Recept: Simpel maar lekker rijst gerechtje

Lekker en vrij makkelijk te maken recept die je zowel met vlees als vegetarisch kunt maken. 

Ik ben op geen manier een professionele kok of food blogger, maar ik houd wel heel erg van lekker eten dus regelmatig deel ik mijn eigen kooksels met jullie.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 koffiekopjes rijst (basmati of pandan)
  • 2 flike handjes verse sperzibonen
  • Klein bakje satésaus
  • Gebakken uitjes
  • Pakje gehaktballetjes of vegetarische balletjes/kipstuckjes 

Ik gebruik altijd een klein koffiekopje (model Action of Ikea) voor het afmeten van de rijst. Een vol kopje is vaak precies genoeg voor 1 persoon. 

Instructies:

Stap 1 – Zet 2 pannetjes water op het vuur en breng ze aan de kook.

Stap 2 – Voeg dan de rijst toe aan één van de pannetjes en laat deze zo’n 8-10 minuten doorkoken. 

Stap 3 – Was en dop de boontjes en voeg ze toe aan het tweede pannetje water. Laat ze zo’n 6-8 minuten koken. Ze moeten niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. 

Stap 4 – Bak de gehaktballetjes in een pan gaar. (zie verpakking voor instructies)

Stap 5 – Maak de satésaus warm. 

Stap 6 – Schep de rijst op een bord. Vervolgens de sperzibonen en daarop de gehaktballetjes of vegetarische balletjes. Daarop schep je wat satésaus. Als laatste strooi je wat gebakken uitjes over het gerecht. 

Et voi lá. Simpel maar lekker. Het enige nadeel is dat je wel wat pannetjes nodig hebt en dat het recept niet geschikt is voor mensen met een notenallergie. 

Tip! Ik maak dit recept ook weleens met gekookte aardappelen in plaats van rijst. Ook verassend lekker en een keer wat anders. 

Succes met koken en bekijk ook eens onze andere receptjes voor meer inspiratie. Want een beetje inspiratie hebben we allemaal weleens nodig!