De Voordelen van Amandelolie voor de Huid

Amandelolie voor de huid

De meeste essentiële oliën die je in je voorraadkast vindt, zijn voor velerlei gebruik. In een keuken is de olie die we voor zoveel dingen gebruiken belangrijk. Het wordt gebruikt om voedsel te braden, voedsel te mengen, pannen in te vetten, vinaigrettes te maken en vele andere dingen. Zonder olie in de keuken zou de wereld zoals we die kennen tot stilstand komen.

Wat je je misschien niet realiseert, zijn de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen die deze oliën hebben. Het gebruik van amandelolie als basisolie, of als dragerolie is een van de beste manieren om de heilzame eigenschappen ervan in je schoonheidsroutine op te nemen.

Amandelolie is een uitstekende basisolie voor huidverzorging. Als je het nog niet hebt geprobeerd, zijn er vele redenen om amandelolie voor de huid toch een kans te geven.

Wat is amandelolie?

Amandelolie wordt gewonnen uit amandelnoten. De kenmerken variëren afhankelijk van de extractiemethode, de verwerking en het type amandel dat wordt gebruikt.

Er zijn verschillende, veelgebruikte methoden om amandelolie te maken. Bepaalde methodes leveren een hogere kwaliteit dan andere methodes, omdat ze ervoor zorgen dat de oliën hun fysische en chemische eigenschappen beter behouden.

Als consument kies je best voor een amandelolie waarbij je optimaal profiteert van de beschikbare kwaliteitsvoordelen.

Het maken van amandelolie is een proces in drie stappen. Eerst moeten de amandelen geroosterd worden, vervolgens worden ze geperst om hun olie te extraheren en tenslotte worden alle resten die overblijven van het persproces gezeefd.

Als je twijfelt voor het gebruik van de beste amandelolie, kies je best voor geraffineerde amandelolie. Deze heeft verschillende gezondheidsvoordelen ten opzichte van ongeraffineerde amandelolie.

Het is beter verteerbaar, het heeft een langere werking en een aangenamer aroma. Deze olie is een beetje zoeter van smaak. Omdat het meer verzadigingen heeft, heeft de geraffineerde olie een langduriger effect. Deze oliën behouden hun voedingsstoffen.

Amandelolie in schoonheidsproducten

Amandelolie is een zeer belangrijk ingrediënt in een goede huidverzorgingsformule. Er bestaan verschillende soorten oliën die gemaakt zijn van verschillende soorten amandelen. Soms wordt een bittere amandelolie voor de huid gebruikt in zeep en massagetherapie.

Amandelolie is zonder twijfel een geweldig schoonheidsgeheim dat wonderen doet voor de huid. Het helpt om vroegtijdige veroudering en rimpels te voorkomen en het vermindert de zichtbare verschijning van fijne lijntjes en puistjes.

Een gladde huid verkrijgen met amandelolie

Amandelolie maakt je huid glad en soepel. Breng het aan op je huid voor een mooie, gezonde en natuurlijke schijn. Amandelolie voor de huid heeft verschillende eigenschappen die de huid na verloop van tijd zachter en gladder maken. Je kunt het rechtstreeks op je huid aanbrengen, of in je huidverzorgingsroutine opnemen.

vitamine-e-olie

Een vochtinbrengende crème

Amandelolie is een geweldige vochtinbrengende crème. Het houdt je huid zacht en glad. Deze olie is perfect voor de droge huid en wordt al eeuwenlang gebruikt om aandoeningen zoals eczeem en psoriasis te behandelen.

Amandelolie is rijk aan vetzuren die de natuurlijke barrière van de huid herstellen. Dit maakt het ideaal voor gebruik op alle huidtypes, vooral voor een droge of gevoelige huid. Het houdt meer vocht vast en het vermindert eventuele irritaties. Amandelolie kan het uiterlijk van elk huidtype verbeteren.

Amandelolie als huidgenezer

Amandelolie voor de huid is een eenvoudige en zachte huidgenezer. Je kan het puur gebruiken, of ook kan je het mengen met andere oliën die dient als een huidherstellende cocktail.

Amandelolie tegen huidveroudering en huidbeschadiging

Onderzoek heeft aangetoond dat amandelolie huidbeschadiging, die veroorzaakt werd door ultraviolette straling, kan voorkomen. Het kan ook het verouderingsproces vertragen. Amandelolie bevat een rijke bron van vitamine E, vetzuren, vitamine B1, magnesium en koper. Het bevat ook veel natuurlijke antioxidanten en het helpt het DNA van je cel gezond te houden. Amandelolie is een uitstekende natuurlijke vochtinbrengende crème. Je kan het op je huid aanbrengen om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Amandelolie tegen striae

Amandelolie kan op veel manieren helpen om striae te verminderen en te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt om jeuk als gevolg van striae te verminderen.

Breng amandelolie plaatselijk aan om de elasticiteit van de huid te verbeteren en om de huid gehydrateerd te houden. Dit product helpt striae in de latere trimesters van de zwangerschap te voorkomen.

Hoewel er geen remedie is voor striae, helpt amandelolie je huid om zich aan te passen aan de plotselinge veranderingen in je lichaam door je huid gehydrateerd, soepel en elastisch te houden. 

Amandelolie tegen acne

Acne wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Maar waar het vooral in geworteld is, is ontsteking. Ontsteking wordt veroorzaakt door een overmatige groei van bacteriën die zich voeden met olie die uit de poriën sijpelt wanneer de huid beschadigd is.

Wanneer puistjes verschijnen, is het een natuurlijke reactie van jouw lichaam om te proberen de bacteriën te verwijderen die de uitbraak veroorzaken.

Een andere factor die verband kan houden met acne is een gebrek aan vitamines in het lichaam. Een onbalans van vrije radicalen kan het vermogen van de huid om ontstekingen te bestrijden aantasten. Antioxidanten zijn erg belangrijk voor een gezonde huid.

Amandelolie is een effectieve acnebestrijder. Het bestrijdt ontstekingen en tekortkomingen die vaak de oorzaak zijn van acne. Het beschermt tegen schade door vrije radicalen, waarvan wordt aangenomen dat het een sleutelrol speelt bij de ontwikkeling van een ouder wordende huid.

Amandelolie kan je huid kalmeren en kan je huid glad maken als je wat op een watje doet en het twee keer per dag zachtjes in je huid masseert.

Een krachtpatser aan beauty voordelen

Amandelolie is een krachtpatser van schoonheidsvoordelen, waaronder hydratatie, verzachting en zelfs anti-verouderingsvoordelen voor de huid. De kwaliteit van amandelolie varieert sterk, afhankelijk van waar het wordt verbouwd en hoe het wordt gewonnen.

Zelf een amandelolie scrub maken

Voor het maken van een amandelolie scrub, moet je twee eetlepels amandelolie combineren met een eetlepel witte suiker. Op die manier kan je een snelle en eenvoudige exfoliërende scrub maken. Bij gebruik van deze scrub, moet je de scrub in je huid massern met warm water. Nadien spoel je het mengsel af.

Amandelolie met lavendelolie

Amandelolie kan je combineren met een paar druppels essentiële lavendelolie. Dit is een verzachtende behandeling die de huid kalmeert en ontspant. Het bevordert de genezing van een beschadigde huid en het verhoogt de bloedsomloop.

Andere mogelijkheden met amandelolie

Om de hydraterende eigenschappen van je lotion te verbeteren, kan je een paar druppels amandelolie toevoegen aan de fles die je gebruikt. Een andere mogelijkheid om amandelolie te gebruiken, is om een paar druppels zoete amandelolie onder je ogen te masseren. Zo kalmeer en hydrateer je het gebied onder de ogen. Let wel goed op dat de olie niet in je ogen terechtkomen.