Jasmijn etherische olie

Jasmijn etherische olie wordt gemaakt uit de bloemen van de jasmijn, de Jasminum officinalis. De olie wordt al generaties lang gebruikt in India en wordt vandaag de dag veel gebruikt tijdens meditatie.

Jasmijn olie heeft een bruine, gouden tint en ruikt warm, exotisch en bloemig. Voor één kilo etherische olie is 1000 kilo jasmijn nodig.

Jasmijn olie heeft antiseptische, anti depressieve, lustopwekkende en kalmerende eigenschappen. De olie is zeer populair voor gebruik bij stress en depressie. Jasmijn wordt ook veel gebruikt in parfums of als thee.

De doeleinden van jasmijn olie

1. PMS en overgangsklachten verlichten
2. Stress verlichten
3. Depressie klachten verlichten
4. Lustopwekkend
5. Littekens behandelen
6. Hoest verlichten
7. Slapeloosheid behandelen
8. Huid voeden en verzorgen
9. Immuunsysteem versterken
10. Concentratie verbeteren

Weten welk merk en product wij aanraden?

jasmijn etherische olie

Hoe kun je jasmijn olie gebruiken?

Jasmijn olie is op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld in aroma therapie of verdund met een dragerolie op de huid. Jasmijn olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Aroma therapie – Je kunt jasmijn olie goed gebruiken in aroma therapie, bijvoorbeeld bij stress of depressie. Inhaleer de geur vanuit het potje, of voeg een paar druppeltjes toe aan een aroma diffuser.

Kinderen en dieren hebben een zeer gevoelige reuk. Zorg er dus voor dat er altijd een deur open staat zodat zij zich terug kunnen trekken of gebruik de etherische olie in een aparte ruimte.

Jasmijn olie is met vele oliën te combineren, maar kan erg goed gecombineerd worden met lavendel, bergamot, geranium, sandelhout, ylang ylang, mandarijn en roos olie.

Op de huid – Verdun de olie bij gebruik op de huid altijd eerst met een dragerolie zoals bijvoorbeeld kokosolie, jojoba olie of amandelolie.

In sommige gevallen kan jasmijn olie huidirritatie veroorzaken. Test daarom eerst altijd een klein stukje huid. Kinderen hebben een gevoelige huid, de meningen van aroma specialisten om jasmijn olie te gebruiken op de huid van een kind zijn dan ook zeer verdeeld.

Recept: Badolie bij stress

 • 1 eetlepel volle melk
 • 4 druppels jasmijn olie
 • 4 druppels kamille olie
 • 3 druppels lavendelolie

Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar en voeg het mengsel toe aan een heerlijk warm bad. De volle melk zorgt ervoor dat de olie zich mengt met het badwater.
Zowel jasmijn als kamille en lavendelolie werken sterk bij stress. De oliën kunnen slaapverwekkend werken, dus houd daar rekening mee.

Recept: Aroma blend bij depressie

 • 2 druppels jasmijn olie
 • 2 druppels sinaasappel olie
 • 1 druppel frankincense olie

Voeg bovenstaande oliën toe aan een aroma diffuser. Lees goed de bijsluiter van je diffuser door om te zien hoeveel druppels etherische olie je nodig hebt en pas indien nodig bovenstaand recept aan.

jasmijn essentiele olie

Recept: Opwindende massage olie

 • 50 ml jojoba of amandelolie
 • 3 druppels jasmijn olie
 • 3 druppels ylang ylang olie
 • 3 druppels kruidnagelolie

Meng bovenstaande oliën in een bruin, glazen potje en schud het geheel goed door elkaar. Het mengsel smeert goed uit, voelt niet vettig en heeft een ontspannend en lustopwekkend effect.

Recept: Gezichtsmasker droge huid

 • 2 theelepels jojoba olie
 • 2 druppels jasmijn olie

Was je gezicht en maak je gezicht vrij van vuil en make-up. Meng bovenstaande ingrediënten en masseer het mengsel in op je gezicht. Laat het mengsel goed intrekken. Zowel de jasmijn olie als de jojoba olie hydrateert en verzorgd de huid intensief.

Bijwerkingen van jasmijn olie

Huid – Jasmijn olie kan huidirritatie veroorzaken. Breng de olie niet zonder dragerolie aan op de huid.

Kinderen – Jasmijn olie wordt afgeraden voor baby’s en zeer jonge kinderen.

Zwangerschap – Jasmijn olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

Medisch – Mensen met een medische aandoening of die medicijnen gebruiken worden aangeraden eerst te overleggen met een aroma specialist of arts voordat ze gebruik gaan maken van etherische olie.

Weten welk merk en product wij aanraden?