Vegan Italiaans Canneloni Recept


vegan pasta italiaans recept canneloni

Verras je gezin of visite met dit heerlijke, veganistische recept! Deze vegan cannelloni is gevuld met spinazie en tofu ricotta, gelaagd met marinara saus, overgoten met vegan kaassaus en perfect krokant gebakken in de oven. Het is waanzinnig goed, verrassend eenvoudig en perfect voor een heerlijk diner!

Voorbereiding tijd: 35 minuten
Kooktijd: 45 minuten
8 porties

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Ovenschaal ong. 23 x 33 cm
  • Kommetje
  • Mengkom
  • Vork
  • Pan
  • Sauspan
  • Oven

Ingrediënten

  • 20 canneloni tubes
  • 600 ml marinara saus

Tofu ricotta:

  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 4 el citroensap
  • 800 gram tofu
  • 30 gram baby spinazie 
  • 4 el olijfolie
  • 15 gram edelgistvlokken
  • 2 tl oregano
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper

Vegan Kaassaus:

  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 480 ml sojamelk
  • 15 gram edelgistvlokken
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Snufje uienpoeder
  • Snufje knoflookpoeder

Instructies

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 1 – Voor de ricotta voeg je de geperste knoflook toe aan een kom met vers citroensap en laat het 5 minuten weken.

Stap 2 – Voeg vervolgens tofu toe aan een kom en prak het met een vork.

Stap 3 – Voeg de geprakte tofu, geperste knoflook en citroensap, olijfolie, edelgistvlokken, oregano, uienpoeder, zeezout en gemalen zwarte peper toe aan je keukenmachine.

Stap 4 – Meng de ingrediënten met de keukenmachine tot de ingrediënten goed zijn gemixt, maar de textuur nog steeds grof is.

Stap 5 – Doe de tofu-ricotta in een mengkom en voeg de gehakte babyspinazie toe. Meng ze door elkaar.

Stap 6 – Voor de vegan kaassaus: voeg olijfolie toe aan een pan en verwarm op middelhoog tot hoog vuur tot de olie heet is. 

Stap 7 – Voeg de bloem toe aan de pan hete olie. Bak de bloem kort in de olie en voeg dan al roerend de sojamelk toe. 

Stap 8 – Verwarm de saus. Blijf de saus tijdens het verwarmen doorroeren om klontjes te voorkomen. 

Stap 9 – Breng de saus aan de kook en blijf roeren tot de saus ingedikt is.

Stap 10 – Als de saus is ingedikt, haal hem dan van het vuur en voeg edelgistvlokken, Dijon-mosterd, zout, gemalen zwarte peper, uienpoeder en knoflookpoeder toe. Roer het geheel goed door. 

Stap 11 – Laat de saus afkoelen en indikken terwijl je aan de rest van het recept werkt. 

Stap 12 – Pak een ovenschaal van ongeveer 23 x 33 cm en vet deze in. 

Stap 13 – Bedek de onderkant met een laagje saus. 

Stap 14 – Vul een spuitzak met de tofu-ricotta en spuit deze in de cannellonitubes.

Stap 15 – Leg de cannellonibuizen in de ovenschaal op de marinarasaus. Het is niet erg als sommige buisjes verticaal moeten liggen in plaats van horizontaal, dit hangt af van de grootte van je cannellonibuisjes. Leg er gewoon zoveel mogelijk in en zorg ervoor dat er geen gaten vallen. 

Stap 16 – Bedek de cannelonibuizen met de resterende laag marinarasaus.

Stap 17 – Dek af met een laag vegan kaassaus. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt. 

Stap 18 – Bak het gerecht 30 minuten in de oven. 

Stap 19 – Je kunt het gerecht daarna eventueel garneren met zwarte peper en verse peterselie. 

Buon appetito!

Opmerkingen

Glutenvrije variant – Om het recept glutenvrij te maken kies je voor glutenvrije cannelonibuizen. In de kaassaus vervang je de bloem voor amandelmeel of havermeel. 

Tofu – Het is niet nodig om de tofu voor gebruik te persen. 

Sojamelk – Je kunt de sojamelk voor elk ander alternatief vervangen, zo lang het maar verhit kan worden. 

Dijon mosterd – Deze smaak werkt het best met dit recept, maar het mag ook een andere mosterd zijn. 

Voorbereiden en bewaren

Je kunt de ricotta en kassaus tot twee dagen van tevoren maken. Laat de saus afkoelen en berg ze op in de koelkast. 

Restjes kun je 2-4 dagen in de koelkast bewaren en opwarmen in de magnetron. 

Invriezen kan ook, laat het gerecht dan helemaal afkoelen en vries het in, in een daarvoor geschikt bakje. Je kunt het gerecht dan zo’n 2 maanden bewaren. 

Voedingswaarde

• 1 portie 
• Caloriën: 536
• Suiker: 8.7g
• Sodium: 1072mg
• Vet: 22.4g
• Verzadigde vetten: 3.8g
• Koolhydraten: 60.8g

Op zoek naar meer lekkere vegan recepten? Ga hier naar het overzicht met vegan recepten. 

Recent Posts