Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème Gezicht SPF30 – Review

naïf-natuurlijke-zonnebrand-face-review

Oceaanvriendelijk, natuurlijk en speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid toen ik op zoek was naar een nieuwe, zachte zonnebrand die geschikt was voor het gezicht. Want een reguliere zonnebrand zorgt al snel voor puistjes in het gezicht, althans bij mij. Ik heb dit product een hele zomer gebruikt en deel mijn ervaring met jou in dit artikel.

Benieuwd naar deze zonnebrandcrème? Shop het product hier.

Over het merk – in het kort

Het Nederlandse merk Naïf werd in 2013 opgezet door Sjoerd en Jochem. Beiden werden dat jaar voor het eerst vader. Ze schrokken van de ingrediënten die op dat moment in babyverzorgingsproducten zaten. Tijd voor verandering!

Baby- en kinderproducten met zachte ingrediënten die goed zijn voor het tere babyhuidje en het milieu. Ondertussen grepen ook de ouders van deze kinderen naar Naïf producten. Zo werd er besloten ook een lijn met producten voor volwassenen toe te voegen aan de collectie.

Het merk is B-corp gecertificeerd. Dit betekent dat Naïf zich actief inzet voor verbetering in sociale impact, duurzaamheid, transparantie en verantwoordelijkheid. De producten zijn stuk voor stuk natuurlijk, duurzaam en 100% vegan! De verpakking wordt gemaakt van bio-plastic, vervaardigd uit suikerriet.

Het product

Deze Naïf natuurlijke zonnebrand voor het gezicht met SPF30 beloofd de huid door middel van minerale zonnefilter te beschermen tegen UVA en UVB straling. Daarnaast zou de crème het huidverouderingsproces vertragen zónder witte waas achter te laten.

Deze zonnebrandcrème is oceaan vriendelijk: dus non-nano, zonder oxybenzone en microplastics. En hij is waterproof. Je kunt er dus met een gerust hart de zee of oceaan in.

Het product komt in een handzame (suikerriet) tube van 50 ml en is af te sluiten met een klepje. Het is 100% natuurlijk, duurzaam en 100% vegan. Uiteraard zonder minerale oliën, parabenen of siliconen. Voorzien van een allergeenvrije geur en dermatologisch getest.

Shop het product hier.

De ingrediënten:

Caprylic/Capric Triglyceride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Zinc Oxide, Isoamyl Laurate, Stearyl Heptanoate, Hydrogenated Soy Polyglycerides, Candelilla Cera/ Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Stearyl Caprylate, Polyhydroxystearic Acid, Parfum/Fragrance, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, C15-23 Alkane

naif-zonnebrand-face-review-2

De review

Een fijne, handzame tube van 50 ml. Makkelijk mee te nemen in de tas! Bij het insmeren merk ik dat het product zacht voor de huid is en een neutrale geur heeft.

De crème is goed uit te smeren. Je hebt er dus maar een beetje van nodig, waardoor de tube lang meegaat. Een duurzaam product op alle vlakken.

Ik vind de crème wel wat aan de vettige kant. En dat terwijl ik een droge huid heb en een vettige crème normaal gesproken wel kan waarderen. Ook laat de crème toch een beetje een witte waas achter, hoewel me beloofd was dat dit niet het geval zou zijn. Gebruik dus echt niet teveel en neem te tijd om de crème goed in te smeren en in de huid te “kloppen”. Ik wacht ook tot de crème een beetje is ingetrokken en dep daarna mijn gezicht heel licht na met een keukenpapiertje of handdoek. Om de overtollige restjes weg te halen.

Hij beschermt goed en blijft lang zitten. Het is inderdaad een goede, waterproof formule. Fijn dat het ook factor 30 is. Ondanks mijn zwangerschap ben ik deze zomer niet verbrand in het gezicht. (oké, één keer maar toen had ik mijn voorhoofd niet goed ingesmeerd).

Ook vind ik het fijn dat de crème zo zacht is voor de huid en dat ik er geen puistjes van krijg.

Wat is een minerale zonnefilter?

Natuurlijke zonnebrandcrèmes worden gemaakt met behulp van een minerale (fysische) zonnefilter. Minerale zonbescherming bevat filters als zinkoxide en titaniumdioxide. Deze ingrediënten vormen een dun laagje op je huid, die UVA en UVB straling weerkaatsen. Dit is een betrouwbare manier van zonbescherming.

Zowel chemische zonnefilters als minerale zonnefilters werken goed tegen UVA en UVB filters. Ze werken alleen op een andere manier. Chemische zonnefilters trekken in de huid en absorberen UVA en UVB filters en zetten het om in warmte.

Minerale filters trekken, in tegenstelling tot veel chemische filters, niet in de huid maar vormen een barrière op de huid. Deze vorm van zonbescherming is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Omdat deze filter niet in de huid trekt, kan een minerale zonnebrandcrème sneller een witte waas of vettig laagje achterlaten.

Conclusie

Ik vind het in principe een fijn product. Makkelijk aan te brengen, geurloos en zacht voor de huid. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik even moest wennen aan het vettige laagje en de witte waas. Het kostte me een paar pogingen om dit goed voor me te laten werken.

Wel blijft het product goed en lang zitten en ben ik, ondanks mijn zwangerschap, niet verbrand in mijn gezicht. Deze natuurlijke zonnebrandcrème doet dus naar mijn idee goed zijn werk.

Benieuwd naar deze natuurlijke zonnebrandcrème met minerale filter? Shop het product hier.