Duizendblad olie

Duizenblad etherische olie wordt gewonnen uit het gedroogde kruid van de Achillea millefolium, een plant die door Europa groeit maar ook in Azië en Noord Amerika. 

duizendblad etherische olie

De olie heeft een blauwgele tot blauwgroene kleur en heeft een zoete, kruidige en vrij aanwezige geur. Duizendblad olie heeft ontstekingsremmende, antiseptische en anti spasmodische eigenschappen.

Duizendblad olie wordt in vele culturen gebruikt voor medische doeleinden, onder andere in China en in de Ayurvedische geneeskunde.

De doeleinden van duizendblad olie

1. Verkoudheid en griep behandelen
2. Reumatische klachten verlichten
3. Bloedsomloop verbeteren
4. Ontstekingsremmend
5. Maagkrampen en opgeblazen gevoel verminderen
6. Wonden behandelen
7. Eczeem en uitslag behandelen
8. Menstruatieklachten verlichten
9. Overgangsklachten verlichten
10. Stress klachten verlichten
11. Slapeloosheid behandelen

Weten welk merk en product wij aanbevelen?

Hoe kun je duizendblad olie gebruiken?

Duizendblad olie is te gebruiken in aroma therapie of op de huid. Lees onderaan de pagina ook de mogelijke bijwerkingen van duizendblad olie.

Aroma therapie – Je kunt duizendblad olie gebruiken in aroma therapie, bijvoorbeeld door het toe te voegen aan een aroma diffuser of brandertje.

Voor een aroma diffuser kun je een combinatie gebruiken van 3-5 druppels etherische olie op 100 ml water. Bij gebruik in een aroma brandertje kun je 1-2 druppeltjes olie gebruiken.

Kinderen en dieren hebben een zeer sterke reuk. Laat de deur open tijdens het branden van etherische olie, of brand de olie in een aparte ruimte.

Duizendblad olie is goed te combineren met eucalyptus, angelica, cederhout, valeriaan, citroen, den, engelwortel, kamille, melisse, mirte, rozemarijn, scharlei, vetiver en pepermuntolie.

Op de huid – Wil je de olie op de huid gebruiken? Verdun deze dan eerst met een dragerolie zoals amandelolie of kokosolie. Je kunt hierbij de verhouding gebruiken van 1 druppel etherische olie op 1 theelepel dragerolie.

Recept: Stoombadje bij verkoudheid

 • 2 druppels duizendblad olie
 • 2 druppels eucalyptus olie
 • 1 druppel citroenolie

Voeg de oliën toe aan een kom stomend water en stoom hiermee zo’n 15-20 minuten.

Recept: Maagkramp balsem

 • 1 theelepel kokosolie
 • 1 druppel duizendblad olie

Meng de oliën en masseer deze in op je buik. De etherische olie wordt opgenomen door de huid.

Recept: Blend bij stress

 • 2 druppels duizendblad olie
 • 2 druppels den olie
 • 1 druppel cederhout olie

Voeg bovenstaande oliën toe aan een aroma diffuser. Het recept is gebaseerd op 100ml water, dus pas aan waar nodig. De drie bovenstaande oliën werken sterk tegen stress klachten en verbeteren je stemming.

etherische-olie-slapen-nachtrust-lavendelolie

Recept: Blend bij slapeloosheid

 • 2 druppels duizendblad olie
 • 2 druppels kamille olie
 • 1 druppel vetiver olie

Voeg de bovenstaande etherische oliën toe aan 100 ml water. Alle drie de oliën werken krachtig bij slapeloosheid.

Bijwerkingen van duizendblad olie

Kinderen – Etherische olie wordt afgeraden voor baby’s en kinderen.

Zwangerschap – Duizendblad olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Huid – Gebruik duizendblad olie alleen verdund op de huid. In sommige gevallen kan duizendblad olie zorgen voor huidirritatie. Zorg ervoor dat de olie niet in je ogen komt.

Medisch – Bij een medische aandoening of gebruik van medicijnen wordt aangeraden eerst advies in te winnen van een arts of aroma specialist.

Weten welk merk en product wij aanbevelen?

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.