Helichrysum olie (strobloem)

Helichrysum etherische olie wordt gemaakt van de Helichrysum italicum plant, in Nederland ook wel de strobloem genoemd. Het wordt door middel van stoomdestillatie uit de bloemen van de helichrysum plant gemaakt.

helichrysum strobloem olie etherisch

De olie heeft een dunne substantie en een lichtgele kleur. De geur is kruidig, fris en Helichrysum olie is prijzig omdat het olie gehalte van de plant laag is, voor het maken van 1 kilo etherische olie is zo’n 2000 kilo plantmateriaal nodig.

De olie heeft ontstekingsremmende, antibacteriële, antioxidante en schimmeldodende eigenschappen. De olie komt oorspronkelijk uit mediterrane landen zoals Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Bosnië. De olie wordt al generaties lang in deze landen gebruikt voor vele verschillende doeleinden.

De doeleinden van Helichrysum olie

1. Hooikoorts klachten verlichten
2. Acne verminderen
3. Verkoudheid en griep behandelen
4. Ontstekingsremmend
5. Wonden behandelen
6. Spierpijn en gewrichtspijn verlichten
7. Opgeblazen gevoel verminderen
8. Bacteriële infecties en candida behandelen
9. Blauwe plekken en kneuzingen behandelen

De olie heeft een anti allergene werking en is daarom ook goed te gebruiken voor mensen met eczeem en psoriasis.

Weten welk merk en product wij aanraden?

Hoe kun je helichrysum olie (strobloem olie) veilig gebruiken?

Je kunt de olie gebruiken in aroma therapie door middel van een aroma diffuser of brandertje, of verdund met een dragerolie aanbrengen op de huid. Gebruik de olie niet inwendig.

De olie is goed te gebruiken in combinatie met cypres, geranium, roos, lavendel, kamille, kruidnagel, mimosa, neroli, scharlei en limoen, sinaasappel, salie, ylang ylang, mandarijn en citroen olie.

Kinderen en zwangere vrouwen – De olie wordt afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen.

Huid – Gebruik de olie niet rechtstreeks op de huid, maar verdun met een dragerolie. In enkele gevallen kan de olie een huidirritatie veroorzaken.

Het wordt aangeraden om een aroma specialist te benaderen voordat je gebruik gaat maken van helichrysum olie, omdat deze sterk geconcentreerd is.

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.