Welke edelsteen past bij mij?


welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld

Edelstenen zijn prachtige en wonderlijke stenen met een nauwe verbinding aan spiritualiteit. Zo worden edelstenen gekoppeld aan sterrenbeelden en zouden edelstenen bepaalde krachten en werkingen hebben. Maar met zoveel keuze kun je je afvragen: welke edelsteen past bij mij?

In dit artikel kijken we welke steen past bij onderwerpen zoals liefde, hoop en kracht. En welke edelsteen bij jouw geboortemaand en jouw sterrenbeeld past. 

Welke edelsteen staat voor creativiteit?

Ben je een kunstenaar met een blokkade? Of zou je gewoon graag de creativiteit in jezelf meer naar boven willen halen? Er zijn een aantal edelstenen die je hierbij zouden kunnen helpen.

De edelstenen die staan voor meer creativiteit zijn: Amethist, carneool, calciet, turquoise en rozenkwarts.

Welke edelsteen staat voor geluk?

Er zijn periodes in ons leven waarin we allemaal wel wat meer geluk kunnen gebruiken. Een edelsteen die je hierbij ondersteunt is dan ook van harte welkom. Deze stenen zijn ook leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld wanneer een stelletje gaat samenwonen of trouwen.

De edelstenen die staan voor geluk zijn: Ametrien, jade, mosagaat en topaas.

Welke edelsteen staat voor hoop?

Hoop heeft zowel een positieve als zeer droevige betekenis. Het geeft vaak aan dat je op het punt staat op te geven, dat je je hopeloos voelt. Maar dan verschijnt er toch een puntje hoop. Met een edelsteen die hoop symboliseert kun je dit puntje wellicht iets versterken en iets groter maken.

De edelstenen die staan voor hoop zijn: Amazoniet, aventurijn, rozenkwarts, zonnesteen en tijgeroog.

Welke edelsteen staat voor innerlijke rust en balans?

De chaoten onder ons snakken vaak naar meer innerlijke rust en balans. Maar ook mensen die heel druk zijn of een vervelende, chaotische periode achter de rug hebben kunnen veel baadt hebben bij een edelsteen die hen meer innerlijke rust en balans kan geven.

De edelstenen die staan voor rust en balans zijn: Amethist, aquamarijn, blauwe calciet, maansteen en rozenkwarts.

Welke edelsteen staat voor kracht?

Er zijn veel situaties waarin we wat meer kracht kunnen gebruiken. Of meer zelfvertrouwen, dit is ook kracht. Je kunt dan een edelsteen bij je dragen als sieraad of een trommelsteen in je broekzak.

De edelstenen die staan voor kracht en zelfvertrouwen zijn: Citrien, jade, jasper, lapis lazuli, onyx, rode robijn, seleniet en rookkwarts.

Welke edelsteen staat voor liefde?

Liefde is voor velen het meest belangrijke aspect van het leven. Wanneer je een tijdje wat minder liefde in je leven hebt kan dit confronterend zijn of pijn doen. Of je nu een liefdesrelatie zoekt, een hechte vriendschap of meer passie en liefde in je bestaande relatie, een edelsteen die staat voor liefde is erg welkom.

De edelstenen die staan voor liefde zijn: jade, maansteen, rozenkwarts, roze calciet, rhodoniet, en smaragd.

Welke edelsteen staat voor spiritualiteit?

Wil je je meer verdiepen in spiritualiteit of jezelf meer openstellen voor spirituele ervaringen? Of zoek je simpelweg een edelsteen voor tijdens het mediteren? Dan is een edelsteen die in verbinding staat met je chakra’s en je spiritualiteit vergroot een goede keuze.De edelstenen die staan voor meer spiritualiteit zijn: Amethist, aquamarijn, fluoriet, labradoriet, lapis lazuli, heldere kwarts, maansteen en turquoise.

Welke edelsteen staat voor vriendschap?

Ben je op zoek naar een edelsteen die je vriendschappen kan helpen versterken en verdiepen? Of wil je één van je vrienden graag een mooi sieraad cadeau doen die staat voor vriendschap?  Kies dan één van de onderstaande edelstenen.

De edelstenen die staan voor vriendschap zijn: carneool, jasper, granaat, lapis lazuli, rozenkwarts en topaas.

Wat is jouw geboortesteen?

Hieronder een lijst met geboortestenen per maand. Een geboortesteen past bij jouw sterrenbeeld, maar dit is niet de enige steen die bij jouw sterrenbeeld past. Bekijk daarom ook de lijst ‘welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?’ hieronder.

Januari – Granaat
Februari – Amethist
Maart – Aquamarijn
April – Diamant
Mei – Smaragd
Juni – Lichte amethist
Juli – Robijn
Augustus – Peridoot
September – Saffier
Oktober – Rozenkwarts
November – Geel topaas
December – Turquoise

welke edelsteen past bij mij

Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

Edelstenen en sterrenbeelden zijn nauw verbonden aan elkaar. De steen die bij jouw geboortedatum past wordt ook wel geboortesteen genoemd. De 12 bijbehorende edelstenen werden in de bijbel door Mozes toegewezen aan de 12 verschillende stammen. Vandaag de dag zijn de 12 stenen verbonden aan de 12 sterrenbeelden en de 12 kalendermaanden.

Steenbok

Jouw sterrenbeeld is steenbok als je geboren bent tussen 22 december en 19 januari. Edelstenen die bij de steenbok passen zijn robijn, agaat en granaat.

Waterman

Jouw sterrenbeeld is waterman als je geboren bent tussen 20 januari en 18 februari. De edelstenen die horen bij de waterman zijn granaat, opaal en amethist.

Vissen

Als je geboren bent tussen 19 februari en 20 maart is vissen jouw sterrenbeeld. De edelstenen die bij jouw passen zijn bloedsteen (heliotroop) en diamant.

Ram

Ben je geboren tussen 21 maart en 19 april? Dan ben jij een ram! De edelstenen die het meest bij jouw sterrenbeeld passen zijn saffier, turquoise, amber, bloed koraal en smaragd.

Stier

Jouw sterrenbeeld is stier als je geboren bent 20 april en 20 mei. De edelstenen die bij de stier passen zijn agaat, chrysopaas en parel.

Kreeft

De Kreeft is geboren tussen 21 juni en 20 Juli. De edelstenen die het beste bij het sterrenbeeld Kreeft passen zijn smaragd, maansteen, parel en robijn.

Leeuw

Als je geboren bent tussen 21 juli en 22 augustus is jouw sterrenbeeld leeuw. De edelstenen die het beste bij de leeuw passen zijn toermalijn, sardonyx en onyx.

Maagd

Mensen die geboren zijn tussen 23 augustus en 22 september hebben het sterrenbeeld maagd. De edelstenen die het beste bij de maagd passen zijn jasper, carneool, jade en saffier.

Weegschaal

Als jouw sterrenbeeld weegschaal is ben je geboren tussen 23 september en 22 oktober. De edelstenen die het beste passen bij de weegschaal zijn opaal, lapis lazuli en peridot.

Schorpioen

Wanneer je geboren bent tussen 23 oktober en 21 november is jouw sterrenbeeld schorpioen. De edelstenen die het beste passen bij de schorpioen zijn aquamarijn en topaas.

Boogschutter

De boogschutter is geboren tussen 22 november en 21 december. De edelstenen die het beste bij dit sterrenbeeld passen zijn saffier, amethist, turquoise en topaas.

Hoe kies je een steen die het beste bij jou past?

Je kunt een steen kiezen die bij jouw sterrenbeeld past, of die aansluit op hetgeen jij wilt versterken voor jezelf, bijvoorbeeld liefde of kracht. Je opties zijn dan al verminderd tot een paar verschillende edelstenen.

Het beste is om dan naar een stenenwinkel te gaan en deze stenen te bekijken. Hoe voelen ze? Hoe liggen ze in de hand? Welke steen spreekt je het meest aan? Ga af op je gevoel. Je kunt nooit de verkeerde keuze maken.

Recent Posts