Go Back

Babyhapje bloemkool, kip en pompoen

Een lekker en origineel herfsthapje die bij veel baby's in de smaak valt.
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Oven (optioneel)
  • Kookpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Dunschiller

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkool roosjes
  • 50 gram kip
  • 1/4 pompoen

Instructies
 

  • Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen en snijd de pompoen in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pompoen in een ingevette ovenschaal in 40 minuten gaar. Je kunt de pompoen ook in 20-30 minuten in een pan kokend water gaar koken.
  • Was de bloemkool met koud water en snijd deze in kleine roosjes.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool in 20 minuten zacht en gaar.
  • Kook ook de kip in een pan kokend water. Deze is in zo'n 15 minuten zacht en volledig gaar.
  • Laat de ingrediënten even kort afkoelen en voeg ze dan toe aan een blender.
  • Mix de ingrediënten tot een gladde puree.

Notities

Je kunt het recept 72 uur bewaren in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. 
Trefwoord Babyhapje