Top 5 etherische olie voor een energie boost

Heb je moeite om ’s ochtends uit bed te komen? Of probeer je minder koffie te drinken en heb je ’s middags toch die extra energie boost nodig? Etherische olie kan je hierbij helpen!

Etherische olie geeft net als cafeïne een energie boost, maar geeft je daarna niet de “crash” die je met koffie en energie drankjes ervaart. Etherische oliën hebben verschillende eigenschappen, sommige oliën verhogen het energieniveau, andere oliën verbeteren de concentratie of werken opbeurend.

Top 5 etherische olie voor meer energie

1. Sinaasappel etherische olie
2. Rozemarijn etherische olie
3. Pepermunt etherische olie
4. Dennen etherische olie
5. Kaneel etherische olie

Etherische oliën kunnen bijwerkingen hebben, deze bijwerkingen staan onderaan de pagina vermeldt.

etherische olie energie

 

1. Sinaasappel etherische olie

Sinaasappel etherische olie, ook wel Citrus Aurantium Dulcis genoemd, wordt koud geperst uit de schil van de sinaasappel. Sinaasappel olie werkt opbeurend, stress verlagend en geeft een energie boost.

Ook andere citrusvrucht oliën verhogen het energieniveau. Je kunt ze toevoegen aan een aroma vernevelaar of geuroliebrandertje.

Wil je ze aanbrengen op je huid? Verdun de olie dan met een dragerolie en blijft uit de zon. Oliën van citrusvruchten kunnen een reactie op de huid veroorzaken wanneer ze in contact komen met zonlicht. Verdun de olie door 1 theelepel dragerolie te mengen met 1 druppel etherische olie.

Wil je weten welk product en merk sinaasappel olie wij aanraden?

2. Rozemarijn etherische olie

Rozemarijn staat wereldwijd het meest bekend als een kruid om te gebruiken in gerechten. De laatste jaren neemt ook de populariteit van rozemarijn etherische olie toe. De olie wordt gemaakt uit de rozemarijn plant, de Rosmarinus officinalis.

Rozemarijn olie stimuleert het geheugen, focus en de concentratie. Het geeft de geest een boost en zorgt ervoor dat stress verminderd.

Onze aanrader? De rozemarijn olie van Chi. 

3. Pepermunt etherische olie

Pepermunt olie is een mix van spearmint en watermunt. Pepermunt is één van de meest populaire etherische oliën, omdat het voor zoveel uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden. Zo wordt de olie gebruikt bij spierpijn, mondhygiëne, verkoudheid en voor een energie boost.

Pepermuntolie verbeterd het concentratievermogen en zorgt voor een hoger energieniveau. Het zou mogelijk ook het geheugen kunnen verbeteren.

In een onderzoek uit 2014 blijkt dat het inhaleren van pepermuntolie zelfs sportprestaties kan verbeteren. (1)

Onze aanrader? De etherische pepermuntolie van Chi

4. Dennen etherische olie

Dennenolie wordt gemaakt uit de naalden van de dennenboom. Het is één van de oudste etherische oliën, die zelfs al gebruikt werd in de Griekse oudheid.

De olie verlicht pijn, geeft een heerlijke geur en verkwikt lichaam en geest. Hierdoor is de olie zeer geschikt om je een energie boost te geven. Daarnaast wordt dennenolie ook veel gebruikt om stress te verlichten.

Wij raden deze etherische dennen olie van Volatile aan. 

 etherische olie energie sport concentratie

5. Kaneel etherische olie

Kaneelolie wordt gemaakt uit de kaneelplant Laurus cinnamomum. De olie werd in de geschiedenis gebruikt door de Egyptenaren en in de Chinese geneeskunde.

Kaneelolie gaat infecties en ontstekingen tegen en verlaagd het cholesterol en de bloedsuikerspiegel. Daarnaast geeft het je energieniveau direct een boost.

Onze aanrader? De etherische kaneel olie van BeriVita. 

Hoe kun je deze etherische oliën gebruiken?

Je kunt een paar druppels etherische olie toevoegen aan een aroma vernevelaar of geuroliebrandertje. Etherische olie is sterk geconcentreerd, dus je hebt soms maar één druppeltje nodig in een geurbrandertje.
Kinderen en dieren hebben een sterke reuk. Gebruik dus niet teveel men hen in de ruimte.

Het is ook mogelijk om etherische olie aan te brengen op de huid, zodat je het gedurende dag met je mee draagt. Verdun de etherische olie wel altijd met een dragerolie, om reacties op de huid te voorkomen. Doe dit bijvoorbeeld door 1 theelepel dragerolie te mengen met 1 druppel etherische olie.

Of neem het potje met je mee, en inhaleer rechtstreeks vanuit het potje. Doe dit niet te lang achter elkaar.

Bijwerkingen van etherische olie

Kinderen – Niet alle etherische oliën worden aangeraden voor kinderen. Sinaasappel olie en dennenolie zijn erg vriendelijk voor kinderen, maar rozemarijn olie en pepermuntolie worden afgeraden voor (jonge) kinderen.

Zwanger vrouwen – Vele etherische oliën worden afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Overleg bij voorkeur eerst met een specialist voordat je etherische olie gaat gebruiken.

Medicijnen – Gebruik je medicijnen of heb je een medische aandoening? Dan is het verstandig eerst je arts of een specialist te raadplegen voordat je gebruikt maakt van etherische olie.

Huid – Etherische olie kan een reactie geven op de huid. Verdun de olie altijd met een dragerolie. Zorg ervoor dat de olie niet in je ogen komt, of aan de binnenkant van je neus.

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.