Vegan ricotta Recept – Super Makkelijk!


recept-vegan-ricotta-van-tofu

Deze ricotta, gemaakt van tofu, is makkelijk te maken en smaakt “net echt”. Het is perfect om op een crackertje te smeren, of te gebruiken voor in de lasagne of canneloni. 

Ingrediënten

Voor dit vegan recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 1 el verse citroensap
  • 400 gram tofu
  • 2 el olijfolie
  • 2 el edelgistvlokken (nutritional yeast)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • Snufje peper

Keukengerei

Zet het volgende aan keukengerei klaar:

  • Kom
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Vork
  • Eventueel een bakje voor de koelkast of vriezer

Instructies

Stap 1 – Voeg de geperste knoflook en versgeperste citroensap samen in een kom en laat dit 5 minuten trekken. 

Stap 2 – Voeg de tofu toe en prak het geheel goed door elkaar met een vork. 

Stap 3 – Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer. Mix het door elkaar tot een grove purree, die de structuur heeft van ricotta. 

Stap 4 – Sprenkel nog een beetje peper en oregano bovenop, als je het gaat serveren. 

Easy peasy! Zo klaar!

Bewaren

Koelkast – Je kunt deze vegan ricotta tot zo’n 5 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast. 

Vriezer – Dit gerecht kun je super goed in de vriezer bewaren. De structuur wordt hierdoor soms zelfs nog beter. Je kunt het tot 3 maanden in de vriezer bewaren, in een vriezer-proof bakje. 

Voedingswaarde

  • Per portie: 1 (totaal 8 porties)
  • Caloriën: 88
  • Suiker: 0.5g
  • Sodium: 197mg
  • Vet: 1.4g
  • Verzadigde vetten: 1g
  • Vezels: 0.2g
  • Proteïne: 6.4g

 

Recent Posts