Recept: Vegan olie- en suikervrij bananenbrood met noten


vegan bananenbrood suikervrij olievrij

Er bestaat over vegan voeding het misverstand dat alles altijd gezond is. Was het maar waar. Tegenwoordig heb je tig vegan producten die tjokvol suikers en Vetten zitten. Het resulteert vaak wel in een lekker gebakje of lekkere snack, maar gezond is het niet. Bananenbrood is zo’n voorbeeld. Vaak zit zo’n vegan variant bomvol suiker en olie, maar dat hoeft gelukkig niet. Neem nu eens dit vegan bananenbrood dat vrij van toegevoegde olie en suiker is.

Een smaakvol vegan bananenbrood kun je makkelijk maken zonder daar suiker of olie aan toe te voegen. Verrassend genoeg heb je de olie helemaal niet nodig voor een smeuïg plakje bananenbrood en in de natuur zijn tig ingrediënten te vinden die van nature zoet zijn. Bakken maar!

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 240 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 4 overrijpe bananen
  • 160 gram ontpitte Medjoul dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje baking soda
  • Snufje zout
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten

Instructies:

Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180° C.

Stap 2 – Doe de havermout in een blender en blend tot een fijn meel ontstaat. Doe het havermeel in een kom en schenk de helft van de amandelmelk erbij en roer. Laat het daarna tien minuten rusten.

Stap 3 – Snijd één van de bananen in de lengte doormidden en leg apart.

Stap 4 – Doe de drie bananen in een blender samen met de dadels en de rest van de amandelmelk. Blend tot een egaal geheel.

Stap 5 – Schenk het bananenmengsel bij de kom met havermeel en roer. Voeg daarna ook het kaneel, het citroensap, de baksoda en het zout toe. Roer opnieuw.

Stap 6 – Hak de walnoten en pecannoten in grove stukken en roer door het beslag.

Stap 7 – Bekleed de bodem van een cakeblik met bakpapier en schenk daarna het beslag in de vorm. Leg de twee bananenhelften bovenop de cake, met de gesneden kant naar boven. Druk voorzichtig een beetje in het beslag.

Stap 8 – Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar in de oven.

vegan bananenbrood

Variatietip: Voeg 2 eetlepels cacao toe om je bananenbrood een chocolade smaakje te geven of vervang de amandelmelk voor kokosmelk.

Beeld: Unsplash

Gastblogger: Sabine

Hi, ik ben Sabine en ik eet al sinds mijn elfde vegetarisch. Een aantal jaar geleden besloot ik mezelf een veganistisch dieet aan te meten en sindsdien doe ik niets liever dan de lekkerste veganistische recepten in elkaar flansen. Als ik niet in de keuken sta om te koken of te bakken, schrijf ik graag artikelen voor mijn lifestylewebsite forare.nl 

Recent Content

WIN Rituals producten, etherische oliën en andere prijzen!

Wij verloten elke maand leuke prijzen onder iedereen die ingeschreven staat voor onze mailinglijst.