Kruitvat Originals Huidolie Amandel

Kruitvat heeft sinds enkele jaren de kruitvat originals in het assortiment. Producten in potjes met een ouderwetse look en natuurlijke ingrediënten. En dat voor een mooie, betaalbare prijs. Onder de Kruitvat Originals vallen ook een paar huidoliën zoals de huidolie Almond (amandel) en de huidolie Evenening primrose (teunisbloem). Voor dit artikel heb ik de huidolie met amandel getest.

Kruitvat-huidolie-amandel-2

Voor wie?

De huidolie met amandel heeft verzachtende en voedende eigenschappen. Het is geschikt voor mensen met een normale tot droge of gevoelige huid.

De olie zit in een 50 ml potje en is te koop bij de Kruitvat voor (mometeel) € 2,99.

Wat zit er in?

De olie bevat weinig ingrediënten. Lekker overzichtelijk dus! De huidolie amandel bevat de volgende ingrediënten:

  • Ethylhexyl Stearate – een chemische verbinding van 2-ethylhexylalcohol en stearinezuur
  • Isopropyl Palmitate – een chemische verbinding van isopropylalcohol en palmitinezuur
  • Prumus Amygdalus Dulcis oil – Amandelolie
  • Macadamia Ternifolia seed oil – Macadamia olie
  • Tocopheryl Acetate – Vitamine E acetaat
  • Prunus Armeniaca Kernel oil – Abrikozenpitolie
  • Parfum

De Review

Mijn huid is droog en gevoelig. Bij veel producten wordt mijn huid rood en voel ik een branderig gevoel. De huidolie van Kruitvat leek mij geschikt omdat het boordevol natuurlijke producten zit. Toch was ik was sceptisch doordat er parfum aan toegevoegd was. Mijn gezicht lijkt hier soms slecht op te reageren. Maar voor € 2,99 kon ik deze huidolie toch zeker niet laten liggen!

De huidolie van Kruitvat Originals zit in een bruin, glazen potje die je gelijk al het gevoel geeft dat je een goed en natuurlijk product gebruikt. Het dopje is voorzien van een pipetje, wat het gebruik van de olie super handig maakt. Daar ben ik erg blij mee! Ook zorgt het ervoor dat je niet te snel teveel olie gebruikt.

Kruitvat-huidolie-amandel-1

Ik open het potje en ruik er aan. De olie ruikt zoet en je ruikt duidelijk de amandel. Persoonlijk houd ik daar wel van. Ik breng met het pipetje een paar druppeltjes rechtstreeks aan op mijn gezicht en masseer de olie snel en makkelijk in op mijn gezicht.

De olie glijdt makkelijk alle kanten op en ik merk dat je met een klein beetje olie al een heel eind komt. Gebruik dus niet te veel want dan krijg je een heel vettig gezicht. De olie trekt wel snel in en laat dus geen vettige, olie substantie achter. Erg prettig!

Mijn huid reageert goed op deze olie. Ik krijg geen rode vlekken en geen branderig gevoel. Daar ben ik heel erg blij mee.

De olie maakt mijn huid super zacht. Ik ben hier heel blij mee maar mijn moeder, die de olie ook gebruikt, zegt dat ze op haar leeftijd iets zoekt wat meer stevigheid geeft. Zij gebruikt deze huidolie dus af en toe, om haar huid een intensieve voeding te geven. Ik gebruik deze olie nu elke avond voordat ik ga slapen en ben er erg tevreden over. Zeker voor die prijs!

Het enige nadeel vind ik dat de olie na een aantal uur wel helemaal ingetrokken is in de huid en dat de huid dan weer iets droog aan kan voelen.

Tip! Deze olie en het potje zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als dragerolie voor etherische oliën. Ik heb zelf een potje gekocht en er de volgende oliën aan toegevoegd: wierook olie, lavendelolie, rozenbottel olie en ylang ylang olie. Deze combinatie maakt een fijne, anti-aging huidolie.

Conclusie

Ik ben heel erg tevreden over deze huidolie. Niet alleen heeft het potje een geweldige prijs, hij maakt mijn huid ook super zacht. Het trekt goed in en laat geen vettige olie substantie achter. Het enige nadeel vind ik dat de olie na een paar uur compleet is ingetrokken en mijn huid weer iets droog aanvoelt. Maar ik ben fan en koop dit potje zeker weer!