Cien Nature Handcrème Organic Almond Review

Op een zaterdagmiddag liep ik door de Lidl en zag plotseling de Cien Nature productlijn staan. De verpakking sprak me gelijk aan en ook het feit dat de lijn organisch en vegan is. Ik heb direct een paar producten in mijn mandje gegooid om te testen. In dit artikel bespreken we de Cien Nature handcrème Organic Almond.

Cien-2Nature-handcreme-almo

Voor wie?

De handcrème is organisch en geschikt voor een gevoelige huid en dermatologisch getest. Daarnaast is het product geheel vegan. De handcrème beschermt en voedt de huid. Zonder synthetische geurstoffen, kleurstoffen, siliconen oliën. Geen ingrediënten op basis van minerale olie. Aldus de verpakking.

Wat zit erin?

Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Gllyceryl Stearate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Candelilla Cera, Glyceryl Stearate, Oenothera Biennis Oil, Bisabolol, Tocopherol, Xanthan Gum, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool, Sodium Benzoate.

Er zit dus onder andere glycerine, parfum, alcohol, zonnebloempit olie, shea butter, amandelolie, aloë vera gel, jojoba olie en teunisbloemolie in.

De tube heeft een inhoud van 75 ml en kost nog geen 2 euro!

De review

Zelf heb ik een gevoelige en droge huid, hoewel de huid van mijn handen wel een stuk minder gevoelig is als de huid van mijn gezicht. Deze handcrème voor de gevoelige huid trok mij dus wel. Ook de leuke, roze verpakking en de labels “organic” en “vegan” maakten mij nieuwsgierig. Termen die ik niet gewend ben van de Lidl. Daarom kon ik deze handcrème niet laten liggen.

De tube heeft een mooi formaat en ligt lekker in de hand. Ik open de klepdop en breng een beetje handcrème aan op de bovenkant van mijn hand. De crème is wit en de substantie is dun. De crème ruikt ontzettend zoet, een combinatie van amandel en een bloemengeur. Persoonlijk vind ik de geur te zoet en te sterk.

Cien-Nature-handcreme-almon

Het uitsmeren van de crème gaat makkelijk omdat de substantie zo dun is. Bij gematigd gebruik trekt de crème ook snel in. Gebruik niet te veel, want dan laat de crème een witte waas achter op je handen. De zoete geur blijft wel een tijd heel sterk aanwezig. Hier moet je dus echt van houden.

Mijn handen voelen zacht en fijn aan. Wel worden ze na een tijdje weer wat droog.

Conclusie

Mijn gevoelens over deze handcrème zijn gemixt. Hoewel ik erg enthousiast ben over de ingrediënten en verpakking, vind ik persoonlijk de geur te heftig en de crème iets te waterig. Mijn handen zijn wel super zacht! Ik zou zelf misschien voor een iets vollere handcrème kiezen omdat mijn huid wat droger is. Voor een normale of vettige huid lijkt deze crème me prima geschikt.