Go Back

Babyhapje bloemkool, gehakt en doperwten

Hartig en gezond hapje die zeer geschikt is als avondmaaltijd.
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Mes
  • Snijplank
  • Kookpan of steelpan
  • Bewaarbakjes of ijsklontjesvorm

Ingrediënten
  

  • 1 kopje bloemkoolroosjes
  • 50 gram gehakt (naar keuze)
  • 1 kopje doperwten

Instructies
 

  • Was de bloemkool met koud water schoon en snijd deze in kleine roosjes.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool in 15-20 minuten zacht en gaar.
  • Voeg de doperwtjes in de laatste 5 minuten toe aan de pan met bloemkool.
  • Ook het gehakt kook je in een pan water. Op deze manier blijft het gehakt zacht en is het zeer geschikt om te verwerken in een babyhapje. Na ongeveer 15 minuten koken is het vlees gaar.
  • Laat alle ingrediënten even kort afkoelen en voeg ze daarna toe aan een blender.
  • Mix de ingrediënten tot een mooie puree.

Notities

Te bewaren in de koelkast tot 72 uur en in de vriezer tot 3 maanden. 
Trefwoord Babyhapje