Ezelinnenmelk zeep

De laatste paar jaren is de populariteit van ezelinnenmelk producten gestegen door de vele voordelen die het op de huid heeft. De cosmetische voordelen van ezelinnenmelk zijn talrijk, daarom wordt het verwerkt in verschillende producten zoals zeep, crèmes, lotions, bodymilk, shampoo en zelfs gezichtscrème. Maar wat is het precies en welke voordelen biedt ezelinnenmelk?

Ezelinnenmelk is geschikt voor:

  • Droge huid
  • Beschadigde huid
  • Anti-aging
  • Eczeem
  • Psoriasis
  • Dermatitis
  • Puistjes en acne

Weten welk merk en product wij aanraden?

 

ezelinnenmelk-zeep-producten

Droge huid

Elke huidtype kan weleens wat extra hydratatie gebruiken. Ezelinnenmelk is hier perfect geschikt voor. Ezelinnenmelk heeft een pH-waarde die erg op die van de mens lijkt en kan hierdoor helpen de talg productie in balans te brengen en te reguleren waardoor de huid gehydrateerd blijft. De meervoudig onverzadigde vetzuren in ezelinnenmelk werken wonderen voor het in balans houden van de vochtbarrière die de huid beschermd.

Beschadigde huid

Ezelinnenmelk heeft antibacteriele- en ontstekingsremmende eigenschappen. In combinatie met de hydratatie die ezelinnenmelk geeft is een product met ezelinnenmelk zeer geschikt voor de beschadigde huid.

Anti-aging

De onverzadigde vetzuren in ezelinnenmelk producten zorgen voor gezonde celmembramen. De dode huidcellen worden van je huid verwijderd waardoor een frisse en glanzende huid ontstaat.
Daarnaast hebben de eiwitten in ezelinnenmelk producten een verstevigend effect op de huid en de aanwezige vitamine A, C en E hebben een positieve invloed op de huidherstructurering en regeneratie van de huid.

Eczeem, psoriasis en dermatitis

Heb je last van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of dermatitis? Dan zouden ezelinnenmelk producten een hele fijne toevoeging zijn aan je beauty routine. De ontstekingsremmende- en antibacteriele eigenschappen van de melk kunnen in veel gevallen de eigenschappen minder maken. Ook de intensieve hydratatie die ezelinnenmelk kan geven komt goed van pas.
Doordat ezelinnenmelk een pH-waarde heeft die erg op die van de mens lijkt, kunnen zelfs mensen met een (zeer) gevoelige huid dit product verdragen.

Puistjes en acne

Puistjes en acne beschadigen je huid, maar kunnen psychologisch ook veel schade aanrichten. Zo zijn veel pubers heel onzeker over zichzelf door de puistjes en acne, terwijl bijna iedere puber hier last van heeft.
Ezelinnenmelk producten helpen de talg productie in balans te brengen, die tijdens de pubertijd vaak verstoord is. Ook hebben de ontstekingsremmende- en antibacteriele eigenschappen van ezelinnenmelk producten een positief effect op puistjes, acne en andere onzuiverheden

Wat is ezelinnenmelk?

Ezelinnenmelk is een natuurlijk melkproduct afkomstig van de vrouwelijke ezel, de ezelin. Vaak wordt deze melk omgezet in melkpoeder om te voorkomen dat het product bederft. In de geschiedenis werd ezelinnenmelk veelvuldig gebruikt door de Egyptenaren, die de melk gebruikten voor een gezonder, langer leven en voor het hydraterende en verjongende effect die de melk op de huid zou hebben. Cleopatra zou zelfs regelmatig baden in ezelinnenmelk om haar huid mooi en jeugdig te houden.

Ezelinnenmelk is rijk aan aminozuren, vitamine A, B1, C, D, E, Omega 3 en omega 6. Het is rijk aan essentiële vetzuren. Ezelinnenmelk is tevens melk dat het dichts bij onze moedermelk in de buurt komt. Om deze reden werd de melk in de 19e eeuw ook wel gebruikt om jonge baby’s te voeden wanneer de moeder de bevalling niet overleefd had, of tijdelijk niet in staat was.
Kinderen die allergisch zijn voor koemelk wordt ook wel ezelinnenmelk aangeraden. Het is goed verteerbaar en heeft een laag vetgehalte.

Weten welk merk en product wij aanraden?

De voordelen van ezelinnenmelk

Ezelinnenmelk producten hydrateren en verzachten de huid. De melk heelt beschadigde huid en gaat rimpels en fijne lijntjes tegen. Gezichtsproducten van ezelinnenmelk zijn zeer geschikt als natuurlijk anti-aging middel.

Ezelinnenmelk producten werken ook goed bij eczeem, psoriasis en dermatritis en zou ook wonderen doen bij acne en onzuiverheden.

ezelinnenmelk-zeep-honing

Ezelinnenmelk zeep

Zeep van ezelinnenmelk is verkrijgbaar in vloeibare varianten, maar veelal ook in een zeepblok. Vaak wordt de melk gemengd met drager oliën als kokosolie, palmolie, olijfolie of castor olie en soms met ingrediënten als honing.

Elk van deze ingrediënten heeft zijn eigen voordelen voor de huid.

Kokosolie reinigt de poriën en gaat het onzuiverheden tegen, het werkt antibacterieel.

Olijfolie hydrateert en verzorgd de huid. Olijfolie verminderd rimpels en huidveroudering en gaat littekens tegen die worden veroorzaakt door acne.

Castorolie is zeer geschikt voor mensen met een droge huid. De olie hydrateert en kan ook gebruikt worden bij eczeem en andere huidaandoeningen.

Palmolie is rijk aan anti-oxidanten, vitamine A en E. Palmolie repareert huidbeschadigingen en verdoezelt striae.

Honing zuivert de huid en heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast hydrateert het de huid en maakt het super zacht.

Weten welk merk en product wij aanraden?