Jade roller of Rose quartz massage roller

gezichtsmassage tegen rimpels jade roller

Beauty land heeft een nieuwe favoriet: de jade roller. Van Sylvie Meis tot Lauren Conrad, iedereen is “hooked” en laaiend enthousiast over dit product. Je hebt ze vast voorbij zien komen op Facebook, Instagram of Pinterest.

De jade roller ziet er prachtig en interessant uit, maar voor velen is het onduidelijk wat het dingetje nou eigenlijk doet? In dit artikel leggen we uit wat een jade roller is, wat het voor je huid doet en hoe je de roller op de juiste manier gebruikt.

Wat is een jade roller?

Een jade roller is een kleine gezichtsmassage roller die origineel gemaakt is van jade, een groene steen. Door de enorme groei in populariteit wordt de “jade” roller nu ook gemaakt in rose quartz, waar wij persoonlijk helemaal weg van zijn!

In China wordt het product al gebruikt sinds de 17e eeuw en velen beweren zelfs dat de jade roller werd gebruikt door Keizerin Dowager Cixi van China. Volgens de Chinezen zou de jade roller niet alleen goed zijn voor rimpels, maar ook voor een “positieve chi”. Jade zou je energie veld helen en zuiveren.

Waarom de jade roller ineens zo populair is geworden in Amerika en Europa is een raadsel. De roller wordt vandaag de dag door vrouwen over de hele wereld gebruikt in hun gezichtsverzorging ritueel.

Bekijk de jade roller die wij aanraden.

Wat doet een jade roller voor je huid?

De jade roller wordt gebruikt om je gezicht mee te masseren. Je gezicht regelmatig masseren heeft meerdere positieve effecten:

 • De jade roller bevordert de aanmaak van collageen

  Collageen is een stofje dat ervoor zorgt dat je huid soepel en elastisch blijft. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen onze huid aanmaakt. Hierdoor krijgen rimpels steeds meer vrij spel. Door je gezicht regelmatig te masseren zou de aanmaak van collageen een boost krijgen.

  Experts zeggen dat je er echter niet teveel van moet verwachten, omdat deze boost echt minimaal zou zijn. Verwacht dus niet dat deze roller ineens tien jaar van je gezicht afhaalt, maar in combinatie met een goede crème is het zeker mooi meegenomen!

 • De jade roller vermindert roodheid

  Ook bij roodheid in het gezicht kan een jade roller direct verlichting geven. Het verkoeld en kalmeert de huid, waardoor roodheid verminderd.

 • De jade roller masseert crème en serums dieper in de huid

  Je kunt de roller in je beauty ritueel gebruiken om serums en crèmes in je huid te masseren. Hierdoor dringt het product door tot dieper in de huid en kan het beter zijn werking doen.

  Hoe je deze gezichtsmassage het beste kunt doen leggen we uit in de volgende alinea. Dus ben je hierin geïnteresseerd, blijf lezen!

 • De jade roller kan indirect puistjes verminderen

  Hoewel de jade roller puistjes niet kan behandelen, kan het indirect wel helpen bij het verminderen van uitbraken. Het masseren van het gezicht kan bepaalde stofjes activeren waardoor minder puisten ontstaan.

  Stress is één van de grootste oorzaken van puistjes en de jade roller of rose quartz roller kalmeert je gezicht. En mogelijk kalmeert de gezichtsroller zelfs voor een moment je gedachten!

 • De jade roller zou rimpels verminderen

  In Azië geloven ze heilig in gezichtsmassages. Jezelf regelmatig een gezichtsmassage geven (of laten geven) zou rimpels verminderen en voorkomen. Het is echter niet zo dat je rimpels verwijderd worden, zodra je stopt met het masseren van je gezicht zullen de rimpels weer terugkomen.

  Je kunt jezelf een gezichtsmassage geven met je vingers, maar ook met de jade roller. Een fijne bijkomstigheid is dat de koele steen je gezicht kalmeert en ontspant. Hoe je de roller gebruikt voor verminderen van rimpels leggen we uit in de volgende alinea.

  Verwacht echter geen wonderen! Een gezichtsroller zal op lange termijn een kleine, positieve invloed hebben op rimpels. Het is niet zo dat je van de ene op de andere dag een wereld van verschil ziet.

 • De jade roller vermindert wallen

  Wordt je regelmatig wakker met wallen onder de ogen? Dan is de jade roller een goede oplossing voor jou. De koele steen in combinatie met de masserende beweging zorgt ervoor dat de wallen sneller wegtrekken. Ook geeft de roller direct een fijn en fris gevoel. Dat is lekker wakker worden!

Bekijk de jade roller die wij aanraden.

Hoe gebruik je een jade roller?

Met een goede gezichtsmassage kun je alle bovenstaande problemen aanpakken. Hieronder leggen we uit hoe je de massage uit kunt voeren. Voor korte termijn en snelle resultaten kun je deze massage eens of tweemaal per dag doen. Wil je dit ritueel opnemen in je vaste beauty routine voor langere termijn, dan kun je dit een paar keer per week doen.

gezichtsmassage met rose quartz roller

Gezichtsmassage met jade roller

Stap 1: Reinig je gezicht en maak je gezicht vrij van vuil en make-up.

Stap 2: Stoom je gezicht kort met een gezichtsstomer of een warm washandje. Hierdoor worden je poriën geopend en wordt een serum of crème beter geabsorbeerd.

Stap 3: Breng een serum, olie of crème aan op je gezicht. Vergeet je hals niet!

Stap 4: Gebruik eerst de langere kant van de roller. Zet de roller op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen en rol naar boven. Herhaal dit 6-10 keer. 

Stap 5: Zet de jade of rose quartz roller in het midden van je voorhoofd en rol naar je oor. Ook dit doe je 6-10 keer. Daarna doe je hetzelfde aan de andere kant van je voorhoofd.

Stap 6: Gebruik nu de korte kant van je roller om je ogen aan te pakken. Zet de roller op je wenkbrauw aan de binnenkant van je oog en rol naar buiten. Herhaal dit 6-10 keer en herhaal het ritueel op je andere wenkbrauw.

Stap 7: Rol van de binnenkant van je oog naar de buitenkant van je oog. Doe wel voorzichtig en zet niet teveel druk. Herhaal ook dit 6-10 keer en ga dan over op het andere oog.

Stap 8: Om kraaienpootjes te verminderen zet je de korte kan van de roller op de buitenkant van je oog en rol je in een snelle beweging een aantal keer op en neer. Niet teveel druk zetten! Doe dit aan beide kanten.

Stap 9: Zet de korte kant van de roller onder de binnenkant van je oog en rol langs de neus naar je mondhoek. Herhaal dit aan elke kant 6-10 keer. 

Stap 10: Zet je jade roller midden op je kin en rol omhoog, naar je oor. Doe dit zo’n 6-10 keer. Herhaal hetzelfde ritueel daarna aan de andere kant van je gezicht.

Stap 11: Zet de roller op je gezicht naast je mond en rol horizontaal naar je kaak. Herhaal dit een aantal keer aan beide kant. 

Stap 12: Rol je wangen en kaaklijn met de lange kant van de roller. Begin onderaan je wang en rol naar je oor. Herhaal dit aan beide kanten 6-10 keer. 

Stap 13: Gebruik nu de lange kant. Til je hoofd iets naar achter en beweeg de roller op en neer over je hals en kaak. Je mag hierbij iets druk zetten.

Vergeet niet om de jade roller regelmatig schoon te maken om ophoping van bacteriën te voorkomen. Bij het gebruik van de roller tegen puistjes is dit helemaal van belang!

Tip: Bewaar je jade roller of rose quartz roller in de koelkast zodat hij lekker koel blijft.

jade-roller-massage-rose-qu

Waar kun je een jade roller kopen?

Je kunt de rose quartz roller nu kopen in onze webshop. Wij bieden deze aan in combinatie met een massage steen waarmee je ook andere delen van je lichaam kunt masseren. Beiden worden verpakt in een mooi, luxe doosje. Onze roller rolt soepel en geruisloos en is gemaakt van 100% echte steen.