9 Etherische olie recepten

In dit artikel worden verschillende etherische olie recepten genoemd, waarvan sommige recepten in aroma therapie gebruikt kunnen worden en andere aan worden gebracht op de huid.

Kijk zelf goed in de instructies van je aroma diffuser of brandertje hoeveel druppels van het mengsel je moet toevoegen. Bij gebruik van het mengsel op je huid moet het verdunt worden met een dragerolie. Gebruik hierbij de verhouding van 1 druppel etherische olie op 1 theelepel dragerolie.

Sommige etherische oliën hebben bijwerkingen of worden afgeraden in combinatie met bepaalde medicijnen. Wanneer je zwanger bent, een aandoening hebt of medicijnen gebruikt is het verstandig met een arts of aroma specialist te overleggen voordat je etherische olie op je huid gebruikt. Wees ook alert met gebruik van etherische olie bij kinderen. Lees altijd goed de bijsluiter van je product.

Recept bij puistjes en acne

Reinig je gezicht en dep het droog. Meng onderstaand recept, masseer deze in op je gezicht en laat het intrekken.

Recept bij depressie

Een heerlijk mengsel dat een kalmerend en opbeurend effect heeft:

Opbeurend en verkwikkend recept

Kom in een vrolijke stemming en verhoog je energieniveau door dit lekkere, fruitige mengsel:

Recept bij hoofdpijn & migraine

Gebruik dit recept in aromatherapie of voeg een dragerolie toe om te gebruiken als hoofdpijn balsem.

depressie-aroma-therapie

Recept bij stress

Heerlijk ontspannen na een lange, stressvolle werkdag met dit ontspannende mengsel:

Recept bij voetschimmel en kalknagel

Ontsmettend, ontstekingsremmend en schimmelwerend etherische olie mengsel. Breng het mengsel aan op de voeten en laat het zo’n 15 minuten intrekken. Je kunt het mengsel ook toevoegen aan een voetenbad.

Recept bij spierpijn

Kalmerend en ontstekingsremmend etherische olie mengsel die je kunt inmasseren op de pijnlijke plekken:

Recept voor verkoudheid of griep

Verkoudheid, griep of voorhoofdsholte ontsteking te pakken? Dit etherische olie mengsel opent de luchtwegen en gaat ontstekingen tegen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om mee te stomen.

etherische-olie-luchtwegen

Recept bij reumatische pijn

Dit recept verlicht de pijn, kalmeert de zwelling en gaat ontsteking tegen:

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.

Eerst wat etherische oliën testen?

Leuke tip als je nog niet precies weet welke olie en geur bij jou past, deze probeerset van SensaHome met 14 flesjes olie voor een hele voordelige prijs.

sensahome etherische olie set

Leuke lees tip!

Dit complete handboek over aromatherapie van Marion Moen. Met alfabetische klachtenlijst, uitgebreide beschrijving van 40 verschillende etherische oliën en verschillende recepten.

handboek aromatherapie