Geranium olie

Geranium olie wordt gemaakt door middel van stoomdestillatie van de stam, bladeren en de bloemen van de geranium plant. Een plant die velen kennen als kamerplant.

Geranium olie etherische essentiele

De olie heeft een licht geel/groene kleur en een dunne substantie. De geur is bloemig, fris, zoet en een beetje fruitig.

Geranium olie wordt voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Zowel voor psychische doeleinden als cosmetische- en medische doeleinden. Etherische olie heeft mogelijk bijwerkingen, deze worden onderaan de pagina genoemd.

De doeleinden van geranium olie:

1. Hormoonbalans verbeteren
2. Stress en depressie klachten verlichten
3. Ontstekingsremmend
4. Bloedsomloop stimuleren
5. Mondhygiëne verbeteren
6. Bloeddruk verlagen
7. Huid verstevigen
8. Wonden behandelen
9. Menstruatie- en overgangsklachten verlichten
10. Natuurlijk deodorant of parfum
11. Littekens verminderen

Weten welk merk en product wij aanraden? >>

Hoe kun je geranium etherische olie gebruiken?

Je kunt geranium olie in aroma therapie gebruiken of de olie aanbrengen op de huid. Geranium etherische olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Op de huid – Verdun geranium olie met een dragerolie zoals amandelolie of jojoba olie. In enkele gevallen kan geranium olie huidirritatie veroorzaken, test dus altijd eerst een klein stukje huid.

Aroma therapie – Je kunt geranium olie toevoegen aan een aroma brandertje of aroma diffuser. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing van je diffuser.

Kinderen en dieren hebben een zeer gevoelige reuk. Laat een deur open tijdens het vernevelen van etherische olie zodat ze zich terug kunnen trekken of gebruik de olie in een aparte ruimte.

Geranium olie laat zich goed mengen met bloemen oliën, citrus oliën, hout oliën en munt oliën.

Recept: Ontspannend bad

 • 1 eetlepel volle melk
 • 3 druppels geranium olie
 • 3 druppels sinaasappel olie
 • 2 druppels cederhout olie

Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar en voeg deze toe aan een heerlijk warm bad. Het mengsel werkt ontspannend en opbeurend. Een fijne blend na een lange en stressvolle dag.

mooie geranium bloemen

Recept: Beauty serum

 • 50 ml jojoba olie
 • 2 druppels geranium olie
 • 2 druppels ylang ylang olie
 • 5 druppels rozenbottelolie
 • 2 druppels lavendelolie

Meng bovenstaande ingrediënten in een bruin, glazen flesje (liefst met handig pipetje). Schud het mengsel goed door elkaar. Breng het serum eens per dag aan en masseer deze in op je gezicht.

Het serum voedt de huid intensief en maakt het zijde zacht. Het serum gaat huidveroudering, rimpels en ouderdomsvlekjes tegen, verstevigd de huid en laat het stralen.

Recept: litteken balsem

 • 1 theelepel jojoba olie
 • 1 druppel geranium olie

Masseer dit mengsel dagelijks in op je litteken, hierdoor wordt de huid soepel en zacht. Na verloop van tijd zal het litteken vervagen. Hoe veel je litteken vervaagd verschilt sterk per geval.

Bijwerkingen van geranium olie

Zwangerschap – Gebruik van geranium olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Kinderen – Over gebruik van etherische olie bij kinderen zijn de meningen van specialisten verdeeld. De één geeft aan dat het prima kan, mits met mate en zeer goed verdund. De ander geeft aan liever helemaal geen etherische olie bij kinderen te gebruiken. Gebruik wordt sowieso afgeraden bij baby’s.

Huid – Bij gebruik van geranium olie op de huid wordt aangeraden deze eerst te verdunnen. Geranium olie kan in sommige gevallen een huidirritatie geven, test dus eerst een klein stukje huid. Zorg ervoor dat de olie niet in je ogen komt.

Medisch – Heb je medicijnen of een medische aandoening? Overleg dan eerst met je arts of een aroma specialist voordat je etherische olie gaat gebruiken.

Weten welk merk en product wij aanraden? >>

Gezondheid algemeen