Wat doet castorolie voor je wimpers en wenkbrauwen?

castorolie wenkbrauwen haargroei wimpers

Iedereen droomt van volle en donkere wenkbrauwen en prachtige, lange wimpers. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Veel dure middeltjes beloven jou volle wenkbrauwen en de verschillende merken en soorten mascara’s zijn niet bij te houden. Maar is er ook een betaalbare, natuurlijke manier om je wimpers en wenkbrauwen te laten groeien? Wat doet castorolie voor je wimpers en wenkbrauwen?

Wat is castorolie?

Castorolie is een plantaardige olie die kan gebruikt worden voor vele verschillende doeleinden. De olie staat ook wel bekend als “ricinusolie” of “wonderolie” en wordt gemaakt uit de zaden van de Ricinus communis plant.

Hoe gebruik je castorolie voor je wimpers en wenkbrauwen?

De makkelijkste manier is om een leeg mascara potje met borsteltje goed schoon te maken en deze te vullen met castorolie. Breng deze één of tweemaal daags aan op je wimpers en wenkbrauwen door middel van het borsteltje. Zorg er dus voor dat het borsteltje goed schoon is, anders krijg je pikzwarte wenkbrauwen. (ik spreek uit ervaring)

Meer tips voor groei

Je kunt er ook voor kiezen om een druppeltje etherische olie toe te voegen aan de castorolie. Van etherische oliën zoals cederhout olie, lavendelolie en rozemarijn olie is bewezen dat ze haargroei stimuleren. Let er dan wel goed op dat de olie niet in je oog komt.

Wat ook een goede tip is, is om je wenkbrauwen voor het aanbrengen van de olie even te masseren. Het masseren zorgt voor een goede bloeddoorstroming en stimuleert de haarzakjes.

Geef ook je wimpers eens een weekje rust door even helemaal geen mascara aan te brengen. Vind je het eng om met “blote wimpers” de deur uit te gaan? Wat ik zelf weleens doe is mijn mascara een weekje laten voor wat het is en met oogpotlood een lijntje tekenen als ik de deur uitga. Zo lijken je ogen niet kaal en geef je jouw wimpers toch wat rust.

Een combinatie van bovenstaande tips zal ervoor zorgen dat je wimpers en wenkbrauwen weer zullen gaan groeien. Sommige mensen zullen nauwelijks verschil zien en sommige mensen zullen een duidelijk verschil zien. Het is in ieder geval belangrijk niet te snel op te geven. Misschien leuk om een before- en after foto te maken zodat je duidelijk kunt vergelijken.

Recept: Castorolie wenkbrauw serum

Voor dit recept heb je de volgende producten nodig:

  • 2 eetlepels castorolie

  • 3 druppels rozemarijn olie

  • 3 druppels vitamine e olie

  • 2 druppels lavendelolie of cederhout olie

Doe de castorolie in een potje en voeg de vitamine e olie toe. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens de etherische oliën toe. Even goed schudden. Voeg het mengsel nu toe aan het lege mascara potje. Gebruik het serum binnen 6 maanden.

Breng het serum tweemaal daags aan op je wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen schoon zijn en masseer het serum zo’n 15-20 seconden in.

Wil je weten welk merk en product wij aanraden?

wimpers serum wonderolie

Bijwerkingen van castorolie

Allergie – Sommige mensen zijn allergisch voor castorolie. Test voor gebruik van de olie dus altijd eerst een klein stukje huid op een reactie.

Zwangere vrouwen – castorolie innemen kan zorgen voor vroegtijdige bevalling bij zwangere vrouwen. De olie werd vroeger zelfs door de Egyptenaren voor dit doeleinde gebruikt.

Diarree – castorolie is een sterk laxerend middel en kan om deze reden zorgen voor diarree wanneer deze inwendig wordt gebruikt. De olie wordt ook wel gebruikt voor laxeermiddelen.

Inwendig gebruik – Gebruik castorolie niet zomaar inwendig. Lees de gebruiksaanwijzing van het product goed door en zorg ervoor dat het pure olie is en dat er geen synthetische stoffen in verwerkt zijn. Bij overmatig gebruik kan wonderolie bijwerkingen geven zoals misselijkheid, krampen, diarree en overgeven. (1)

In de oude Egyptische tijd werd ricinusolie gebruikt om lampen te branden, oogirritatie te behandelen en zelfs om een bevalling te stimuleren bij zwangere vrouwen. Vandaag de dag wordt het veel gebruikt bij constipatie en verschillende huidaandoeningen. Daarnaast wordt het veel gebruikt in schoonheidsproducten.

Wil je weten welk merk en product wij aanraden?

Wat doet castorolie voor de wimpers en wenkbrauwen?

Castorolie wordt al generaties lang gebruikt om de wimpers, wenkbrauwen en het haar te laten groeien. Veel mensen en bekendheden zweren bij castorolie, zo ook Khloe Kardashian. De olie zou haargroei bevorderen en wimpers en wenkbrauwen dikker, voller en donkerder maken.

Feit of fabel?

Het is lastig te zeggen of castorolie ook daadwerkelijk werkt voor deze doeleinden. Er is geen wetenschappelijk bewijs die dit effect kan onderbouwen. We kunnen dus niet stellen dat het een feit is.

Een fabel lijkt het echter ook niet te zijn, aangezien het al generaties lang gebruikt wordt en veel mensen erbij zweren.

Probeer het gewoon eens een aantal weken uit en kijk of het werkt voor jou. Ik heb het zelf een tijd geprobeerd en voor mijn wenkbrauwen werkte het wel, maar voor mijn wimpers leek het niet veel te doen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik met mijn wimpers veel minder consequent was dan met de wenkbrauwen.