Ritual of Dao Giftset review

ritual of dao review

Rituals is één van mijn meest favoriete beauty merken. De geuren, de verpakkingen, de winkel. Het is niet zomaar een product, het is een beleving en een lifestyle. Van mijn schoonzusje kreeg ik de Ritual of Dao giftset. Ik heb meer producten van deze lijn en ben echt fan van deze geur. In dit artikel laat ik je zien hoe de producten eruit zien en review ik ze (inclusief foto’s en video, zodat je ook zelf kunt oordelen!) en geef ik mijn mening.

Dit is helaas een uitlopend product en Rituals biedt het momenteel niet meer aan via hun eigen site, maar (nog) wel via Bol.com  

Over Rituals – in het kort

De slogan van Rituals is “We are not here to sell you beauty, we are here to make you feel good”. Dus we zijn hier niet om je schoonheid te verkopen, maar om je een goed gevoel te geven. Naar mijn mening doet Rituals dat ontzettend goed.

Rituals maakt producten met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten of ingrediënten van natuurlijke oorsprong. “Alleen voor eigenschappen die de natuur niet kan leveren, of als het beter voor het milieu is, gebruiken we alternatieven die in een laboratorium zijn ontwikkeld.” De producten zijn dus niet 100% natuurlijk.

Het merk werkt hard om hun footprint op Moeder Aarde te beperken. Zo proberen zij op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren. 97% van de producten wordt geproduceerd in de Europese Unie en leveranciers moeten volgens de Code of Conduct werken. Dit betekent geen kinderarbeid, racisme, intimidatie en goede, eerlijke werkomstandigheden.

Daarnaast steunt Rituals het Better Cotton initiative. Een initiatief dat streeft naar de wereldwijde verbetering van de katoenproductie, het milieu en de toekomst van deze industrie.

ritual of dao giftset producten

De verpakking

Ik heb de giftset Ritual of Dao maat S gekregen. Deze komt in een luxe kartonnen, 100% recyclebare verpakking. De verpakking is goud met wit en een groen lint. Op de voorkant van de doos staat “Happiness can be found in the smallest of things”.

De geur van de producten

Deze geur bevat de geur van witte lotus en yi yi ren. Tsja, hoe beschrijf je deze geur in woorden? Tijdens het douchen associeer ik deze geur met een het douchen in een afgelegen houten berghutje in een groen, tropisch gebied. Het heeft een heerlijke ‘groene’ geur die rustgevend voelt.

Balancing foaming shower gel

De douchegels van Rituals vind ik heerlijk. Deze douchegel zit in een handige, spuitflacon. Als je de gel aanbrengt op je huid komt er in eerste instantie een doorzichtige gel uit. Wanneer je deze gel uitsmeert veranderd deze in een witte, zachte, schuimende crème substantie.

Het is makkelijk uit te smeren, voelt heerlijk aan en er komt een lekkere geur vrij. Ik gebruik deze douchegel onder de douche ook weleens als scheerschuim. De foaming shower gel zorgt ervoor dat je huid de hele dag lekker ruikt.

review rituals ritual of dao showergel douche gel

Calming shower oil

Met dit product van Rituals was ik zelf nog niet bekend, dus ik was heel benieuwd. In eerste instantie komt er een doorzichtige, lichtgele olie substantie uit het potje. Maar smeer je het uit op de huid, dan veranderd het ineens in een witte crème met een lichte, schuimende structuur.

Het smeert lekker uit en voelt niet vet, ondanks dat het officieel een olie is. Ik ben echt positief verrast over dit product!

 

Nourishing shampoo

De shampoo is doorzichtig en ruikt ook heerlijk. De substantie is half doorzichtig met een mooi, parelmoer effect. Het is geen schuimende shampoo, dit komt waarschijnlijk omdat alle shampoo’s van Rituals sulfaatvrij zijn. (en vrij van parabenen en SLS) De shampoo is fijn, maar persoonlijk houd ik stiekem wel van lekker schuimende shampoo’s. Al weet ik wel dat er dan wat meer ‘prut’ in zit.

Volgens de verpakking is de shampoo diep voedend, met ingrediënten als arganolie en shakakai.

review ritual of dao shampoo rituals

 

Be kind to your skin body cream

Ook de body cream ruikt heerlijk. Uit de tube komt een spierwitte crème die in eerste instantie heel rijk en vol lijkt. Even ben ik bang dat het een stugge, lastig uitsmeerbare crème is maar niets is minder waar.

Op de huid transformeert de crème in een luchtige, makkelijk uitsmeerbare crème die snel intrekt en niet vet aanvoelt. Ik moet wel heel even wachten tot het product is ingetrokken, voordat ik mijn kleren aan kan trekken. Maar ook dit product heeft me weer positief verrast.

review ritual of dao bodycream body creme

 

Bekijk de meest recente prijs van deze giftset of andere producten van de Ritual of Dao collectie op Bol.com 

De onderstaande video heb ik opgenomen tijdens de unboxing van de producten. Zo kun je de producten zelf zien en kun je ze zelf beoordelen.

Conclusie

Ik vind dit echt een hele fijne, kalmerende set die me echt een spa gevoel geeft. De producten hebben me echt positief verrast. Ik ben vooral echt fan van de shower oil en de shower gel. De shampoo ben ik persoonlijk wat minder enthousiast over, maar dit komt puur door het feit dat het niet schuimt. En dat komt weer omdat er minder ‘prut’ in zit. 😉 Dus niets om over te klagen! Een hele fijne set, jammer dat dit een uitlopend product is.