Go Back

Babyhapje bloemkool, broccoli en spinazie

Gezond en eenvoudig groentehapje voor je kleintje.
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Mes
  • Snijplank
  • Steelpan, kookpan of stoompan
  • Bewaarbakjes of ijsklontjesvorm
  • Formaat koffie kopje

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkool roosjes
  • 1 kopje verse spinazie
  • 1 kopje broccoli roosjes

Instructies
 

  • Was de spinazie, broccoli en bloemkool met koud water.
  • Snijd de bloemkool en broccoli tot kleine roosjes.
  • Stoom de bloemkool en broccoli roosjes zo'n 15 minuten. (of kook ze 20 minuten)
  • Kook of stoom de spinazie kort tot de blaadjes zacht zijn.
  • Laat alle ingrediënten even afkoelen.
  • Voeg de spinazie, broccoli en bloemkool toe aan de blender.
  • Mix de ingrediënten tot een gladde puree. Voeg eventueel een beetje water toe.
  • Voor baby's vanaf 12 maand kun je eventueel wat geraspte kaas toevoegen.

Notities

Bewaar het babyhapje in de koelkast tot 72 uur, of verdeel de puree over bewaarbakjes of een ijsklontjesvorm om het in te vriezen in porties. 
Trefwoord Babyhapje