Druivenpitolie 

Druivenpitolie is een bijproduct van de wijnproductie. Nadat de wijn uit de druiven is gemaakt, blijven de pitten over. Uit deze pitten wordt de druivenpitolie gemaakt.

Druivenpitolie zit boordevol omaga-6, omega-3 en vitamine e. De olie wordt veel gebruikt in de keuken en voor cosmetische doeleinden. 

Top 4 doeleinden van druivenpitolie

 • Gezond cholesterol
 • Versterken van het hart
 • Mooie, gezonde huid
 • Gezond en sterk haar

Weten welk merk en product wij aanbevelen?

druivenpitolie

Is druivenpitolie gezond?

Men is verdeeld over de effecten van druivenpitolie op de gezondheid. Dit varieert met de manier waarop de olie gemaakt is. Veel druivenpitolie wordt gemaakt met middelen zoals hexaan, die geclassificeerd staan als neurotoxine. Het is niet bekend welke gevolgen dit heeft op de gezondheid.
Een alternatief is druivenpitolie die koudgeperst wordt. Tijdens dit proces worden geen chemische oplosmiddelen gebruikt.

Druivenpitolie is rijk aan vetzuren, voornamelijk aan omega-6. Enerzijds kan druivenpitolie een positief effect hebben op de cholesterol en gezondheid van het hart. Anderzijds krijgen mensen vaak al voldoende omega-6 binnen, Inname van teveel omega-6 kan negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld ontstekingen of chronische ziektes. (1)

Druivenpitolie voor een mooie, gezonde huid

Druivenpitolie kan veel voordelen bieden voor je huid. De omega-6, omega-3 en vitamine e waar druivenpitolie vol mee zit bieden vele voordelen voor je huid. Zo kun je druivenpitolie gebruiken voor de volgende doeleinden:

 • Hydrateert de huid
 • Beschermt tegen factoren die zorgen voor huidveroudering
 • Verkleind de poriën
 • Gaat acne tegen
 • Reduceert de zichtbaarheid van littekens
 • Make-up remover

Druivenpitolie is geschikt voor alle huidtypes, is fijn in gebruik en laat geen vettig spoor achter. Voor huidverzorging kun je een paar druppels druivenpitolie inmasseren op je gezicht voordat je naar bed gaat.

Druivenpitolie is ook te gebruiken als dragerolie voor etherische olie. Hiermee kun je vele verschillende combinaties maken voor vele verschillende doeleinden. Hieronder noemen we enkele fijne recepten. Lees ook het kopje “bijwerkingen” onderaan de pagina, voordat je gebruik gaat maken van etherische olie.

Recept tegen puistjes en acne

Meng de ingrediënten goed door elkaar, masseer in op het gezicht en laat het helemaal intrekken. Doe dit bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat. Zowel de druivenpitolie, als lavendelolie en tea tree olie werken sterk tegen puistjes en acne.

druivenpitolie gezond huid gezicht

Recept tegen huidveroudering

Meng de ingrediënten en breng aan op je huid. Je kunt dit mengsel als een soort nachtcrème gebruiken. Zowel druivenpitolie als rozenbottelolie en lavendelolie hebben positieve effecten tegen huidveroudering en rimpels.

Recept voor diepe hydratatie

Gebruik dit mengsel als hydraterend masker wanneer je huid echt even goede verzorging nodig heeft. Alle drie de ingrediënten werken hard om de huid diep te hydrateren.

Weten welk merk en product wij aanbevelen?

Druivenpitolie voor gezond en glanzend haar

Druivenpitolie werkt ook fijn voor het haar. De olie voedt het haar en hydrateert je hoofdhuid. Hierdoor kan het ook roos verhelpen. Druivenpitolie werkt voor de volgende doeleinden:

 • Voedt het haar
 • Hydrateert de hoofdhuid
 • Tegen roos
 • Tegen haaruitval

Masseer een handjevol druivenpitolie in je haar en laat het een paar uur of hele nacht intrekken. Was je haar vervolgens uit met shampoo.

Je kunt druivenpitolie ook met etherische olie mengen voor een nog beter resultaat. Hieronder noemen we enkele recepten voor verschillende doeleinden. Lees ook het kopje “bijwerkingen” onderaan de pagina voordat je gebruik gaat maken van etherische olie.

Recept voor gevoed haar

Meng de ingrediënten goed door elkaar en gebruik het mengsel als een haarmasker. Verdubbel of halveer de hoeveelheid olie, afhankelijk van hoeveel en hoe dik haar je hebt. Ylang ylang olie wordt al generaties lang gebruikt voor dik en glanzend haar. Cederhout haar verzorgd het haar en gaat haaruitval tegen.

druivenpitolie gezond haar haarmasker

Recept tegen roos

Maak een haarmasker van de bovenstaande ingrediënten. Tea tree en eucalyptus reinigen de hoofdhuid en werken wonderen tegen roos. Gebruik dit masker 1 of 2 keer per week.

Bijwerkingen van druivenpitolie

In druivenpitolie zitten veel omega-6 vetzuren. Een te hoog omega-6 niveau kan zorgen voor ontstekingen en zelfs chronische ziektes. Gebruik druivenpitolie dus niet overmatig.

Bijwerkingen van etherische olie

Etherische olie wordt gewonnen uit de zaden, bloemblaadjes, bladeren, knoppen en hars van plantaardige producten. Etherische olie wordt gebruikt veel gebruikt in aromatherapie. Het kan toegevoegd worden aan een aroma vernevelaar, bijvoorbeeld voor een rustgevend effect. Ook kan het gemengd worden met een dragerolie om aangebracht te worden op de huid, voor vele verschillende doeleinden.

Kinderen – Etherische olie wordt afgeraden voor (jonge) kinderen. Lavendelolie, Kamille olie en frankincense olie zijn vriendelijke oliën die ook voor kinderen gebruikt kunnen worden, maar deze oliën worden wel afgeraden voor baby’s.

Zwangerschap – Etherische olie wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Medisch – Gebruik je medicijnen of heb je een medische aandoening? Raadpleeg dan eerst je arts of een aroma specialist voordat je gebruik gaat maken van etherische olie.

Weten welk merk en product wij aanbevelen?