Go Back

Babyhapje bloemkool, zalm en rijst

Gezond en licht verteerbaar hapje, zeer geschikt als avondeten.
Totale tijd 30 min

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Ovenschotel
  • Aluminiumfolie
  • 2 steelpannen
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkool roosjes
  • 50 gram verse zalm
  • 1/2 kopje rijst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden celcius.
  • Vet de ovenschaal in en leg de zalm erin. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de vis in zo'n 15 minuten gaar. De vis is klaar als deze uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
  • Was de bloemkool met koud water schoon.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkool roosjes in 20 minuten zacht en gaar.
  • Zet nog een pannetje water op het vuur en voeg de rijst toe als het water kookt. Kook de rijst in 10-15 minuten gaar.
  • Laat de ingrediënten even afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan de blender.
  • Maak er een mooie puree van met de gewenste structuur.

Notities

Bewaar het hapje in de koelkast tot 72 uur, of in de vriezer tot 3 maanden. 
Trefwoord Babyhapje