Jeneverbes olie

Jeneverbes etherische olie wordt gemaakt door middel van stoom destillatie uit de bessen en takken van de plant. De olie is kleurloos tot lichtgeel of groen en heeft een zoete, frisse, houtachtige geur.

jeneverbes olie

Jeneverbes olie is van nature antiseptisch en wordt voor vele verschillende doeleinden gebruikt. De olie wordt al eeuwen gebruikt en wordt zelfs genoemd in de bijbel. (1) Op spiritueel gebied wordt jeneverbes olie gebruikt om de lucht te zuiveren in een huis of kamer.

De doeleinden van jeneverbes olie

1. Verkoudheid en griep behandelen
2. Acne behandelen
3. Cellulitis behandelen
4. Aambeien behandelen
5. Stress en angst klachten verlichten
6. Gewrichtspijn en reumatische klachten verlichten
7. Zenuwpijn verlichten
8. Spierpijn verlichten
9. Ontgifting van het lichaam
10. Ondersteunt bij vermoeidheid
11. Wonden behandelen

Weten welk merk en product wij aanraden?

Hoe kun je jeneverbes olie gebruiken?

Jeneverbes olie kan zowel gebruikt worden in aroma therapie als aangebracht worden op de huid. Gebruik jeneverbes etherische olie niet inwendig. Lees onderaan de pagina ook de mogelijke bijwerkingen van jeneverbes olie.

Op de huid – Je kunt jeneverbes olie aanbrengen op de huid, bijvoorbeeld bij spierpijn of gewrichtspijn. Verdun de olie wel eerst met een dragerolie zoals kokosolie, amandelolie of jojoba olie. Zorg ervoor dat de olie niet in je ogen komt.

Aroma therapie – Jeneverbes olie is goed te gebruiken in aroma therapie, bijvoorbeeld bij stress of vermoeidheid. Het heeft een zoete, frisse en houtachtige geur. Voeg een druppeltje olie toe aan een aroma geurbrandertje of een paar druppels aan een aroma diffuser.

Jeneverbes olie is goed te combineren met bergamot, cederhout, cypres, grapefruit, geranium, lavendel, limoen, citroen, citroengras, vetiver en rozemarijn olie.

Kinderen en dieren hebben een sterke reuk, laat daarom een deur open als je etherische olie gaat gebruiken of gebruik de olie in een aparte ruimte. Sommige etherische oliën zijn giftig voor dieren, lees bijvoorbeeld het artikel over etherische olie bij katten of etherische olie bij honden.

Recept: Cellulitis massage olie

 • 50 ml amandelolie
 • 4 druppels jeneverbes olie
 • 3 druppels geranium olie
 • 3 druppels grapefruit olie

Voeg bovenstaande oliën toe aan een bruin, glazen flesje en schud het mengsel goed door elkaar. Masseer het mengsel eenmaal daags in op de plekken waar je last hebt van cellulitis.

Recept: Olie bij gewrichtspijn

 • 50 ml jojoba olie
 • 4 druppels jeneverbes olie
 • 3 druppels rozemarijn olie
 • druppels eucalyptus olie

Voeg bovenstaande oliën toe aan een bruin, glazen flesje en schud goed door elkaar. Masseer het mengsel in wanneer nodig.

Recept: Gezichtsmasker bij puistjes en acne

 • 2 theelepels amandelolie
 • 1 druppel jeneverbes olie
 • 1 druppel tea tree olie

Meng bovenstaande ingrediënten. Maak je gezicht vrij van make-up en vuil en dep het droog. Masseer het mengsel in op je gezicht en laat het intrekken.

Bijwerkingen van jeneverbes olie

Kinderen – De reuk en huid van kinderen is vele malen gevoeliger dan die van een volwassene. Etherische olie wordt afgeraden voor baby’s en zeer jonge kinderen.

Zwangerschap – Etherische olie wordt afgeraden bij zwangere vrouwen.

Medisch – Mensen met een medische aandoening of die gebruik maken van medicijnen wordt aangeraden eerst te overleggen met een arts of aroma specialist.

Huid – In enkele gevallen kan jeneverbes olie een huidirritatie veroorzaken. Verdun de olie voor het aanbrengen op de huid altijd een dragerolie.

Weten welk merk en product wij aanraden?

London