Recept: Soep van tuinkers en lente ui


tuinkers lente ui soep

Een soep van tuinkers proefde ik een paar jaar geleden voor het eerst bij mijn Franse tante. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar het was verassend lekker en licht. Deze variant met bosuitjes geeft het soepje net wat meer smaak en bite. 

Tijd: 30 minuten | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 8 lente uitjes
  • 1 liter bouillon 
  • 2 bosje waterkers
  • 150 ml room
  • 2 aardappelen
  • Snufje peper en zout

Instructies:

Stap 1 – Maak een liter bouillon klaar. 

Stap 2 – Pak een grote soeppan en voeg wat olijfolie toe. 

Stap 3 – Schil de aardappel en rasp deze helemaal. Doe de aardappel in de pan en voeg wat zout en peper toe. Laat de aardappel zo’n 5 minuten stoven. 

Stap 4 – Snijd de lente uitjes in ringen. Leg er een paar apart voor de garnering en voeg de rest toe aan de aardappel. 

Stap 5 – Laat de lente uitjes een minuutje baken voordat je de bouillon toevoegt. Laat het zo’n 5 minuten doorsudderen. 

Stap 6 – Snijd de waterkers in stukken. 

Stap 7 – Voeg de waterkers toe aan de pan en pureer alles met een staafmixer. 

Stap 8 – Laat de soep nog weer 5 minuten koken, zo kan het vrijgekomen zetmeel uit de aardappel de soep meer binden. 

Stap 9 – Voeg de room toe aan de soep en roer de soep door. Eventueel kun je nog wat zout en peper toevoegen. 

Je kunt de soep nu in kommen schenken en ter garnering wat lente uitjes toevoegen. 

Experimenteer vooral met de hoeveelheden room, waterkers en bouillon. Zo maak je het soepje romiger, wateriger of meer gevuld. Precies zoals jij het lekker vind! 

Variatie tip

Wil je er toch wat vlees aan toevoegen? Dit receptje is lekker te combineren met gebakken spekreepjes of gerookte zalm. 

Recent Content

WIN Rituals producten, etherische oliën en andere prijzen!

Wij verloten elke maand leuke prijzen onder iedereen die ingeschreven staat voor onze mailinglijst.