Anijs etherische olie

Anijs etherische olie wordt gewonnen door middel van stoom destillatie van de zaden van de anijsplant. De latijnse naam is Pimpinella Anisum.

Anijs wordt al generaties lang gebruikt in India, Griekenland, Egypte en Rome onder andere voor hoestdranken en likeur voor de spijsvertering. Anijsolie is antiseptisch, anti spasmodisch, slijmoplossend, kalmerend en stimulerend. Anijs olie staat bekend om het geven van verlichting bij hoesten, buikpijn, kriebelhoest en slijmvorming.

Weten welk product en merk wij aanraden?

De (mogelijke) doeleinden van anijs etherische olie:

1. Buikkrampen en maagkrampen verlichten
2. Misselijkheid verminderen
3. Hoesten en slijmvorming verlichten
4. Duizeligheid verminderen
5. Energieboost
6. Reuma en artritis klachten verlichten
7. Wonden behandelen
8. Insect afwerend
9. Kalmerend
10. Doodt wormen (bij bijvoorbeeld kinderen)

Let op, etherische oliën zijn nooit een vervanger voor een medicijn of behandeling. Win bij (ernstige) klachten altijd advies in van een arts of specialist. 

anijs etherische olie

Recept voor buikpijn balsem

  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 druppel anijsolie

Meng bovenstaande recepten en masseer dit mengsel in op je buik, op de plek waar je pijn hebt. De anijsolie wordt opgenomen door de huid.

Recept voor energie boost

  • 2 druppels anijs etherische olie
  • 2 druppels sinaasappel etherische olie
  • 1 druppel den etherische olie

Voeg de bovenstaande oliën toe aan een aroma diffuser (bovenstaand recept voor zo’n 100ml water). Het mengsel ruikt heerlijk en heeft een verkwikkend en stimulerend effect.

Recept voor ontspanning

  • 2 druppels anijs etherische olie
  • 2 druppels lavendel etherische olie
  • 1 druppel kamille etherische olie

Voeg bovenstaand recept toe aan een aroma diffuser. Zowel de anijs als de lavendel en kamille hebben een ontspannend effect. Houd er rekening mee dat de oliën ook een kalmerend effect hebben en je een slaperig gevoel kunnen geven.

anijs citrus combinatie etherische olie

Bijwerkingen van anijsolie

In hoge dosering werkt anijsolie verdovend en vertraagd het de ademhaling en bloedsomloop. Anijsolie is giftig voor vogels en kleine dieren.

De olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en het wordt aangeraden zeer kleine dosering te gebruiken bij kinderen.

Breng anijsolie niet direct aan op de huid, maar verdun altijd met een dragerolie zoals kokosolie of jojoba olie.

Weten welk product en merk wij aanraden?

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.