Go Back

Babyhapje bloemkool, zoete aardappel en wortel

Lekker en zeer gezond hapje dat zeer geschikt is als avondeten.
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Mes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Steelpan, kookpan en/of stoompan
  • Vershoudbakjes of ijsklontjesvorm

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkool roosjes
  • 1 zoete aardappel
  • 2 hele wortels

Instructies
 

  • Was de wortels en bloemkool met koud water.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verwijder het groen van de wortels en schil de wortels. Snijd ze daarna in stukjes.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
  • Kook de zoete aardappel zo'n 20-30 minuten.
  • Kook de wortel voor zo'n 15-20 minuten.
  • Stoom de bloemkool roosjes 15 minuten of kook de roosjes in 20 minuten gaar.
  • Giet het water af en laat alle ingrediënten even kort afkoelen.
  • Voeg de ingrediënten toe aan een blender.
  • Mix het geheel tot een mooie, gladde puree. Voeg indien nodig wat water toe.

Notities

Bewaar het gerecht tot 72 uur in de koelkast. Of giet de puree in vershoudbakjes of een ijsklontjesvorm en vries ze in porties in. 
Trefwoord Babyhapje