Etherische Oliën

Populair: Eucalyptus olie, Lavendelolie, Pepermuntolie, Frankincense olie

Klik op de links in de onderstaande lijst om meer over het product te lezen.

Etherische oliën A – Z

Wat is etherische olie?

Etherische olie (ook essentiële olie genoemd) zijn aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, struiken, vruchten en zaden. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch of topisch gebruik rustgevende, antiseptische, helende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Etherische olie wordt niet aangeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook worden veel oliën afgeraden voor (kleine) kinderen. Dit kan per merk verschillen. Lees dus altijd de bijwerkingen en de gebruiksaanwijzing van de olie die je wilt gebruiken goed door.

Anijs etherische olie

De olie wordt gewonnen door stoom destillatie van de zaden van de anijsplant. De latijnse naam is Pimpinella Anisum. Anijs wordt al generaties lang gebruikt in hoestdranken en likeur. Anijs olie is antibiotisch en verlicht bij hoesten, buikpijn, kriebelhoest en slijmvorming. Anijs olie is ook effectief gebleken bij buikkrampen, kolieken, oprispingen, darmkrampen en winderigheid. Daarnaast verlicht anijs olie de stemming, het maakt je opgewekt en energiek.

Balsemspar etherische olie

Deze olie wordt gedestilleerd uit de naalden van de balsemspar of Canadese balsem. De latijnse naam is Abies Balsamea. De balsem werkt zuiverend en rustgevend waardoor het gebruikt kan worden bij stress, angst en depressiviteit. Daarnaast wordt balsemspar etherische olie gebruikt voor aambeien, infecties aan de urinewegen. Ook kan de olie gebruikt worden voor astma, bronchitis, chronische hoest en keelpijn.

Basilicum etherische olie

Zoals de naam al zegt wordt basilicum etherische olie gewonnen uit de basilicum plant en heeft onstekingsremmende en anti virale eigenschappen. De olie heeft een positief effect op het spijsverteringsstelsel: het versterkt de maag, bevordert de spijsvertering en gaat buikkramp tegen. De olie verlicht ook hoofdpijn en migraine en kan ingezet worden tegen infecties, griep en bacteriën. De olie heeft ook een kalmerende werking bij angst en stress.

Benzoe etherische olie

Deze olie wordt gewonnen uit de hars van de gom van de Styrax benzoïn. Benzoe etherische olie werkt ontstekingsremmend en helpt bij het genezen van wonden en kloven. De olie werkt ook voor mensen met artritis, jicht of reuma. Daarnaast is het bij verkoudheid, griep, hoest, bronchitis en stress.

Bergamot etherische olie

Deze etherische olie wordt gemaakt uit de vrucht van de bergamotboom en heeft antiseptische en bacterie dodende eigenschappen. De latijnse naam is Citrus Bergamia. De olie werkt ontspannend en opwekkend en geeft energie. Bergamot etherische olie werkt bij vele soorten wonden: snijwonden, aften, kloven, zweren en littekens. Daarnaast werkt bergamot olie ook bij mensen met ontstekingen, infecties, spijsverteringsproblemen en puisten.

Bergamotmunt etherische olie

De olie wordt gewonnen uit de bergamotmunt plant. De latijnse naam hiervan is Mentha piperita var. Citrata. Bergamotmunt etherische olie heeft een antivirale en infectiewerende werking. Het werkt goed bij griep en verkoudheid. Ook kan het gebruikt worden voor een betere concentratie en tegen misselijkheid en depressie.

Cajeput etherische olie

Cajeput etherische olie wordt gewonnen door de stoomdestillatie van de verse bladeren en twijg toppen van de Melaleuca leucadendron boom. De olie kan gebruikt worden bij verschillende soorten pijn: reumatische pijnen, zenuwpijnen, artritis, krampen, hoofdpijn, kiespijn, keelpijn, oorpijn, spierpijn en slijmvliesontsteking. Daarnaast kan cajeput etherische olie gebruikt worden voor verschillende infecties zoals keelinfecties, urineweg infecties, griep en bronchitis. Ook is de olie werkzaam tegen puistjes en acne.

Cederhout etherische olie

Deze etherische olie wordt gewonnen uit de cederboom, de atlas ceder. Cederhout heeft ontstekingsremmende, krampstillende, schimmelwerende, sederende en insecticide eigenschappen. De olie heeft een positief effect op de luchtwegen (zoals hoest en infecties), angst en depressiviteit. Daarnaast gaat het huidaandoeningen als acne en eczeem tegen. Cederhout olie wordt ook gebruikt bij mensen met ADHD om de concentratie te verbeteren. Het is tevens een goed anti insectenmiddel.

Citroen etherische olie

Deze etherische olie wordt gewonnen door het uitpersen van de buitenste schil van de citroen. De olie heeft anti virale en antibacteriële eigenschappen. Citroen etherische olie zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen, heeft een reinigende werking en is goed voor de weerstand. De olie kan ook goed gebruikt worden bij griep en verkoudheid. Het verfrist een ruimte en doodt tevens de bacteriën in die ruimte, een goede olie om bacteriën te doden in huis als je ziek bent.

Citronella etherische olie

De olie wordt gemaakt uit de stammen en bladeren van de citronella plant. De olie werkt goed tegen uitslag, infecties en ontstekingen. Citronella olie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Daarnaast staat het natuurlijk bekend om zijn insect afwerende eigenschappen. Citronella etherische olie is ook een goed middel om te helpen ontspannen bij stress.

Cypres etherische olie

De olie wordt gewonnen uit de verse twijgen van de cypres boom, de Cupressus sempervirens. Cypres etherische olie heeft antiseptische, antispasmodische, antibacteriële, stimulerende en antireumatische eigenschappen. Het kan gebruikt verschillende soorten worden om wonden te helen, krampen en spierstuipen te verlichten, Cypres olie kan gebruikt worden bij verkoudheid, griep en hoest. Andere doeleinden van cypres olie zijn: acne, cellulitus, aambeien, spataderen, couperose en gewrichts reuma.

Duizendblad etherische olie

Deze olie wordt gewonnen door destillatie van het gedroogde kruid. De latijnse naam is Achillea millefolium. Duizendblad olie kan gebruikt worden bij luchtweg problemen, spijsverteringsproblemen en koorts. Daarnaast kan het gebruikt worden bij reuma, menstruatie klachten en aambeien. Duizendblad etherische olie werkt ook goed voor problemen met de huid, bijvoorbeeld acne, eczeem, wonden, uitslag en littekens.

Engelwortel etherische olie

Engelwortel etherische olie wordt gewonnen door de stoomdestillatie van de wortel van de Angelica archangelica. De olie werkt bij mensen met psoriasis, artritis, jicht en reuma. Daarnaast werkt het goed voor luchtweg problemen (hoesten, verkoudheid, bronchitis etc.) en spijsverteringsproblemen. Engelwortel etherische olie zou ook slaap bevorderend zijn en zorgen voor meer zelfvertrouwen.

Eucalyptus etherische olie

Eucalyptusolie is de algemene naam voor de gedestilleerde olie afkomstig uit het blad van Eucalyptus. Het ingrediënt eucalyptol, waar de olie voor 70-90% uit bestaat, heeft antioxiderende, ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. De geur van de olie wordt ook gehekeld door insecten, waardoor het ook veel gebruikt wordt om insecten te verjagen.

Eucalyptus etherische olie heeft ontzettend veel doeleinden: Hoest, griep, verkoudheid, openen van de luchtwegen, astma en hooikoorts, schimmelinfecties, hoofdpijn en migraine, stress, concentratie, spierpijn, oorpijn, reumatische pijn, wonden, puistjes en acne, mondhygiëne, gezond haar, luizen, schoonmaak- en desinfectiemiddel.
Lees alles wat je moet weten over eucalyptus olie >>

Frankincense etherische olie (wierook olie)

Frankincense olie, ook wel wierook olie genoemd, is afkomstig van de hars van de Boswellia Carterii, Boswellia Ferreana of Boswellia Serrata-bomen die veel voorkomt in Somalië en Pakistan. De olie kan gebruikt worden bij stress, depressie, slaap problemen, een beter geheugen en een gezonde hormoonbalans. Daarnaast verhoogd het de weerstand en gaat het griep, verkoudheid en ontstekingen tegen. Het werkt ook voor wondjes, mondhygiëne problemen, straie en littekens, rimpels en huidveroudering en spijsverteringsproblemen.
Lees alles wat je moet weten over frankincense (wierook) olie >>

Gember etherische olie

Gember etherische olie wordt gedestilleerd uit de gedroogde en gemalen wortelstok van de Zingiber officinalis roscoe. Het werkt goed bij spijsverteringsproblemen en gaat verkoudheid en griep tegen. Gember werkt ontstekingsremmend en werkt krachtig tegen verschillende soorten pijn, zoals hoofdpijn, maagpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Gember versterkt het hart, maar ook het libido.

Geranium etherische olie

De olie wordt gemaakt uit de bekende geranium plant, de Pelargonium Graveolens. Geranium olie heeft onstekingsremmende, schimmelwerende en stress verlagende eigenschappen. Het brengt je hormonen in balans en gaat depressie en stress tegen. De olie zou ook werken bij het verlagen van de bloeddruk, ontstekingen, overgangsklachten, mondhygiëne problemen en verschillende huidproblemen.

Grapefruit etherische olie

Deze olie wordt gewonnen door het persen van de verse schillen. Grapefuit olie heeft rijke antioxidatieve eigenschappen. Het brengt je hormonen in balans en gaat depressie tegen. Daarnaast wordt het gebruikt bij o.a. trage spijsvertering, acne en andere huidproblemen, cellulitis, griep en verkoudheid, vermoeidheid, stress en hoofdpijn.

Helichrysum etherische olie (strobloem)

De olie wordt gemaakt uit de helichrysum plant, in Nederland ook wel de strobloem genoemd. Strobloemolie heeft ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële, antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. De etherische olie wordt gebruikt bij kneuzingen, verstuikingen, blauwe plekken en spierletsels. Maar ook bij vele verschillende onstekingen en infecties, verkoudheid, griep en herpes. Helichrysum wordt ook gebruikt bij acne, huiduitslag, rosacea, astma en spataderen.

Hysop etherische olie

Deze olie wordt gewonnen door stoom destillatie van het bloeiende kruid van de Hyssopus officinalis. De olie helpt goed bij griep, verkoudheid en bronchitis en gaat infecties en parasieten tegen. Het bevorderd de spijsvertering, weerstand en de concentratie. Daarnaast heeft hysop olie een zuiverende en opbeurende werking.

Jasmijn etherische olie

Jasmijnolie wordt gewonnen uit de bloemen van de Jasminum officinalis. Jasmijn wordt veelgebruikt bij depressie, stress, angst en slapeloosheid. Jasmijn verhoogd het energie niveau en het libido.

Jeneverbes etherische olie

Deze olie wordt gemaakt van de gedroogde of verse bessen en de naalden van de Juniperus communis plant. De jeneverbes bevat veel antioxidanten en heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Het bevorderd de spijsvertering en gaat opgeblazen gevoel tegen. Het werkt bij huidirritaties zoals acne en uitslag. Jeneverbes ontgiftigd het lichaam en wordt veel gebruikt bij reumatische klachten, zenuwpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij menstruatiepijn, jeuk, blaasontsteking, cellulitis, angst, nervositeit en stress.

Kamille etherische olie (echt blauw)

De olie wordt gewonnen uit de bloemen van de kamille plant. De olie staat bekend om haar rustgevende en ontspannende werking. Het wordt gebruikt bij angst, stress en depressie. Daarnaast wordt Kamille gebruikt bij allergieën, menstruatie klachten, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, wonden, onstekingen, blaren, pijnstillende doeleinden, verstuikingen en migraine.

Kaneel etherische olie

Kaneel etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de twijgen of van de schors. De olie heeft antivirale, ontstekingsremmende, pijnstillende en antibacteriële eigenschappen. Kaneel wordt gebruikt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het cholesterol gehalte. Ook wordt kaneelolie gebruikt bij onstekingen, infecties, spijsverteringsproblemen, verkoudheid, griep en parasieten. De olie versterkt het immuunsysteem en het verhoogd het libido.

Kardemom etherische olie

Deze etherische olie wordt gemaakt van stoomdestillatie van de gedroogde rijpe vruchten van de Elettaria cardamomum. De olie heeft slijmoplossende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Kardemom wordt gebruikt voor maagzuur, misselijkheid, winderigheid en kolieken. Ook wordt de olie gebruikt bij stress, verbetering van de concentratie, vermoeidheid en nervositeit.

Kruidnagel etherische olie

De knoppen van de bloemen van de kruidnagelplant (Eugenia caryophyllata) worden gedroogd en vervolgens gemalen tot een specerij of met stoom gedestilleerd om essentiële kruidnagelolie te produceren. Kruidnagel heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Kruidnagelolie wordt gebruikt voor acne en puistjes, candida en huidschimmel, kiespijn, problemen rondom de spijsvertering en is lustopwekkend. Kruidnagelolie weert ook insecten en ongedierte af.
Lees alles wat je moet weten over kruidnagelolie >>

Lavendel etherische olie

Lavendelolie is een etherische olie die door middel van stoomdestillatie uit diverse soorten lavendel wordt verkregen. Lavendel olie staat bekend om zijn kalmerende, antioxidante, anti depressieve en antimicrobiële werking. Lavendelolie kan worden gebruikt bij schimmel, wondjes en puistjes. Het werkt ook tegen rimpels en huidveroudering en vele verschillende soorten pijn. (hoofdpijn, migraine, keelpijn, rugpijn, nekpijn en menstruatie pijn) Daarnaast is het een goed middel om te gebruiken bij stress, depressie en slapeloosheid.
Lees alles wat je moet weten over lavendelolie >>

Limoen etherische olie

Deze olie wordt gemaakt door koude persing van de limoen vrucht. De olie heeft een verfrissend en verkwikkend effect. Limoenolie wordt onder andere gebruikt bij couperose, sproeten en wratten. Ook is wordt limoen gebruikt bij verkoudheid, griep, koorts, keelpijn en vermoeidheid. Limoenolie verhoogd de weerstand, de eetlust en helpt bij spierpijn, darminfecties en bloedarmoede.

Litsea etherische olie

Deze olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de vruchten van de Litsea cubeba boom, in Nederland ook wel bekend als de May Chang. De olie heeft schimmeldodende, bacterie dodende, antivirale en insecticide eigenschappen. Het wordt gebruikt bij hoofdpijn, spierpijn, acne en schimmelinfecties. Ook wordt het gebruikt bij angst, nervositeit, depressie en stress.

Mandarijn etherische olie

Mandarijnolie wordt gewonnen uit de buitenste schil van de rijpe mandarijn. De olie wordt gebruikt bij stress, angst, verdriet, depressie en slapeloosheid. Maar ook bij cellulitis, rimpels en voor een betere huid.

Melisse etherische olie

Deze etherische olie wordt gewonnen uit de de bladeren en bloemtoppen van de Melissa officinalis (citroen melisse). De olie heeft antibacteriële, anti virale en kalmerende eigenschappen. Melisse wordt gebruikt bij misselijkheid, opgeblazen gevoel, bronchitis, allergieën en astma. Maar ook bij hartkloppingen, slapeloosheid, angst, nervositeit, shock en stress.

Mirte etherische olie

Deze olie wordt gemaakt door middel van stoomdestillatie van de bladeren, twijgen en bloemen van de Myrtus communis. De olie werkt verfrissend en verkwikkend en wordt gebruikt bij stemmingswisselingen, woede, angststoornissen, depressie en slapeloosheid. Daarnaast wordt mirte gebruikt bij verkoudheid, griep, hoofdpijn, krampen en vermoeidheid en het zou de huid zuiveren.

Neroli etherische olie (sinaasappelbloesem)

Neroli olie, ook wel sinaasappel- of oranjebloesem genoemd, wordt gewonnen door middel van waterdampdistillatie van de bloesem van de sinaasappelboom Citrus aurantium amara. Neroli heeft kalmerende, antioxidante en antimicrobiële eigenschappen. Het wordt gebruikt bij rimpels, straie, littekens en acne. Neroli wordt ook gebruikt bij maagklachten, krampen, diarree en menstruatieklachten. Daarnaast heeft het een kalmerende werking waardoor het gebruikt wordt bij hartkloppingen, stress, angststoornissen, nervositeit, shock en slapeloosheid.

Oregano etherische olie

Deze olie wordt gemaakt door stoomdestilatie van het bloeiende kruid. Oregano heeft onstekingsremmende, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Oregano olie wordt gebruikt bij verkoudheid, hoest, griep, zenuw-, spier- en menstruatiepijn. Ook wordt de olie gebruikt bij reuma, artritis en schimmelinfecties. Oregano werkt sterk tegen schimmels en bacteriën.

Palmarosa etherische olie

Deze etherische olie wordt gedestilleerd uit het gedroogde gras van de Cymbopogon martinii. Palmarosa heeft antiseptische, bacterie- en schimmeldodende eigenschappen, De olie wordt veel gebruikt bij huidinfecties, schimmelinfecties, eczeem, wondjes en darminfecties. Maar ook bij littekens, acne, psoriasis, couperose en rimpels. Palmarosa helpt bij spijsverteringsproblemen en urineweg problemen. Het zou ook werken bij stress, nervositeit, vermoeidheid en depressiviteit.

Patchouli etherische olie

Deze olie wordt gedestilleerd uit de bladeren en bloeiende toppen van de patchouli plant. Het heeft ontstekingsremmende, anti depressieve, bacterie dodende en anti insecticide eigenschappen. Patchouli wordt gebruikt bij dermatitis, eczeem, voetschimmel en aambeien. Daarnaast wordt het gebruikt bij acne, rimpels, littekens en spataderen. Ook zou patchouli helpen bij stress, angst, depressiviteit en een laag libido.

Pepermunt etherische olie

Pepermunt is een kruising tussen watermunt en aarmunt (groene munt of spearmint). Pepermuntolie wordt gemaakt door de stelen en bladeren van de bloeiende plantjes te stomen. Pepermunt heeft antimicrobiële, pijnstillende, anti allergene en antivirale eigenschappen. Het werkt ook als een sterke antioxidant. Pepermuntolie wordt gebruikt bij verkoudheid, hooikoorts, hoofdpijn, misselijkheid en mondhygiëne. Het verbeterd het energieniveau en concentratie vermogen. Daarnaast zorgt het voor een gave huid en haar.
Lees alles wat je moet weten over pepermuntolie >>

Roos etherische olie

Deze olie wordt gemaakt van de bloemblaadjes van rozen. Rozenolie wordt veel gebruikt bij depressie, stress, hartkloppingen en mentale vermoeidheid. Daarnaast heeft rozenolie veel positieve effecten op de huid en het haar. Het voedt en verzorgd je huid intensief, gaat rimpels en huidveroudering tegen en werkt tegen acne. Rozenolie werkt ook bij verschillende soorten pijn zoals hoofdpijn, oorpijn en menstruatiepijn.

Rozemarijn etherische olie

Deze olie wordt gemaakt uit de verse bloemen van rozemarijn. De latijnse naam hiervoor is Oleum rosmarini. Rozemarijn heeft vele verschillende doeleinden: acne, eczeem, dermatitis, griep, infecties, jicht en verstuikingen. Daarnaast wordt rozemarijn gebruikt bij spierpijn, menstruatie pijn, gewrichtspijn, zenuwpijn en constipatie. Rozemarijn heeft een verkwikkend en ontspannend effect.

Salie etherische olie

Salie etherische olie wordt gemaakt uit de bloemen en bladeren van de Salvia officinalis plant. Salie wordt veel gebruikt bij griep, hoest en verkoudheid. Maar ook om mentale rust, kracht en weerstand op te wekken, bijvoorbeeld bij mensen die geestelijk overspannen zijn.

Sandelhout etherische olie

Deze olie wordt gedestilleerd uit de houtsnippers van de Sandelhoutboom, de Santalum Album. Sandelhout heeft antivirale, antiseptische, anti depressieve en ontstekingsremmende eigenschappen. De olie wordt veel gebruikt bij ontstekingen, zweren, wondjes, eczeem, huiduitslag en infecties. Maar ook bij griep, verkoudheid, misselijkheid en hoest. Sandelhout heeft anti depressieve eigenschappen en wordt daardoor ook veel ingezet bij depressie, stress, angst en verminderd libido.

Scharlei etherische olie

Deze olie wordt gemaakt van de bloemtoppen en bladeren van de scharlei plant. Scharlei brengt de hormonen in balans waardoor het veel gebruikt wordt bij acne, menstruatie klachten, menopauze, haaruitval, depressie en nervositeit. Daarnaast wordt scharlei olie gebruikt voor keelinfecties, hoofdpijn, wondjes, spierpijn, vermoeidheid, rimpels, spijsverteringsklachten en problemen met de luchtwegen.

Sinaasappel etherische olie

Deze olie wordt gemaakt uit de vrucht van de Citrus sinensi, de sinaasappel plant. De olie wordt ook wel zoete sinaasappel genoemd. Een warme geur die het humeur opbeurt en sombere gedachtes verdrijft. Het wordt gebruikt bij depressie, stress, angststoornissen, slapeloosheid en vermoeidheid. Ook wordt sinaasappel olie gebruikt voor mondhygiëne, rimpels, huidveroudering en ontstekingen.

Tea tree etherische olie

De olie wordt gemaakt van de Australische plant Melaleuca alternifolia. Tea tree olie, ook bekend als theeboomolie, staat bekend om zijn krachtige eigenschappen en het vermogen om wonden te behandelen. Tea tree olie bevat antibacteriële, schimmeldodende, ontstekingsremmende en zelfs parasiet dodende eigenschappen. Tea tree wordt veel gebruikt voor puistjes, acne, wondjes, wratten, insectenbeten, aften en voetschimmel.
Lees alles wat je moet weten over tea tree olie >>

Tijm etherische olie

Tijm essentiële olie heeft krachtige anti bacteriële, slijmoplossende en schimmelwerende eigenschappen. Tijm wordt onder andere gebruikt bij vastzittende hoest, slijm en griep. Maar ook bij abcessen, kneuzingen, blauwe plekken, verrekkingen en letsels. Tijm wordt ook gebruikt bij tandvleesinfecties, wratten, reumatische klachten en urineweg infecties.

Venkel etherische olie

Venkelolie wordt gewonnen uit de gekneusde zaden. Venkel wordt veel gebruikt bij spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid, misselijkheid, krampen en buikpijn. Venkel wordt ook gebruikt bij astma, bronchitis, verkoudheid, reuma, anorexia en menopauze. Daarnaast versterkt en reinigt venkel de huid.

Vetiver etherische olie

Deze olie wordt gemaakt uit het tropisch grassoort, de Vetiveria zizanioides. De olie heeft kalmerende, huidverzorgende en anti bacteriële eigenschappen. Vetiver wordt veel gebruikt bij angststoornissen, stress, nervositeit, depressie, somberheid en slapeloosheid. Ook wordt vetiver gebruikt bij wonden, spierpijn, acne, eczeem, artritis en als insecticide.

Wierook etherische olie (frankincense)

Wierook olie, ook wel frankincense olie genoemd, is afkomstig van de hars van de Boswellia Carterii, Boswellia Ferreana of Boswellia Serrata-bomen. De olie wordt gebruikt bij stress, depressie, slaap problemen, een beter geheugen en een gezonde hormoonbalans. Het werkt ook voor wondjes, mondhygiëne problemen, straie en littekens, rimpels en huidveroudering en spijsverteringsproblemen. Daarnaast verhoogd het de weerstand en gaat het griep, verkoudheid en ontstekingen tegen.

Wintergroen etherische olie

Deze olie wordt gemaakt uit de blaadjes van de wintergroen plant, de Gaultheria Procumbens. Wintergroen wordt gebruikt bij spierpijn, gewrichtspijn, reumatische pijn en spit. Ook zou wintergroen helpen je gedachten en hart te verruimen.

Ylang ylang etherische olie

Ylang ylang (Cananga odorata) etherische olie komt van bloemblaadjes van de grote, tropische ylang-ylangboom. De olie, die eigenlijk als “ie-lang ie-lang” wordt uitgesproken heeft een kenmerkende geur die ook wel omschreven wordt als tropisch, opbeurend en romantisch. Ylang ylang olie bevat antidepressie-, antisorbirische-, antiseptische-, afrodiserende-, zenuw- en kalmerende eigenschappen. De olie werkt goed bij stress, diabetes, het verlagen van de bloeddruk en de geur is zelfs lustopwekkend! Ylang ylang wordt ook gebruikt voor gezond haar en huid en geeft energie.

Zilverspar etherische olie

De olie wordt gemaakt uit de naalden van de zilverspar boom, ook wel de abies alba genoemd. Zilverspar werkt bij luchtwegproblemen en allergieën. Ook wordt zilverspar gebruikt bij spierpijn, jicht, reuma, artritis, blaasontsteking en zou het mentale steun en kracht geven.

Zwarte peper etherische olie

Deze olie wordt, zoals de naam als zegt, gemaakt uit de zwarte peper. Ook wel Piper nigrum genoemd. De olie heeft ontstekingsremmende, anti virale en anti-oxidante eigenschappen. Zwarte peper wordt gebruikt bij o.a. Spierpijn, gewrichtspijn, reumatische pijn, koorts, griep, verkoudheid, constipatie, misselijkheid en infecties. Ook zou zwarte peper de concentratie en het energieniveau bevorderen.