – Voeg de tomatensaus, tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur daarna lager en kook het zo’n 10 minuten door.

Stap 8 – Breek de lasagnebladen in stukjes en kook ze al dente in de pan water. (Volg de instructies op de verpakking)

Stap 9 – Giet de lasagnebladen af en voeg ze toe aan de soep.

Stap 10 – Voeg zout, peper en citroensap naar smaak toe en roer goed door. 

Nu is de soep klaar om geserveerd te worden! Eet smakelijk.

Opmerking: Als je de soep bewaart en de volgende dag opwarmt, kan het zijn dat de lasagnebladen veel vocht hebben opgenomen. Je moet dan misschien iets vocht toevoegen. 

Bewaren

Je kunt de soep in een luchtdichte verpakking zo’n 3-4 dagen bewaren in de koelkast. 

Recent Posts