Hysop olie

Hysop etherische olie wordt gemaakt door middel van stoomdestillatie van het kruid van de hysop plant, de Hyssopus officinalis. De plant groeit voornamelijk in het mediterrane gebied.

hysop etherische olie

De olie heeft stimulerende, antiseptische, kalmerende en slijmoplossende eigenschappen. De olie heeft een dunne substantie en een kleurloze tot licht geel/groene kleur. Hysop olie ruikt warm, zoet kruidig en houtachtig.

De doeleinden van hysop olie

1. Griep en verkoudheid behandelen
2. Hoest en bronchitis verlichten
3. Hooikoorts en astma klachten verlichten
4. Blauwe plekken en kneuzingen behandelen
5. Angst en stress verminderen
6. Winderigheid en maagkrampen verlichten
7. Eczeem behandelen

Hoe kun je hysop olie gebruiken?

Je kunt hysop olie gebruiken in aroma therapie of verdund met een dragerolie aanbrengen op de huid.

Gebruik hysop olie niet inwendig.

Hysop olie wordt afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen, mensen met hoge bloeddruk of epilepsie.

Weten welk merk en product wij aanraden?

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.