Pepermuntolie spinnen

Bepaalde tijden van het jaar kruipen de spinnen weer naar binnen om daar een lekker veilig en warm nestje te maken. Natuurlijk heb jij liever dat ze het huis van de buurvrouw kiezen dan jouw fijne woning. Die houd je liever spin vrij! Pepermuntolie kan je hierbij helpen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en wat jij kunt doen tegen spinnen in je huis! Wij raden de pepermuntolie van Chi aan.  pepermunt etherische olie tegen spinnen

Wat is pepermuntolie?

Pepermunt etherische olie is een van de meest veelzijdige etherische oliën die er zijn. Pepermunt is een kruising tussen watermunt en aarmunt (groene munt of spearmint). Pepermuntolie wordt gemaakt door de stelen en bladeren van de bloeiende plantjes te stomen. Het gebruik van pepermunt kan worden teruggeleid tot 1000 jaar v.c. Pepermunt is werd gevonden in verschillende Egyptische piramiden. Pepermunt werd als een grafgift meegegeven. De olie wordt vandaag de dag gebruikt om een aantal gezondheidsproblemen aan te pakken, van spierpijn en seizoensgebonden allergiesymptomen tot spijsverteringsklachten. Het wordt ook vaak gebruikt om het energieniveau te verhogen en de gezondheid van zowel de huid als het haar te verbeteren. Wil je meer lezen over pepermuntolie en alle doeleinden van deze etherische olie? Lees dan ons artikel over pepermuntolie.

Werkt pepermuntolie tegen spinnen?

Spinnen hebben een hekel aan pepermuntolie. De geur van pepermunt is voor spinnen veel te sterk, waardoor ze hun afstand bewaren. De olie weert en verjaagd dus spinnen, maar doodt ze niet. Pepermuntolie kan dus preventief gebruikt worden om spinnen buiten te houden. De spinnen die zich al in jouw huis bevinden zullen wel op de vlucht slaan bij het ruiken van pepermuntolie, maar zoeken simpelweg een nieuw (pepermuntvrij) plekje in jouw huis.

Hoe gebruik je pepermuntolie tegen spinnen?

Je kunt twee verschillende methodes gebruiken. Hieronder leggen we ze beiden uit zodat jij de methode kunt kiezen die het beste bij jou past. Methode 1: Pepermuntolie op wattenschijfjes Koop een potje etherische pepermuntolie en een pak wattenschijfjes. Druppel op elk wattenschijfje zo’n 2 druppels pepermuntolie. Leg de wattenschijfjes neer op de plekken waar spinnen hun weg naar binnen vinden, bijvoorbeeld bij de deuren, ramen en kieren. Druppel elke twee weken verse pepermuntolie op de wattenschijfjes om de geur sterk te houden. Methode 2: Flacon spray met pepermuntolie Koop een flaconspray en voeg hier 100 ml water aan toe. Voeg er nu zo’n 10 druppels pepermuntolie aan toe. Je kunt ook nog een paar druppels eucalyptus olie toevoegen, een krachtige mix tegen spinnen. Spray deze mix op de plekken waar je last hebt van spinnen en op de plekken waar spinnen het huis binnenkomen. Spray deze plekken elke week opnieuw in, om de geur sterk te houden. Wij weten helaas niet wat het effect is op bepaalde materialen als er langdurige periode etherische olie op gesprayd wordt. Als je liever geen etherische olie op je muren of andere materialen sprayt kun je beter methode 1 gebruiken. Let op: katten en honden kunnen de geur van pepermuntolie ook als te sterk ervaren. Gebruik dus liever geen etherische olie op plekken waar je huisdier zich terugtrekt, bijvoorbeeld de mand of voerbak.

Is pepermuntolie veilig te gebruiken?

Pepermuntolie is veilig te gebruiken, maar houd wel rekening met de onderstaande waarschuwingen. Gebruik van pepermuntolie wordt afgeraden op de huid van kinderen en zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen kunnen de geur van pepermuntolie ook te sterk vinden. Zorg ervoor dat pepermuntolie niet in je ogen terechtkomt. Dit kan zorgen voor ernstige irritatie. Pepermuntolie is een olie die sterker geconcentreerd is dan andere etherische oliën. Teveel pepermuntolie innemen kan dan ook leiden tot vergiftiging. Gebruik daarom nooit zomaar etherische olie inwendig. Inname van pepermuntolie door katten en honden kan giftig zijn. Zorg er dus voor dat je huisdieren de pepermuntolie niet kunnen inslikken. Wil je weten welk merk en product wij aanraden?​