Kaneel etherische olie

Kaneel etherische olie wordt gewonnen doom stoomdestillatie van de kaneelschors. De zoete geur van kaneel heeft een kalmerend effect.

Er bestaan twee soorten kaneelolie: Kaneelblad etherische olie en kaneelschors etherische olie. Kaneelblad olie wordt, zoals de naam al suggereert, gemaakt uit de bladeren van de kaneelstruik en heeft een gele kleur. Kaneelschors olie wordt gemaakt uit de schors van de kaneelplant en heeft een roodbruine kleur. Hoewel de oliën andere ingrediënten hebben, kunnen ze worden gebruikt voor dezelfde doeleinden.

Kaneelolie heeft antiseptische-, antibacteriële-, schimmelwerende-, ontstekingsremmende- en antidepressieve eigenschappen. Kaneelolie wordt in de traditionele Ayurveda gebruikt bij diarree, menstruatiekramp, verkoudheid en griep.

kaneelolie etherische olie

Top 7 doeleinden van kaneelolie

  1. Concentratie en geheugen
  2. Mondhygiëne
  3. Kiespijn
  4. Pijnstillend
  5. Lustopwekkend
  6. Depressie en stress
  7. Gezond en glanzend haar

Shop kaneel olie van Chi op Bol.com 

 

1. Concentratie en geheugen verbeteren met kaneelolie

Uit onderzoek blijkt dat kaneelolie helpt de hersenactiviteit te verbeteren. Na het ruiken van kaneelolie zou de testgroep een beter concentratie vermogen hebben, een beter geheugen en een snellere reactie. (1)

Heb je een toets of vergadering waar je alert en geconcentreerd voor moet zijn? Gebruik van tevoren kaneelolie in je aroma vernevelaar of voeg kaneelolie toe aan een rollerbalsem met een dragerolie zoals jojoba olie of kokosolie. Breng het mengsel aan op je polsen en in je nek zodat je de geur van kaneel de hele dag door ruikt.

2. Mondhygiëne verbeteren met kaneelolie

Kaneelolie wordt vaak door producenten van kauwgom gebruikt om toe te voegen aan hun kauwgom producten. Kaneelolie heeft antibacteriële-, antiseptische- en ontstekingsremmende eigenschappen en is hierdoor zeer geschikt voor het reinigen van de mond.

Voeg een paar druppels kaneelolie toe aan een glas water en spoel hiermee je mond. Spuug het kaneelolie/water mengsel daarna wel weer uit.

3. Kiespijn verlichten met kaneelolie

Hoewel kruidnagelolie bekend staat als wondermiddel bij kiespijn, is kaneelolie een goed alternatief. De olie doodt bacteriën en werkt ontstekingsremmend en pijnstillend.

Dompel een wattenstaafje in kaneelolie en stip de pijnlijke kies daarmee aan. Je kunt ook spoelen met mondwater van kaneelolie en water. Voeg een paar druppels kaneelolie toe aan een glas water en spoel hier tweemaal daags je mond mee.

kruidnagelolie-acne-etherisch

4. Pijn verlichten met kaneelolie

Kaneelolie heeft pijnstillende eigenschappen en zou zorgen voor een betere doorbloeding. Om deze reden is kaneelolie geschikt voor het verlichten van verschillende soorten pijn: hoofdpijn, gewrichtspijn, spierpijn en keelpijn.

Maak een balsem met kaneelolie door een theelepel dragerolie (bijv. jojoba olie of kokosolie) te mengen met 1 druppel kaneelolie. Breng deze balsem aan op de pijnlijke plek.

Recept pijnstillende balsem

5. Lust opwekken met kaneelolie

Kaneelolie is een aphrodisiac die een lustopwekkend effect heeft bij zowel mannen of vrouwen. Daarnaast helpt kaneelolie lichaam en geest te ontspannen bij depressie en stress, een grote oorzaak van een verlaagd libido.

Maak een heerlijke massage olie door 1 eetlepel jojoba olie te mengen met 4 druppels kaneelolie, of voeg een mengsel van jojoba olie en kaneelolie toe aan een warm bad.

Lustopwekkend recept voor in bad

6. Depressie en stress klachten verlichten met kaneelolie

Ontzettend veel mensen in Nederland hebben last van depressie klachten. Nog veel meer mensen ervaren regelmatig stress klachten. Hoewel etherische oliën een depressie of langdurige stress niet kunnen genezen, kunnen ze je wel ondersteunen bij het verlichten van de klachten.

Kaneelolie kalmeert lichaam en geest. Daarnaast heeft kaneelolie antidepressieve eigenschappen. Het zou negatieve gedachten verminderen.

Gebruik kaneelolie in je aroma diffuser of neem een warm, ontspannend bad om helemaal tot rust te komen. Meng de kaneelolie wel met een plantaardige dragerolie voordat je deze toevoegt aan je bad.

Ontspannend recept voor in aroma diffuser

haar depressie kaneelolie

7. Gezond en glanzend haar met kaneelolie

Zoek je een huishoudelijk middeltje voor gezond en glanzend haar? Kaneelolie stimuleert de hoofdhuid waardoor je haar sneller groeit.

De schimmelwerende-, antibacteriële- en antiseptische eigenschappen van kaneelolie gaat roos en een jeukende hoofdhuid tegen.

Masseer 2 theelepels jojoba olie gemengd met 2 druppels kaneelolie in op je hoofdhuid en laat dit intrekken. Was het haarmasker na 2-3 uur uit met shampoo.

Haarmasker voor langer en glanzend haar

Hoe maak ik thuis zelf kaneelolie?

Kaneelolie thuis maken is heel makkelijk! Het is wel belangrijk dat je een pot gebruikt die super schoon is. Hergebruik je een pot? Zorg er dan voor dat deze met kokend water gereinigd is.

Meng 1 deel pure, gemalen kaneel met 3 delen olijfolie en voeg dit toe aan een bakpan. Laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Roer het mengsel gedurende deze 3 minuten rustig door.

Plaats een koffiefilter in een zeef en giet de olie hierdoor in de pot.

Laat de olie afkoelen en sluit de pot daarna goed af. Bewaar de pot op een koele, donkere plaats. Gebruik de olie binnen een maand.

zelf kaneelolie maken

Bijwerkingen van kaneelolie

Kaneelolie is géén medicijn. Ga bij (ernstige) klachten altijd naar de dokter.

Kinderen – etherische olie wordt afgeraden voor jonge kinderen.

Zwangere vrouwen – Etherische olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

Medicijnen – Gebruik je medicijnen of heb je een medische aandoening? Overleg dan eerst met een aroma specialist of met je arts voordat je gebruik gaat maken van etherische olie.

Huid – Breng etherische olie niet rechtstreeks aan op de huid, maar verdun met een dragerolie.

Shop kaneel olie van Chi op Bol.com 

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.