Go Back

Babyhapje bloemkool en perzik

Verassend lekker, makkelijk en zoet recept.
Totale tijd 35 min

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Mes
  • Snijplank
  • Rasp
  • Kookpan of stoompan
  • Bewaarbakjes of ijsklontjesvorm

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkool roosjes
  • 1 perzik
  • 1 theelepel verse gember rasp

Instructies
 

  • Was de bloemkool met koud water.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Stoom de bloemkool 15 minuten, of kook de bloemkool zo'n 20 minuten.
  • Verwijder de schil en pit van de perzik en snijd de perzik in stukjes.
  • Kook de perzik nog zo'n 3 minuten mee met de bloemkool.
  • Giet het water af en laat de bloemkool en perzik even afkoelen.
  • Verwijder de schil van de verse gember en rasp de gember.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender.
  • Mix alles tot een gladde puree. Voeg eventueel wat water of formule melk toe.

Notities

Bewaar de puree in de koelkast tot 72 uur, of in de vriezer tot 3 maanden. 
Trefwoord Babyhapje